Σάββατο, 4 Μαΐ
21oC Αθήνα

Λυμπερόπουλος σε Ντέμη: «Γιατί δεν έστηνες δυο ματς να πάρουμε πρωτάθλημα;»

Λυμπερόπουλος σε Ντέμη: «Γιατί δεν έστηνες δυο ματς να πάρουμε πρωτάθλημα;»

Ο Ντέμης Νικολαΐδης αποκάλυψε στην εκπομπή του στο ΣΠΟΡ FM τι συνέβη όταν επέστρεψε ο Κώστας Κατσουράνης στην Ελλάδα. Τόνισε ότι ήθελε να παίξει στην ΑΕΚ, αλλά δεν του έγινε η πρόταση που επιθυμούσε.

«Όταν θα γυρνούσε πίσω ο Κώστας με παίρνει τηλέφωνο τέσσερις φορές λέγοντάς μου ότι έχει πρόταση από τον Παναθηναϊκό, εκεί στην ΑΕΚ, δες, θα μου κάνουν καμιά πρόταση. Είχα φύγει από την ΑΕΚ και δεν ήθελα να ακούω για ποδόσφαιρο. Λέω, δεν έχω επαφές. Ξανά την άλλη μέρα τηλέφωνο, βάζω κάποιους γνωστούς και μαθαίνω ότι δεν έχουν ενδιαφέρον για τον Κώστα. 

Πάει ο μάνατζέρ του να μιλήσει, δεν ενδιαφερόμαστε. Είχα βάλει ρήτρα 5 εκατ. αν γυρίσει σε άλλη ομάδα ελληνική. Θα τα έβρισκε σε μια καλύτερη τιμή η ΑΕΚ, γιατί έχει άριστη σχέση με την Μπενφίκα… Έβριζε ο Κώστας! Ήθελα ΜΙΑ πρόταση να μου κάνουν, έλεγε, μία πρόταση όποια και αν είναι αυτή», είπε ο Ντέμης.

Στην ίδια εκπομπή ο Νίκος Λυμπερόπουλος αναφέρθηκε δημόσια στο τηλεφώνημα του Γιώργου Βαρδινογιάννη πριν κλείσει στον Παναθηναϊκό από την Καλαμάτα: «Είχα συμφωνήσει ότι θα πάω στην ΑΕΚ για τέσσερα χρόνια. Τότε ήμουν 20. Γυρνάω στην Καλαμάτα ένα Σάββατο για να μαζέψω τα πράγματά του. Την Κυριακή το μεσημέρι, χτυπάει το τηλέφωνο και το σηκώνει η μάνα μου.

Ήταν ο κ. Βαρδινογιάννης και μου λέει “δεν ξέρω τι θα κάνεις, αλλά πρώτα θα έρθεις εδώ να μιλήσουμε”. Τότε, πάω στον πρόεδρο της Καλαμάτας και μου λέει ή θα πας στον Παναθηναϊκό ή θα ανανεώσεις εδώ με πενταετές. 

Τότε είπα εγώ ότι υπάρχει συμφωνία με την ΑΕΚ και τον κύριο Στράτο. Μου είπε “μην σε νοιάζει καθόλου. Τα έχω κανονίσει εγώ με τον κ. Στράτο”. Έτσι πήγα στον Παναθηναϊκό».

Από την άλλη ο «Κατσούρ» αποκάλυψε τη συμφωνία του με τον Ολυμπιακό όταν έμεινε ελεύθερος από την Παναχαϊκή: «Έπαιξα έξι χρόνια στην Παναχαϊκή και έμεινα ελεύθερος στα 22-23. Είχα πάει στα τελικά των Ελπίδων που τότε δεν ήταν εύκολο. Συζήτησα και με τις τρεις μεγάλες ομάδες. Είχα καταλάβει τι γίνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το σκεφτόμουν εντελώς επαγγελματικά. Μικρός ήμουν Παναθηναϊκός. Τότε το είδα εντελώς επαγγελματικά.

Στόχος μου τότε ήταν απλά να φύγω από την Πάτρα. Πρώτος με ήθελε ο Μάκης Ψωμιάδης. Μετά οικονομικά και μόνο, όπως είδα την προοπτική, ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που είχα συμφωνήσει. Είχαμε συμφωνήσει και περίμενα το “ΟΚ” να υπογράψω. Έπειτα από 20 μέρες μίλησα με τον μάνατζέρ μου και τον ρώτησα τι έγινε. Τότε κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά και κάτι παιζόταν πίσω από την πλάτη μου. Τότε μίλησα με τον κ. Ψωμιάδη και συμφωνήσαμε».

Στην κουβέντα του Ντέμη Νικολαΐδη με τον Αλέξη Σπυρόπουλο, τον Κώστα Κατσουράνη και τον Νίκο Λυμπερόπουλο ο τελευταίος απηύθηνε μια στον Ντέμη για το διάστημα της προεδρίας του στην ΑΕΚ. Είπε αστειευόμενος: «Με όλα αυτά που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες, με το πρωτάθλημα που δεν γίνεται με τους εμπρησμούς σπιτιών, με όλη αυτή την χαώδη κατάσταση θα ήθελα να σου κάνω μια ερώτηση: Δεν μπορούσες να στήσεις δύο παιχνίδια να πάρουμε δύο πρωταθλήματα; Με τον Άρη το 2008 και τον Ιωνικό το 2005; Αν γυρνούσες τον χρόνο πίσω τι θα έκανες;». 

Ο Νικολαΐδης απάντησε: «Δεν θα μπορούσα ποτέ να το κάνω αυτό. Πρωτάθλημα με στημένα ματς, δεν είναι πρωτάθλημα. Αν κερδίζεις με στημένα και τέτοιο τρόπο, Νίκο, δεν είναι πρωτάθλημα».

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε