Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Μακούν: Θέλω να μείνω στον Ολυμπιακό

ΦΩΤΟ ΝEWSPORTS.

Ο Καμερουνέζος μέσος που βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας του μετά τον τραυματισμό του εξέφρασε την επιθυμία του να παραμείνει στους ερυθρόλευκους και μετά το τέλος του δανεισμού του, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ομάδας στο Europa League.

Αμφίβολος ο Χολέμπας – Ατομικό ο Τζιμπούρ

Μέγιερι: Νταμπλ και Ευρώπη

Η Ρόμα “καλεί” Αβραάμ Παπαδόπουλο

Ο Ζαν Μακούν μίλησε στην κάμερα της NOVA…

Καταρχήν Ζαν σε πιο στάδιο βρίσκεται η αποθεραπεία σου και πότε υπολογίζεις να είσαι έτοιμος για δράση;
«Προχωράω πολύ καλά. Από αύριο θ’ αρχίσω να κάνω και κάποιες ασκήσεις με τη μπάλα. Οπότε αυτό είναι ενδεικτικό πως βρίσκεται σε καλό στάδιο η αποθεραπεία μου. Αλλά για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως τόσο εγώ όσο και το κλαμπ, θα περιμένουμε να γυρίσω τον Ιανουάριο».
 
Επειδή έχεις εικόνες από προηγμένα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα, όπως είναι το αγγλικό και το γαλλικό, θεωρείς πως ο Ολυμπιακός με τις εμφανίσεις του στο Τσάμπιονς Λιγκ προσεγγίζει τα στάνταρ των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων;
«Ναι, το πιστεύω αυτό. Είμαστε πολύ κοντά σ’ αυτά τα στάνταρ. Ειδικά βλέποντας την απόδοσή μας στα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ. Δείξαμε πως έχουμε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και πολύ δυνατή ομάδα. Και μάλιστα απ’ όλη την πορεία μας φάνηκε πως τα δύο πρώτα παιχνίδια έκαναν το κακό. Δεν είχαμε πολλά επίσημα παιχνίδια στα πόδια μας πριν από αυτά. Στη συνέχεια δείξαμε πως ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί. Ο αποκλεισμός ήρθε εξαιτίας αυτών των δύο αγώνων. Είμαστε μία πάρα πολύ καλή και δυνατή ομάδα».
 
Ωστόσο, πόσο δύσκολο είναι να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στην Ευρώπη; Το ρωτάω διότι υπάρχει η κόπωση απ’ τα συνεχόμενα παιχνίδια.
«Καταρχήν είναι και το κύπελλο Ελλάδας. Ουσιαστικά είναι τρεις διοργανώσεις και όχι δύο, Από ‘κει και  πέρα είναι μία πολύ μεγάλη αλλαγή κλίματος. Να παίζεις στο Τσάμπιονς Λιγκ και μετά να επιστρέφεις στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτό είναι λίγο δύσκολο. Αλλά εξαρτάται από εμάς. Αν εμείς είμαστε συγκεντρωμένοι και κάνουμε καλά παιχνίδια, τότε όλα είναι στο χέρι μας. Είχαμε κάποια προβλήματα. Είναι κρίμα που κάποιοι απ’ τους ποδοσφαιριστές μας τραυματίστηκαν αυτόν τον καιρό. Αλλά θεωρώ πως έχουμε πολύ δυνατό ρόστερ, πολύ δυνατούς ποδοσφαιριστές και μπορούμε να τα καταφέρουμε».
 
Πως λειτουργεί στην ψυχολογία των παικτών της ομάδας το γεγονός πως στο πρωτάθλημα δεν έχουν περιθώρια για βαθμολογικές απώλειες;
 «Δεν είναι δύσκολο. Είναι ωραίο για εμάς. Είναι ωραίο γιατί μας κρατάει σε επαγρύπνηση. Δεν ξαπλώνουμε στο μαξιλάρι μας και κοιμόμαστε. Και ειδικά, όπως είπα και πριν, όταν θα έχουμε όλους τους ποδοσφαιριστές μας απ’ τον Ιανουάριο και μετά, θα είναι πολύ ενδιαφέρον και για εμάς τους ίδιους».
 
Εσένα σε γεμίζει ως επαγγελματία ποδοσφαιριστή ο Ολυμπιακός; Διότι βλέπουμε να απολαμβάνεις την παρουσία σου εδώ,
«Είναι απολύτως αλήθεια αυτό που λες. Είναι πραγματικά πάρα πολύ καλά εδώ. Μου αρέσει πολύ και πρέπει να πω πως στον Ολυμπιακό είναι όλα τέλεια και μας δίνουν όλα τα εφόδια για να παίζουμε πάρα πολύ καλή μπάλα, τόσο αγωνιστικά, όσο και εξωαγωνιστικά. Επίσης και το επίπεδο ζωής της πόλης είναι πάρα πολύ καλό. Οπότε όταν έχεις αυτές τις συνθήκες, γιατί να μην είσαι καλά. Είμαι πάρα πολύ καλά εδώ».
 
Δηλαδή θέλεις να μείνεις εδώ;
«Ελπίζω πως θα μείνω».
 
Έχεις προτίμηση στην κλήρωση της Παρασκευής για το Europa League;
«Πιστεύω ότι γενικά το επίπεδο του Europa League θα είναι φέτος πολύ υψηλό. Γιατί εκτός του ότι έχει πάρα πολύ καλές ομάδες όπως η δική μας, υπάρχουν και άλλες ομάδες οι οποίες έρχονται απ’ το Τσάμπιονς Λιγκ και είναι επίσης πολύ δυνατές. Οπότε θεωρώ πως δε θα είναι εύκολο. Όμως, εμείς πρέπει να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Θα δούμε στο τέλος τι θα έχουμε καταφέρει».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε