Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Μακούν: Θα έμενα για πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Απόλυτα ικανοποιημένος από την μέχρι στιγμής εμπειρία του στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό εμφανίζεται ο Καμερουνέζος μέσος που μίλησε και για την θέση που αποδίδει καλύτερα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ζαν Μακούν στην εφημερίδα “Πρωταθλητής”:

Ζαν είσαι έτοιμος για το παιχνίδι;
“Ναι, έτοιμος. Ξέρω ότι είναι δύσκολο. Είναι εκτός έδρας ματς. Θα κάνω κι εγώ όπως και όλη η ομάδα ό,τι μπορούμε για τη νίκη”.
 
Αισθάνεσαι έτοιμος να παίξεις;
“Φυσικά, γιατί όχι;”
 
Σε εμάς τους απέξω φαίνεται πως αναζητάς ακόμη τον καλό σου εαυτό. Δεν δείχνεις να έχεις βρει ακόμα τον ρόλο σου στην ομάδα και την ταυτότητά σου… Είναι έτσι;
“Ναι, έτσι είναι. Ακόμα έχω δρόμο. Δεν είναι εύκολο. Είμαι νέος σε μία νέα ομάδα. Δεν μπορείς από τη μία στιγμή στην άλλη να είσαι αυτός που μπορείς. Κάνω μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσω να βρεθώ στο σημείο που πρέπει. Καταλαβαίνω κι εγώ ότι δεν είμαι αυτός που πρέπει ακόμα. Πρέπει να μάθω το παιχνίδι των συμπαικτών μου κι εκείνοι το δικό μου. Πρέπει να βρω τον ρόλο μου στην ομάδα. Ελπίζω σύντομα να τα καταφέρουμε”.
 
Αλήθεια, μπορείς σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις που αισθάνεσαι ότι αποδίδεις καλύτερα; Ποια είναι η θέση που νομίζεις ότι μπορείς να παίξεις όπως πρέπει;
“Βεβαίως, είμαι αμυντικός χαφ”.
 
Δηλαδή, παίζεις ακριβώς μπροστά από τον Μέλμπεργκ και τον Αβράαμ, μπροστά από τα στόπερ;
“Ναι, αυτό ακριβώς. Μπροστά από τα στόπερ, τον Μέλμπεργκ δηλαδή”.
 
Με εκπλήσεις ελαφρώς γιατί υπάρχει μία γενική αίσθηση πως δεν είσαι… καθαρός αμυντικός μέσος.
“Το ξέρω. Εκεί παίζω όμως, εκεί έπαιζα στη Λιόν αλλά και στην Άστον Βίλα”.
 
Υπάρχει άλλη θέση που μπορείς να παίξεις;
“Κοίτα για να το διευκρινίσουμε, αν υπάρχει διάταξη με έναν αμυντικό μέσο, είμαι ο παίκτης που λειτουργεί εκεί. Στη Λιόν όμως ήμασταν τρεις κεντρικοί χαφ στο 4-3-3. Συνεπώς, μπορώ να είμαι ένας από αυτούς τους τρεις. Είτε δηλαδή ακριβώς στον άξονα, είτε λίγο αριστερά, είτε λίγο δεξιά. Αν πάλι η ομάδα παίζει με δύο αμυντικούς μέσους, επίσης μπορώ να είμαι ένας από τους δύο. Ακριβώς εκεί παίζω και στην εθνική μου ομάδα και νομίζω ότι μπορώ να παίξω καλύτερα από οπουδήποτε αλλού”.
 
Αλήθεια, πως περνάς στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό μέχρι τώρα;
“Υπέροχα. Πραγματικά υπέροχα. Είμαι ευτυχισμένος. Όλα καλά. Είναι πολύ καλύτερα απ’όσο περίμενα”.
 
Ξέρω ότι είναι νωρίς, αλλά αν έπρεπε να πάρεις σήμερα απόφαση, αν έπρεπε δηλαδή να κληθείς σήμερα να αποφασίσεις αν θες να μείνεις στον Ολυμπιακό, τι θα απαντούσες;
“Ναι. Βεβαιότατα ναι. Δεν θα το σκεφτόμουν καν. Σου είπα, είμαι πραγματικά ευτυχισμένος εδώ. Αν έπρεπε να αποφασίσω σήμερα θα έλεγα θέλω να μείνω κι άλλα χρόνια στον Ολυμπιακό. Δεν υπάρχει κάτι που να με προβληματίζει”.
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε