Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Μάντης – Καγιαλής: Οι πρώτοι πανηγυρισμοί των ιστιοπλόων… στη στεριά για το χάλκινο μετάλλιο! “Περήφανοι που είμαστε Έλληνες!”

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

– Την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στην κλάση σκαφών 470 της ιστιοπλοΐας πανηγύρισε το δίδυμο Μάντης – Καγιαλής στους Ολυμπιακούς Αγώνες
– Δείτε τις ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ του NewsIt.gr λίγα λεπτά μετά τη μεγάλη επιτυχία των ιστιοπλόων
– Αυτό είναι το όγδοο μετάλλιο στην ιστορία της ελληνικής ιστιοπλοΐας σε Ολυμπιακούς Αγώνες
– Επιστροφή για τα ελληνικά πανιά στα μετάλλια, μετά το 2008 στο Yngling

Το πέμπτο μετάλλιο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο κατέκτησαν οι ιστιοπλόοι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, κατακτώντας την τρίτη θέση στα 470.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Παύλος Καγιαλής είπε: “Ήταν πολύ δύσκολος αγώνας. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τον Αυστραλό πίσω μας, παλέψαμε όσο μπορούσαμε, δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό, αλλά μην ξεχνάμε ότι ήταν νικητής στο Λονδίνο και παγκόσμιος πρωταθλητής (σ.σ. ο Μάθιου Μπέλτσερ). Έχουμε αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς τώρα πια! Αισθανόμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες καικρατάμε ψηλά την ελληνική σημαία, είναι η δικαίωση μιας δουλειάς που είχε πολύ κόπο και προγραμματισμό”.

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Μάντης τόνισε: “Στην τελευταία σημαδούρα είχαμε και εμείς μια άτυχη στιγμή. Όμως, πετύχαμε τον στόχο μας και συνεχίζουμε δυνατά για το μέλλον. Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη, πλέον θέλουμε και άλλα μετάλλια. Είχαμε πει ότι θα σταματήσουμε όταν χάσαμε την πρόκριση για το Λονδίνο. Αλλά πεισμώσαμε και καταφέραμε να πάρουμε το μετάλλιο εδώ”.

Οι Έλληνες πρωταθλητές μόλις… πάτησαν στη στεριά, πανηγύρισαν ξέφρενα την επιτυχία τους μαζί με άλλα μέλη της ελληνικής αποστολής.

Δείτε τις αποκλειστικές φωτογραφίες του NewsIt.gr

Το ελληνικό πλήρωμα έδωσε μία τεράστια μάχη με το πλήρωμα της Αυστραλίας την κούρσα των μεταλλίων. Τελικά οι Μπέλτσερ και Ράιαν ήταν εκείνοι που τερμάτισαν μία θέση παραπάνω από τους Μάντη και Καγιαλή, με αποτέλεσμα να πάρουν εκείνοι το ασημένιο μετάλλιο και οι Έλληνες το χάλκινο.

Οι Αυστραλοί ήταν μπροστά στις πρώτες δύο σημαδούρες. Στην τρίτη σημαδούρα ο Ράιαν γλίστρησε με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα και το ελληνικό πλήρωμα να περάσει μπροστά. Την ίδια ατυχία είχε όμως και ο Παναγιώτης Μάντης στην τελευταία σημαδούρα, με αποτέλεσμα οι Αυστραλοί να τερματίσουν στην ένατη θέση και οι Έλληνες στη δέκατη.

Το αποτέλεσμα της κούρσας μεταλλίων:

1. Ελβετία

2. ΗΠΑ

3. Μ. Βρετανία

4. Γαλλία

5. Σουηδία

6. Νέα Ζηλανδία

7. Αυστρία

8. Κροατία

9 Αυστραλία

10 Ελλάδα

Η τελική κατάταξη:

1. Κροατία 43 β.π.

2. Αυστραλία 58 β.π.

3. Ελλάδα 58 β.π.

4. ΗΠΑ 71 β.π.

5. Μ. Βρετανία 75 β.π.

6. Σουηδία 79 β.π.

7. Γαλλία 87 β.π.

8. Αυστρία 87 β.π.

9. Ελβετία 94 β.π.

10. Νέα Ζηλανδία 104 β.π

Αυτό είναι το όγδοο μετάλλιο στην ιστορία της ελληνικής ιστιοπλοΐας σε Ολυμπιακούς Αγώνες και το δεύτερο στα 470 μετά το χρυσό που είχαν κατακτήσει οι Σοφία Μπεκατώρου και Αιμιλία Τσουλφά στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Επίσης, η ελληνική ιστιοπλοΐα επέστρεψε και πάλι στο βάθρο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά την… παύση το 2012 στο Λονδίνο, καθώς τελευταίο ήταν το χάλκινο το 2008 στο Yngling (Σοφία Μπεκατώρου, Σοφία Παπαδοπούλου, Βιργινία Κραβαριώτη).

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε