Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Μάγκες Πειραιώτες στην Κωνσταντινούπολη – Προκρίθηκε στο F4 ο Ολυμπιακός

Κάνοντας κατάθεση ψυχής στο παρκέ του ΣΕΦ, οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς πέτυχαν την μεγαλύτερη έκπληξη των τελευταίων ετών στην Ευρωλίγκα, επικρατώντας της Σιένα με 76-69 και προκρίθηκαν στο φάιναλ φορ. Κορυφαίοι οι Χάινς και Σπανούλης για τους “ερυθρόλευκους” που αγωνίστηκαν χωρίς τον Ντόρσεϊ. Αντίπαλος στον ημιτελικό της Πόλης η Μπαρτσελόνα. Δείτε βίντεο.

Ότι και να γίνει σε περίπου 40 μέρες στην Κωνσταντινούπολη η ιστορία έχει γράψει. Ο Ολυμπιακός έχει ξαναπάει σε φάιναλ φορ, έχει παίξει σε τελικούς, έχει πάρει και το τρόπαιο αλλά αυτή η ομάδα που έχει φτιάξει ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είναι η πιο ψυχωμένη που έχει παρουσιαστεί ποτέ. Αυτή η ομάδα που αποτελείται από τη νέα γενιά του ελληνικού μπάσκετ, τον Σλούκα, τον Μάντζαρη , τον Παπανικολάου. Αυτή η ομάδα του Ντόρσεϊ, του Χάινς, του Λο και του Άντιτς που αγωνίζονται λες και μεγάλωσαν σε κάποια γειτονιά του Πειραιά. Η ομάδα του Σπανούλη, η ομάδα του Πρίντεζη. Μα πάνω απ΄όλα η ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης.

Το τέταρτο ματς της σειράς με την Σιένα δεν είχε καμία σχέση με τα προηγούμενα, κυρίως λόγω της απουσίας του Ντόρσεϊ, αφού ο Αμερικανός δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και έμεινε εκτός 12αδας. Παίζοντας χωρίς το μοναδικό του πεντάρι ο Ολυμπιακός ήταν… καταδικασμένος να περιμένει ένα μεγάλο ματς από τον Χάινς.

Ο Πιανιτζάνι έδωσε σωστά εντολή να πάει η μπάλα στην ρακέτα, ο Μακ Κάλεμπ απέφυγε τις τρέλες, οι Ιταλοί έδειχναν να ελέγχουν το ματς αλλά… Χάινς. Ο Αμερικανός ήταν παντού σε άμυνα και επίθεση αντιμετωπίζοντας μόνος του τον Άντερσεν και τον Λαβρίνοβιτς, κάνοντας το ματς της ζωής του.

Χάρη στον Χάινς αλλά και στον Σπανούλη, ο οποίος έκανε το καλύτερο παιχνίδι του στη σειρά, ο Ολυμπιακός έμεινε κοντά στο σκορ -παρά την αστοχία στα τρίποντα- μέχρι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου και στο τέταρτο ξεκίνησε την αντεπίθεση. Με άμυνα που… έσπαγε κόκκαλα κράτησαν την Σιένα χωρίς πόντο για 5 λεπτά και πήραν διαφορά που έφτασε τους 8 πόντους. Ο Ζήσης προσπάθησε να γυρίσει το ματς μόνος του αλλά ο Άντιτς σε πρώτο λογο και οι Σπανούλης, Σλούκας σε δεύτερο «κλείδωσαν» τη νίκη για τον Ολυμπιακό.

Το τελικό 76-69 έστειλε τον Ολυμπιακό στην Κωνσταντινούπολη όπου θα αντιμετωπίσει στις 11 Μαϊου την Μπαρτσελόνα. Ο Ολυμπιακός από τους περισσότερους ήταν καταδικασμένος από το TOP16 βρίσκεται στις 4 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, παίρνοντας παράλληλα εκδίκηση από την Σιένα για τον περσινό αποκλεισμό.

Η τρίτη ομάδα που εξασφάλισε εισιτήριο για την Τουρκία είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας που επικράτησε της Μπιλμπάο στην Ισπανία και έκανε το 3-1. Η τέταρτη ομάδα θα κριθεί την Πέμπτη στο κλειστό του ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό να είναι το μεγάλο φαβορί απέναντι στην Μακάμπι, ώστε το ελληνικό μπάσκετ να έχει διπλή εκπροσώπηση στην Πόλη.

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 38-39, 54-55, 76-69

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 19, Άντιτς 5(1), Σπανούλης 19(1), Κέσελ 3, Παπαδόπουλος, Πρίντεζης 8, Παπανικολάου 4, Μάντζαρης 3(1), Σλούκας 7(1), Λο 8.

Σιένα (Πιανιτζάνι): ΜακΚάλεμπ 10(2), Ζήσης 15(2), Άντερσεν 15(1), Ρακόσεβιτς 11, Καραρέτο, Λαβρίνοβιτς 10, Ρες, Στόουνρουκ 3(1), Λεχτάλερ, Μος 5(1).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε