Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Λύμπε: Δεν είναι τελικός το ματς κόντρα στη Σλοβακία

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο παλαίμαχος άσος μίλησε για την Εθνική ομάδα, την ΑΕΚ αλλά και εξήγησε τους λόγους που τον κάνουν να μην θέλει να ασχοληθεί με την προπονητική.

Πέταξε για το τρίποντο η Εθνική

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM…

Για την ισοπαλία της Εθνικής με τη Βοσνία: «Η ομάδα σύμφωνα με τις ανάγκες του παιχνιδιού περιόρισε πολύ τον αντίπαλο, που είναι πολύ ποιοτικός τουλάχιστον από το κέντρο και μπροστά. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες, αλλά δεν ήρθε το γκολ. Όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ελπίζω όλα να πάνε καλά στο αυριανό ματς και να κερδίσουμε». 

Για τη χαμένη ευκαιρία του Γκέκα απέναντι στη Βοσνία: «Ο Φάνης είναι ένας χαρισματικός σκόρερ. Κι εγώ να ήμουν εκεί, θα μπορούσα να το χάσω. Όλα μπαίνουν κι όλα χάνονται». 

Για την αναμέτρηση με τη Σλοβακία: «Αυτή η ομάδα πάνω από όλα έχει ταλέντο, που συνδυάζεται με πολύ καλό κλίμα και αυτό έχει δημιουργήσει ένα μέταλλο. Η Εθνική βλέπει όλα τα ματς σοβαρά και τα αντιμετωπίζει εξίσου σοβαρά. Το αυριανό ματς με τη Σλοβακία δεν είναι ούτε σταυροδρόμι, ούτε τελικός. Η Εθνική θα βάλει τις προϋποθέσεις για να το κερδίσει και να δει καλύτερα τη συνέχεια. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στην Εθνική. Είμαι σίγουρος πως τα παιδιά θα κάνουν το καλύτερο και για μία ακόμη φορά θα μας κάνουν χαρούμενους». 

Για την αγωνιστική κατάσταση στην ΑΕΚ: «Η προσπάθεια που γίνεται από τα παιδιά είναι αξιόλογη. Προέρχονται τα περισσότερα από τις ακαδημίες, δεν έχουν βιώσει τον επαγγελματισμό και ξαφνικά πρέπει να σηκώσουν το βάρος της ΑΕΚ. Η ΑΕΚ είναι ΑΕΚ, όπως και να το κάνουμε. Υπάρχουν απαιτήσεις από αυτούς, άσχετα αν ο κόσμος είναι κοντά και δεν ζητά τρελά πράγματα. Θέλει χρόνο, υπομονή, αλλά και τύχη που η ΑΕΚ δεν την έχει. Θεωρώ πως η ΑΕΚ δεν θα πέσει. Το καλύτερο θα ήταν να υπάρχει μία διοικητική ισορροπία και σιγουριά. Αν γίνει η κίνηση από τους νέους επενδυτές θα είναι ό,τι καλύτερο για να μπει το νερό στο αυλάκι. Υπάρχουν αξιόλογοι παίκτες στην ομάδα και με την έλευση του νέου προπονητή η συνέχεια θα είναι καλύτερη. Αυτό πιστεύω εγώ». 

Για τους λόγους που δεν θέλει να ασχοληθεί με την προπονητική: «Για προπονητής… δεν το έχω. Δεν έχω την υπομονή για να συνομιλώ με τον πρόεδρο ή το ΔΣ για το τι πρέπει να γίνει στην ομάδα. Έχεις να σκέφτεσαι τόσα πράγματα στην Ελλάδα, εκτός από το παιχνίδι της Κυριακής. Έχουμε ταλαντούχους προπονητές στην Ελλάδα, αλλά δεν τους αφήνουμε να δουλέψουν. Αυτό το πράγμα δεν θα το άντεχα και για να μη δημιουργήσω προβλήματα, επιλέγω να λειτουργώ μόνος μου και να προσπαθώ να δημιουργώ κατάλληλες συνθήκες σε ποδοσφαιριστές, κυρίως νεαρούς, για να έρχονται ωραία πράγματα».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε