Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

“Λυτρωτής” αλλά απαράδεκτος ο Πέλκας! Στη… λήξη ο ΠΑΟΚ τον Πανιώνιο

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Είχε τον εκτός έδρας βαθμό στο “τσεπάκι” του. Ο πανιώνθιος όμως γνώρισε την ήττα μέσα στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ (1-0) με γκολ του Πέλκα στο φινάλε του ματς. Αποβολή με κόκκινη κάρτα για τον Έλληνα μεσοεπιθετικό – που είχε μπει στο παιχνίδι στο 80′- για άσεμνη χειρονομία τη στιγμή του πανηγυρισμού του.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

“Λύτρωση” στην εκπνοή για τον ΠΑΟΚ επί του Πανιωνίου στην Τούμπα, με τον Δημήτρη Πέλκα να σκοράρει στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων και να δίνει στην ομάδα του τη νίκη με 1-0, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Superleague. Έτσι, ο “δικέφαλος του Βορρά” πλησίασε τους Νεοσμυρνιώτες στους 2 βαθμούς, αλλά είδε τον σκόρερ του να αποβάλλεται μετά το γκολ (αντίκρυσε κόκκινη κάρτα για απρεπή χειρονομία).

Mοιρασμένο θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν το πρώτο ημίχρονο από άποψη ευκαιριών των δύο ομάδων. Ο Πανιώνιος είχε τις πρώτες κλασικές ευκαιρίες με τον ιδιαίτερα δραστήριο Γεσίλ, ο οποίος μετά το πλασέ του στο 32′ υπεδείχθη λανθασμένα σε θέση οφσάιντ στο 39’…

Δύο λεπτά νωρίτερα πέρασε άουτ η μπάλα στο ψαλιδάκι του Σάκχοφ, ο οποίος στο 6′ επιχείρησε την κεφαλιά, αλλά επίσης η προσπάθειά του είχε την ίδια κατάληξη. Η καλύτερη φάση του ΠΑΟΚ ήταν στο 41′ όταν συνεργάστηκε άψογα ο Τσίμιροτ με τον Ενρίκε, αλλά το σουτ του δεύτερου δεν ήταν εύστοχο.

Ο “δικέφαλος του Βορρά” είχε τον έλεγχο του ματς με την έναρξη της επανάληψης, έχοντας την μπάλα στην μεριά που αμύνονταν οι φιλοξενούμενοι και πιέζοντας για το γκολ. Το δοκάρι με τον Μπίσεσβαρ στο 48′ έδειξε ήταν ιδανικό ξεκίνημα στην επανάληψη, αλλά από το 60′ και μετά ο ρυθμός των παικτών του Ίβιτς έπεσε ελαφρώς. Ο Πανιώνιος απ’ την άλλη ήταν ανύπαρκτος, αλλά δεν άφησε και διαδρόμους προς εκμετάλλευση στην άμυνα του.

Οι ισορροπίες του ματς άλλαξαν στο 77′. Ο Οικονόμου είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα -σε μαρκάρισμα στον Μυστακίδη που είχε μόλις μπει σαν αλλαγή- και άφησε την ομάδα του Μιλόγεβιτς με δέκα παίκτες για το υπόλοιπο του παιχνιδιού. Ο Ίβιτς ενίσχυσε την μεσοεπιθετική του γραμμή περνώντας Πέλκα και Κουλούρη και είδε στο 90′ τον Γιαννιώτη να στέλνει την μπάλα -μετά την κεφαλιά του Σάχκοφ- στο δοκάρι.

Η “λύτρωση” όμως ήρθε πριν το σφύριγμα της λήξης. Ο Μάτος σέντραρε από τα δεξιά, ο Μυστακίδης έκανε την κεφαλιά προς τα πίσω και ο Πέλκας με πλασέ στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 1-0. ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ όμως ήταν απαράδεκτος, αφού στον πανηγυρισμό του έπιασε τα γεννητικά του όργανα κι έτσι είδε την κόκκινη κάρτα για άσεμνη χειρονομία (χωρίς να είναι σαφές το πού απευθυνόταν). 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε