Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Λυμπερόπουλος: Με έπεισε το πλάνο – Πάμε για πρωτάθλημα

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος με τη φανέλα της ΑΕΚ κατά την υπογραφή του συμβολαίου του
Ο Νίκος Λυμπερόπουλος με τη φανέλα της ΑΕΚ κατά την υπογραφή του συμβολαίου του, ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο “Λύμπε” επέστρεψε στην ΑΕΚ και ο λόγος ήταν το πλάνο που του παρουσίασε ο Σταύρος Αδαμίδης. Ο Μεσσήνιος επιθετικός είναι αισιόδοξος για την επόμενη χρονιά που πιστεύει ότι θα βρει την ομάδα πρωταθλήτρια.

Με συνέντευξη του στη Nova ο Νίκος Λυμπερόπουλος μίλησε για την επιστροφή του στην ΑΕΚ, την επόμενη μέρα στο σύλλογο, το προπονητικό κέντρο, την Εθνική ομάδα αλλά και τις κακές σχέσεις του με το προπονητικό τιμ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Για την επιστροφή στην ΑΕΚ: 

“Eίχαν γίνει πολλές συζητήσεις με τον κ. Αδαμίδη. Στην αρχή ήμουν πολύ διαστκτικός στο να επιστρέψω γιατί παρακολουθούσα τις εξελίξεις στην ΑΕΚ. Ειδικά τον Δεκέμβριο, επικρατούσε αλαλλούμ… Μου παρουσιάστηκε ένα πλάνα με μίξη παλιών και νέων παικτών με έμφαση στις ακαδημίες. Αυτό το είχα ζήσει και το 2004. Και τότε είχα πειστεί… Πιστεύω στην υπάρχουσα διοίκηση και θεωρώ ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί του χρόνου. Αν γίνουν όλα όπως πρέπει και δεν έχουμε τραυματισμούς, θα πάμε για το πρωτάθλημα. Αυτός είναι ο στόχος μας”.

Για το προπονητικό κέντρο: 

“Θα δώσει ώθηση και στις ακαδημίες και στην ομάδα. Προηγουμένως δεν θα ερχόταν παίκτης αξίας αν έβλεπε τις συνθήκες που επικρατούσαν…”.

Για το τι έλειπε από την ΑΕΚ: 

“Η ΑΕΚ είχε έλλειψη προσωπικοτήτων. Όποιος έχει πρόβλημα πάει και το λέει αντρίκεια. Αυτό είναι το ζητούμενο…”.

Για το ποιός θα πρέπει να είναι ο στόχος της ΑΕΚ: 

“Θα πρέπει να φτιάχνει παίκτες και να πουλάει έναν κάθε δύο χρόνια στο εξωτερικό…”.

Για το κεφάλαιο της Εθνικής που έλεισε: 

“Δεν έχω πικρία. Σκεφτόμουν να σταματήσω καιρό. Δεν είχα καλές σχέσεις με το προπονητικό τιμ. Ήθελα να έχω πιο ενεργό ρόλο, αγωνιστικά και όχι μόνο. Η μεγάλη πίκρα ήταν το 2004, όταν ήμουν 28 χρονών και ελεύθερος. Αν ήμουν τότε στην Εθνική θα ερχόταν πιο εύκολα πρόταση και θα έκανα καριέρα στο εξωτερικό…”.

Για την εικόνα της Εθνικής: “Πιστεύω ότι στα επίσημα θα παίξουμε με τρεις σέντερ μπακ. Είμαι αισιόδοξος. Το πρώτο παιχνίδι με τη Νότιο Κορέα είναι το πιο σημαντικό”.

Ο απολογισμός του: 

“Το πιο σημαντικό που έχω όλα αυτά τα χρόνια μέσα στο χώρο, είναι οι φιλίες που έφτιαξα και κράτησα. Φυσικά και η αγάπη του κόσμου, την οποία πήρα χωρίς ποτέ να ανέβω στα κάγκελα ή να φιλίσω φανέλες…”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε