Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Μάκης Ψωμιάδης: Ο “αγαπούλας” που λάτρεψαν να μίσουν οι ΑΕΚτζήδες (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ο Μάκης Ψωμιάδης έφυγε από την ζωή τα ξημερώματα της Τετάρτης, προδομένος από την καρδιά του. Η είδηση του θανάτου του, σε ηλικία μόλις 60 ετών, σόκαρε τον ποδοσφαιρικό (και όχι μόνο) χώρο, αφού ήταν πολύ γνωστός στον κόσμο, λόγω της ενασχολησής του με αθλητικούς συλλόγους αλλά και τις μεγάλες περιπέτειες του με την δικαιοσύνη.

To newsit.gr σας θυμίζει το πέρασμά του Μάκη Ψωμιαδή από τον αθλητισμό, το οποίο ξεκίνησε το 1988.

Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη του αγάπη από τα παιδικά του χρόνια. Από μικρός συμμετείχε στην Θύρα 21, ακολουθώντας παντού τις αποστολές της Ένωσης. Tο 1988 γίνεται πρόεδρος της Eρασιτεχνικής AEK, αντικαθιστώντας τον Τάκη Δημητρακόπουλο. Δαπάνησε πολλά λεφτά στη ν ομάδα μπάσκετ, “ντύνοντας” στα “κιτρινόμαυρα” παίκτες, όπως ο Ντάνι Βρέινς και ο Νάσος Γαλακτερός.

Τη σεζόν 1999-2000, ανέλαβε τον Εθνικό Πειραιώς, ο οποίος αγωνιζόταν στη Β’ Εθνική. Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν πολύ καλά την χρονιά τότε, ωστόσο η οικονομική ασυνέπεια της διοίκησης προς τους παίκτες της ομάδας, είχε σαν αποτέλεσμα τον υποβιβασμό της ομάδας στην Γ’ Εθνική.

Το 2001 ανέλαβε την ποδοσφαιρική ΑΕΚ και επί των ημερών του (μέχρι το 2004), η Ένωση απέκτησε μεταξύ άλλων τον Γρηγόρη Γεωργάτο, τον Ράιτ , τον Ίβιτς και τον Σεντένο, ενώ έφερε στον πάγκο τους Ντούσαν Μπάγεβιτς και Φερνάντο Σάντος, ενώ κατέκτησε μόλις ένα Κύπελλο Ελλάδας. Αξέχαστος θα μείνει ο χειμώνας του 2004, όταν συγκρούστηκε με τον Nτέμη Nικολαΐδη, κατηγορώντας τον ότι δεν κάνει καλή ζωή και για να το αποδείξει εισέβαλε αργά το βράδυ στο σπίτι του.

Το 2005-2006 ανέλαβε τον Ακράτητο, αποτυγχάνοντας παταγωδώς στη διοίκηση της ομάδας, καθώς αυτή όχι μόνο δεν μπόρεσε να παραμείνει στην Α’ Εθνική, αλλά λόγω χρεών υποβιβάστηκε στα τοπικά πρωταθλήματα και εξαφανίστηκε… από τον ποδοσφαιρικό χάρτη.

Οι επιτυχημένες χρονιές ήταν αυτές στην Καβάλα (2006-2011). Κατάφερε μέσα σε 3 χρόνια να ανεβάσει την ομάδα από την Γ’ Εθνική στη Σούπερ Λίγκα, δημιουργώντας ένα εξαιρετικό σύνολο, το οποίο πρωταγωνιστούσε στο ελληνικό πρωτάθλημα, διεκδικώντας ακόμα και την έξοδο στην Ευρώπη. Μετά από μία νίκη επί της ΑΕΚ, ο Ψωμιάδης μπήκε στα αποδυτήρια της Καβάλας με μία μαύρη σακούλα απορριμμάτων γεμάτη χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, επιβραβεύοντας έτσι τους “αργοναύτες”.

Αργότερα το όνομά του ενεπλάκη στην υπόθεση των στημένων αγώνων. Το 2011 είχε καταδικαστεί για το Koriopolis, με την αστυνομία να τον βρίσκει στα Σκόπια. Καταδικάστηκε σε 4,5 χρόνια και 35.000 ευρώ πρόστιμο με αναστολή. Τον Αύγουστο του 2015 αφέθηκε ελεύθερος και τέσσερις μήνες μετά έφυγε από τη ζωή.

a

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε