Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Λυμπερόπουλος: Η ΑΕΚ δεν θα πέσει

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Για το κρίσιμο αγώνα της Εθνικής με την Σλοβακία, την κατάσταση που επικρατεί στην ΑΕΚ αλλά και και τη νέα του ενασχόληση ως μάνατζερ μίλησε μεταξύ άλλων ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής.

Αναλυτικά, ο Νίκος Λυμπερόπουλος μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για:

-το ισόπαλο αποτέλεσμα της Εθνικής με τη Βοσνία: «Η ομάδα σύμφωνα με τις ανάγκες του παιχνιδιού περιόρισε πολύ τον αντίπαλο, που είναι πολύ ποιοτικός τουλάχιστον από το κέντρο και μπροστά. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες, αλλά δεν ήρθε το γκολ. Όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ελπίζω όλα να πάνε καλά στο αυριανό ματς και να κερδίσουμε».

-τη χαμένη ευκαιρία του Γκέκα απέναντι στη Βοσνία: «Ο Φάνης είναι ένας χαρισματικός σκόρερ. Κι εγώ να ήμουν εκεί, θα μπορούσα να το χάσω. Όλα μπαίνουν κι όλα χάνονται».

-την αυριανή αναμέτρηση με τη Σλοβακία: «Αυτή η ομάδα πάνω από όλα έχει ταλέντο, που συνδυάζεται με πολύ κλίμα και αυτό έχει δημιουργήσει ένα μέταλλο. Η Εθνική βλέπει όλα τα ματς σοβαρά και τα αντιμετωπίζει εξίσου σοβαρά. Το αυριανό ματς με τη Σλοβακία δεν είναι ούτε σταυροδρόμι, ούτε τελικός. Η Εθνική θα βάλει τις προϋποθέσεις για να το κερδίσει και να δει καλύτερα τη συνέχεια. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στην Εθνική. Είμαι σίγουρος πως τα παιδιά θα κάνουν το καλύτερο και για μία ακόμη φορά θα μας κάνουν χαρούμενους».

-το πώς η συμμετοχή σε ξένα πρωταθλήματα έχει βοηθήσει τους διεθνείς: «Γνωρίζοντας τα παιδιά της Εθνικής, όλοι είχαν σωστή νοοτροπία από μικροί και δεν την απέκτησαν παίζοντας στο εξωτερικό. Παίζοντας στο εξωτερικό, ωστόσο, αγωνίζεσαι σε υψηλότερο επίπεδο και υπάρχει υψηλότερη πίεση και απαιτείται περισσότερος επαγγελματισμός. Εκεί καθημερινά πρέπει να είσαι στο 100% και υπάρχει ανταγωνισμός».

-την αγωνιστική κατάσταση στην ΑΕΚ: «Η προσπάθεια που γίνεται από τα παιδιά είναι αξιόλογη. Προέρχονται τα περισσότερα από τις ακαδημίες, δεν έχουν βιώσει τον επαγγελματισμό και ξαφνικά πρέπει να σηκώσουν το βάρος της ΑΕΚ. Η ΑΕΚ είναι ΑΕΚ, όπως και να το κάνουμε. Υπάρχουν απαιτήσεις από αυτούς, άσχετα αν ο κόσμος είναι κοντά και δεν ζητά τρελά πράγματα. Θέλει χρόνο, υπομονή, αλλά και τύχη που η ΑΕΚ δεν την έχει. Θεωρώ πως η ΑΕΚ δεν θα πέσει. Το καλύτερο θα ήταν να υπάρχει μία διοικητική ισορροπία και σιγουριά. Αν γίνει η κίνηση από τους νέους επενδυτές θα είναι ό,τι καλύτερο για να μπει το νερό στο αυλάκι. Υπάρχουν αξιόλογοι παίκτες στην ομάδα και με την έλευση του νέου προπονητή η συνέχεια θα είναι καλύτερη. Αυτό πιστεύω εγώ».

-την αγωνιστική κατάσταση του Παναθηναϊκού: «Ο Παναθηναϊκός έκανε ριζικές αλλαγές το καλοκαίρι σε διοικητικό επίπεδο, έφυγαν κάποιοι παίκτες, έχει βασικές ελλείψεις βασικών ποδοσφαιριστών που είτε είναι τραυματίες είτε ενσωματώθηκαν αργότερα. Σε συνδυασμό με κάποια αρνητικά αποτελέσματα, όλα αυτά έφεραν αυτό το κλίμα. Δεν έχει κακή ομάδα ο Παναθηναϊκός, αλλά θέλει χρόνο για να φτάσει σε υψηλά στάνταρ απόδοσης».

-τη ζωή του ως… παλαιμάχου: «Έχω προσαρμοστεί πλέον στη ζωή μακριά από το ποδόσφαιρο. Κάποια στιγμή θα γινόταν. Ήταν συνειδητή απόφαση και όλα είναι καλά».

-τη νέα του απασχόληση, ως μάνατζερ: «Θέλω να είμαι κοντά στο ποδόσφαιρο. Το γνωρίζω καλύτερα από κάποια άλλα πράγματα και θέλω να πάω προς αυτή την κατεύθυνση και να γίνω μάνατζερ. Υπάρχει πάρα πολύ ταλέντο στην Ελλάδα. Ήρθαν έτσι οι συγκυρίες ώστε οι ομάδες αναγκάζονται να στραφούν σε νεαρούς. Αν δουλέψουν κάποια παιδιά. Υπάρχουν κάποιοι παίκτες που έχω εντοπίσει, αλλά δεν θα τους αποκαλύψω (γέλια). Υπάρχει ανταγωνισμός, γίνεται αγώνας και δεν μπορείς να είσαι παντού. Δεν το βλέπω ανταγωνιστικά, εγώ πηγαίνω με το δικό μου σκεπτικό. Έστω κι ένας παίκτης να επιλέξει να είμαστε μαζί, πρώτα σαν φίλοι και μετά επαγγελματικά, θα είναι κέρδος για μένα».

-τους λόγους που δεν θέλει να ασχοληθεί με την προπονητική: «Για προπονητής… δεν το έχω. Δεν έχω την υπομονή για να συνομιλώ με τον πρόεδρο ή το ΔΣ για το τι πρέπει να γίνει στην ομάδα. Έχεις να σκέφτεσαι τόσα πράγματα στην Ελλάδα, εκτός από το παιχνίδι της Κυριακής. Έχουμε ταλαντούχους προπονητές στην Ελλάδα, αλλά δεν τους αφήνουμε να δουλέψουν. Αυτό το πράγμα δεν θα το άντεχα και για να μη δημιουργήσω προβλήματα, επιλέγω να λειτουργώ μόνος μου και να προσπαθώ να δημιουργώ κατάλληλες συνθήκες σε ποδοσφαιριστές, κυρίως νεαρούς, για να έρχονται ωραία πράγματα».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε