Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

“Μαγεία” ο Μέσι, χατ-τρικ ο Ιγκουαίν

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Η Νότια Κορέα πάλεψε το ματς αλλά η ποιότητα των Αργεντινών έκανε τη διαφορά. Ο Μέσι σέρβιρε, ο Ιγκουαίν σκόραρε και το τελικό 4-1 μπορεί να αδικεί τους Κορεάτες αλλά καταδεικνύει την κλάση των παικτών του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ένα καταπληκτικό ματς, αποζημίωσε τους λάτρεις του ποδοσφαίρου που χρειάστηκε να δουν αρκετές “σούπες” μέχρι η παρέα του Μέσι να αναλάβει δράση και να ξεδιπλώσει στο γήπεδο τις αρετές της. Ο Ιγκουαΐν μπορεί να ήταν ο MVP λόγω των τριών γκολ που σημείωσε όμως ο Μέσι ήταν αυτός που πραγματικά εντυπωσίασε δίνοντας απαντήσεις σε όσους τον κατηγόρησαν για αδιαφορία στην Εθνική.

 
Η Αργεντινή ήταν καταιγιστική στο πρώτο ημίχρονο, σκόραρε δύο φορές και θα μπορούσε να πετύχει άλλα τόσα τέρματα αλλά βρήκε απέναντι της έναν εκπληκτικό Τσανγκ. Ο Μαραντόνα κράτησε την ίδια ενδεκάδα σε σχέση με την πρεμιέρα με εξαίρεση τον Μάξι Ροντρίγκες που πήρε τη θέση του τραυματία Βερόν.
 
Με τους Τέβεζ και Μέσι σε μεγάλη ημέρα η Αργεντινή έφτανε με χαρακτηριστική ευκολία στα καρέ της Κορέας. Δεν μπόρεσε να σκοράρει με τους όμορφους συνδυασμούς και χρειάστηκε μία στημένη φάση και τη βοήθεια του Τσου Γιουνγκ Παρκ για να προηγηθεί στο 16′.
 
Ακόμη μία στημένη φάση, 17 λεπτά αργότερα, επέτρεψε στον Ιγκουαίν με κεφαλιά να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του.
 
Ο ρυθμός των Αργεντινών δεν έπεσε, έχασαν πολλές ευκαιρίες όμως οι Κορεάτες ήταν αυτοί που κατάφεραν να σκοράρουν πριν τη λήξη του ημιχρόνου.
 
Ένα τραγικό λάθος του Ντεμικέλις έδωσε την ευκαιρία στον Λι Τσανγκ Γιουνγκ να πλασάρει τον Ρομέρο και να δώσει νέο ενδιαφέρον στο ματς.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα άλλαξε αφού η Κορέα ανέλαβε τα ηνία και απείλησε με ισοφάριση. Στο 58΄χάθηκε η μεγαλύτερη φάση του ματς, με τον Κι Χουν να μην μπορεί να νικήσει τον Ρομέρο στο τετ α τετ.
 
Κάπου εκεί οι Κορεάτες απογοητεύτηκαν και ο Μέσι αποφάσισε να βάλει τέλος στην αγωνία. Με εκπληκτική ενέργεια βρέθηκε απέναντι στον Τσανγκ πλάσαρε στο δοκάρι δίνοντας την ευκαιρία στον Ιγκουαΐν να πετύχει το πιο εύκολο γκολ της καριέρας του.
 
Στο 80′ ακόμη μία μαγική ενέργεια των Αργεντινών με τον Αγκουέρο να σεντράρει στον Ιγκουαΐν και αυτός δεν είχε πρόβλημα να σημειώσει το πρώτο χατ τρικ στο Μουντιάλ.

Αργεντινή: Ρομέρο, Ντεμικέλις, Χάιντσε, Σάμουελ (23′ Μπουρντίσο), Γκουτιέρες, Ντι Μαρία, Μασκεράνο, Μάξι Ροντρίγκες, Μέσι, Ιγκουαΐν (82′ Μπολάτι), Τέβεζ (75′ Αγκουέρο).
 
Νότια Κορέα: Σουνγκ Ριόνγκ, Μπέομ Σέοκ, Γιον Τσιούνγκ, Γι Σουνγκ Παρκ, Γιουνγκ Γου, Τσου Γιουνγκ Παρκ (81′ Ντονγκ Γκουκ), Γιουνγκ Πίο, Γιουνγκ Σου, Σουνγκ Γιουένγκ (46′ Κιμ Ναμ Ιλ), Τσουνγκ Γιονγκ, Κι Χουν
 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε