Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Λονδίνο… ερχόμαστε – Στην 6άδα η Ελλάδα με σούπερ Μπουρούση

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο στόχος της νέας Εθνικής ομάδας από την αρχή του τουρνουά ήταν η εξασφάλιση της συμμετοχής της στο Προολυμπιακό τουρνουά και αυτό το κατάφερε. Παίζοντας εκπληκτικά κόντρα στους Σέρβους, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, νίκησε εύκολα με 87-77 και το Σάββατο θα δώσει το τελευταίο της ματς απέναντι στους Λιθουανούς για την 5η θέση.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ορθάνοιχτος ο δρόμος της Εθνικής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ζούρος: Είναι σαν να πήραμε το χρυσό

Ονειρεμένο ξεκίνημα πραγματοποίησε η Εθνική, όπως άλλωστε είχε κάνει και κόντρα στους Γάλλους αλλά αυτή τη φορά είχε και συνέχεια. Ο Μπουρούσης έκανε πάρτι κάτω από τα δύο καλάθια, ο Καλάθης μοίραζε εξαιρετικά το παιχνίδι και οι Ζήσης, Φώτσης έδιναν λύσεις από την περιφέρεια.
 
Η άμυνα ήταν και πάλι το όπλο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος που εκμεταλλεύτηκε την κούραση των Σέρβων (είχαν 3 ώρες λιγότερες στη διάθεση τους για να ξεκουραστούν) αλλά και τη φανερή απογοήτευση τους από την ήττα τους στον προημιτελικό.
 
Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το εντυπωσιακό 34-8. Στο δεύτερο η Σερβία προσπάθησε να ξαναμπεί στο ματς, ανέβασε την απόδοση της αλλά η Ελλάδα δεν ήταν διατεθειμένη να απολέσει τη μεγάλη διαφορά που έχτισε στην πρώτη περίοδο. Ο Κέσελ έδωσε λύσεις από την περιφέρεια, ο Κρίστιτς βρήκε το δόμο προς το καλάθι όμως η Εθνική είχε την απάντηση και έκλεισε το ημίχρονο έχοντα προβάδισμα 22 πόντων (48-26).
 
Στην τρίτη περίοδο οι Σέρβοι προσπάθησαν να μειώσουν την ψαλίδα και να ξαναμπούν στο ματς. Εν μέρη τα κατάφεραν αφού οι 26 πόντοι του πρώτου δεκαλέπτου, έγιναν 15, όμως η Εθνική είχε τον έλεγχο του ματς. Τα τρία φάουλ του Μπουρούση και τα τέσσερα του Παπανικολάου ανάγκασαν τον Ζούρο να τους κρατήσει στον πάγκο. Ο Κέσελ δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην άμυνα της Ελλάδας, ενώ στην επίθεση Καλάθης και Ζήσης σήκωσαν το βάρος.
 
Η Σερβία έκανε την επίθεση της στο τελευταίο δεκάλεπτο, πλησίασε στους 10 πόντους αλλά ο Μπουρούσης ήταν ασταμάτητος. Με 5 δικούς του πόντους η διαφορά ξαναπήγε στους 15. Ο Ζήσης δεν μπορούσε να βοηθήσει στο τέλος αφού τραυματίστηκε και έκατσε στον πάγκο, όμως η άμυνα της ελληνικής ομάδας κράτησε…
 
Οι Σέρβοι δεν τα παράτησαν αλλά η διαφορά δεν έπεσε κάτω από τους 10 πόντους και έτσι η Εθνική έφτασε σε μία σπουδαία νίκη που της έδωσε το εισιτήριο για το Προολυμπιακό τουρνουά.

Η Ελλάδα θα διεκδικήσει την 5η θέση στο Ευρωμπάσκετ κόντρα στην Λιθουανία στο ματς που θα γίνει το Σάββατο στις 21.00.

Τα δεκάλεπτα: 34-8, 48-26, 64-48, 87-77
Ελλάδα: Ξανθόπουλος, Μπουρούσης 27 (6 ριμπάουντ), Ζήσης 18 (5 ασίστ), Βασιλειάδης, Καλάθης 10 (10 ασίστ), Φώτσης 16 (2/2 τρίποντα, 8 ριμπάουντ), Παπανικολάου 4 (8 ριμπάουντ), Μαυροειδής 2, Μπράμος 6, Κουφός 4, Καϊμακόγλου
 
Σερβία: Τεόντοσιτς 6 (7 ασίστ, 6 λάθη), Πάουνιτς 3, Μπιέλιτσα 2, Μάρκοβιτς 4, σαβάνοβιτς 9, Κέσελ 22 (7/13 σουτ), Κρίστιτς 15, Πέροβιτς 2, Μάτσβαν 14.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε