Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Λίνεν: Ακόμη και ο παίκτης του Ολυμπιακού παραδέχτηκε το χέρι

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Γερμανός προπονητής της ΑΕΚ είναι υπερήφανος για την προσπάθεια των παικτών του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό παρά το βαρύ σκορ.

Ο Έβαλντ Λίνεν αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έκανε η ομάδα του ακόμη και όταν έμεινε με δέκα παίκτες ενώ τόνισε ότι ακόμη και ο παίκτης του Ολυμπιακού παραδέχτηκε πως έκανε χέρι.

“Φυσικά το αποτέλεσμα είναι πολύ κακό για εμάς αλλά για να είμαι ειλικρινής είμαι υπερήφανος για την ομάδα μου σήμερα γιατί έδειξε καλά πράγματα. Τους είπα ότι είναι ένα ματς από το οποίο μπορούμε να μάθουμε πολλά και τους είπα να χρησιμοποιήσουν αυτό το ματς για να γίνουν καλύτεροι, να έχουν καλύτερη νοοτροπία για τα επόμενα ματς στα οποία πρέπει να πάρουμε βαθμούς. Είμαι υπερήφανος, τους πιέσαμε πολύ στο πρώτο ημίχρονο, δεν είχαν ευκαιρίες και νομίζω πως παίξαμε σχετικά καλό παιχνίδι. Ήταν η σωστή νοοτροπία, κουράγιο να κρατήσουμε την μπάλα και να παίξουμε ψηλά αν και είναι πάντα επικίνδυνο αυτό απέναντι σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός.

Κάναμε βέβαια ένα ανόητο λάθος καθώς ήταν αχρείαστο αυτό το πέναλτι και κατέστρεψε τα πλάνα μας να συνεχίσουμε να παίζουμε ψηλά. Στο δεύτερο ημίχρονο, μέχρι το 0-2, η ομάδα προσπάθησε να κάνει αυτό που πρέπει. Είχαμε μια μεγάλη ευκαιρία να πάρουμε πέναλτι, ακόμη και ο παίκτης του Ολυμπιακού παραδέχθηκε ότι έκανε χέρι αλλά δεν μας δόθηκε. Είμαι πολύ εκνευρισμένος για αυτό γιατί οι παίκτες μας θα έπαιρναν περισσότερη ψυχολογία και κουράγιο για το δεύτερο ημίχρονο.

Με το δεύτερο γκολ από τον Μήτρογλου η ψυχολογία έπεσε και δεν πιστεύαμε 100% ότι μπορούμε να επιστρέψουμε. Το καταλαβαίνω αυτό. Ήταν κακό πάντως το να δεχθούμε δύο γκολ στο τέλος γιατί θα χρειαστούμε και τη διαφορά τερμάτων. Η ομάδα δεν άξιζε σήμερα μια ήττα με 4-0.

Όπως είπα και πριν, παρά την ήττα η ομάδα έκανε ένα καλό βήμα και μπορούμε να πάρουμε κάτι θετικό από αυτό το ματς γιατί είδα τη σωστή νοοτροπία, είδα μια ομάδα που προσπαθούσε να νικήσει τον Ολυμπιακό. Η ομάδα έπαιζε επιθετικά. Αυτό ήθελα να το δω και παίρνουμε τα θετικά για τα επόμενα παιχνίδια.

Δεν μου αρέσει να μιλάω για τον διαιτητή υπό φυσιολογικές συνθήκες. Με τον Παναθηναϊκό την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε φανταστική διαιτησία. Σήμερα υπήρξαν κάποιες αποφάσεις που δεν τις κατάλαβα. Στο δεύτερο ημίχρονο άκουσα τους βοηθούς να λένε κάποια πράγματα για κάποια φάουλ ενώ ο ίδιος ο παίκτης του Ολυμπιακού μου είπε ότι η μπάλα χτύπησε στο χέρι του. Είναι κρίμα αυτές οι αποφάσεις.

Θεωρώ ότι η ομάδα θα μπορέσει σύντομα να αποβάλει την απογοήτευση για αυτό το αποτέλεσμα. Αν η ομάδα συνεχίσει να παίζει έτσι θα πάνε καλά τα πράγματα. Δεν ωφελεί να μιλάμε για το παρελθόν ή για τη διαιτησία αλλά να κοιτάξουμε μπροστά. Είναι δική μου δουλειά αλλά και των πιο έμπειρων παικτών να μην κάνουμε κακές σκέψεις και αν αποφύγουμε αυτές τις σκέψεις τότε θα μπορέσουμε να πάμε καλύτερα στη συνέχεια.”

Τη…διέσυρε 0-4 – Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός, δικαιολογημένα παράπονα η ΑΕΚ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε