Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

“Λύτρωση” με Τελάντερ! “Απέδρασε” απ’την Ξάνθη ο… χλωμός Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ NEWSPORTS
ΦΩΤΟ NEWSPORTS

“Εγκλωβισμένοι” στα Πηγάδια ήταν Παναθηναϊκός και Ξάνθη, σε μια μέτρια αναμέτρηση με ελάχιστες φάσεις, αλλά το γκολ του Τελάντερ στο 83′ ήταν αρκετό για να δώσει τη σημαντική νίκη στο “τριφύλλι” και να το ανεβάσει στην κορυφή της Superleague -με παιχνίδι περισσότερο- μαζί με τον Ολυμπιακό, που την Κυριακή παίζει στην Τούμπα

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Την τρίτη διαδοχική του νίκη στο πρωτάθλημα πήρε ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε εκτός έδρας της Skoda Ξάνθης με 1-0 και έπιασε -με παιχνίδι περισσότερο- τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Superleague. Οι “πράσινοι” συνολικά ήταν καλύτεροι από την Ξάνθη, η οποία είχε αποκλειστικό στόχο να καταστρέψει το παιχνίδι του Παναθηναϊκού κι όχι τόσο να φτιάξει αυτή φάσεις. Η εικόνα όμως του παιχνιδιού ήταν για… κλάματα, με τον Τελάντερ να δίνει τη νίκη στους φιλοξενούμενους με κεφαλιά στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Ισορροπημένο και με χαμηλό ρυθμό το ξεκίνημα του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που προσπάθησε να έχει την κατοχή της μπάλας και να κάνει παιχνίδι, με την Ξάνθη να τον περιμένει και να τον πρεσάρει στο χώρο του κέντρου, για να εκμεταλλευτεί κάποιο λάθος. Το θέαμα φυσικά δεν ήταν καλό, αφού δεν είδαμε κάποια καλή επιθετική δημιουργία (ο Μπεργκ ήταν απομονωμένος), με την Ξάνθη πάντως να κερδίζει κάποια μέτρα προς την περιοχή του Στιλ.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς από πλευράς “τριφυλλιού” ήρθε στο 31′ , με τον Μπεργκ να μην προλαβαίνει την πολύ καλή μπαλιά του Καλτσά στην “καρδιά” της περιοχής των Ακριτών. Άξιο αναφοράς πως ο Σουηδός “έβγαλε” αρκετά νεύρα στο πρώτο μέρος, όπου δέχθηκε και κίτρινη κάρτα, ενώ ζήτησε και πέναλτι στη φάση του 32′, με το ριπλέι να μην τον δικαιώνει. Οι “πράσινοι” έγιναν σιγά σιγά πιο πιεστικοί, αλλά το υποδειγματικό αμυντικό στήσιμο των γηπεδούχων δεν επέτρεψε να δούμε ούτε φάση.

 Τα πρώτα λεπτά της επανάληψης μας έδειξαν ότι θα δούμε και πάλι κάτι μέτριο. Ο Παναθηναϊκός ανέβασε κάπως την απόδοση του, πιέζοντας πολύ στο χώρο του κέντρου. Απ’ την μεριά του, ο Αναστασίου πέρασε τον Καρέλη στην αναμέτρηση, έτσι ώστε να κάνει ακόμα πιο επιθετικό το “τριφύλλι”. Το ματς “άναψε” στο 66′, όταν ο Βασιλακάκης -με κεφαλιά- ανάγκασε τον Στιλ να διώξει δύσκολα σε κόρνερ.

Η αναμέτρηση “άνοιξε” με τον Τσέναμο να διώχνει δύσκολα το μακρινό σουτ του Καρέλη (73′) και την Ξάνθη να σκέφτεται τις αντεπιθέσεις, μήπως και πάρει το “τρίποντο”. Τελικά, η “λύτρωση” για τους “πράσινους” ήρθε από τον καλύτερο τους παίκτη στην αναμέτρηση. Λίγο αφού δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες για σκίσιμο κάτω από το μάτι, ο Ράσμους Τελάντερ πήδηξε στο πρώτο δοκάρι -μετά από κόρνερ- και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ αυτό ήταν αρκετό για να πάρει τη νίκη το “τριφύλλι” αφού στις τελευταίες της προσπάθειες για ισοφάριση, η Ξάνθη δεν μπόρεσε να σκοράρει

 Ξάνθη: Τσενάμο, Μπέρτος (86’ Νιέτο), Γουάλας, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Παπαστεριανός, Ερεα, Φλίσκας, Καπετάνος, Λισγάρας, Ντιμιτρόφ (57’ Μπαξεβανίδης) 

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μαρινάκης, Νάνο, Τελάντερ, Ταυλαρίδης (64’ Σάντσεθ), Ζέκα, Λαγός, Αμπέντ, Ατζαγκούν (82’ Λουντ), Καλτσάς (59’ Καρέλης), Μπεργκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε