Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Μάριτς: Είναι τρελοί οι Παναθηναϊκοί

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα των πρωταθλητών εξέφρασε την επιθυμία του να παραμείνει για πολλά χρόνια στην ομάδα, ενώ αναφέρθηκε και στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο 26χρονος σέντερ με συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “Πράσινη” είπε χαρακτηριστικά:
 
Για το ΝΒΑ:

“Δεν μου έκατσε (σ.σ. όταν τελείωσε το πανεπιστήμιο στην Αμερική) Η μοίρα μου φαίνεται πως ήταν να πάω στην Ισπανία και τη Γρανάδα μετά το κολέγιο στην συνέχεια στην Παρτιζάν και εν συνεχεία εδώ στον Παναθηναϊκό και να μείνω ποιος ξέρει, για πέντε δέκα χρόνια. Δεν σκέφτομαι πάντως πια το ΝΒΑ παρά μόνο την Ευρώπη. Μόνο εδώ”.

Για την προσαρμογή του στον ΠΑΟ:

“Στην αρχή θα χρειαστώ λίγο χρόνο για να προσαρμοστώ, ωστόσο ο Παναθηναϊκός έχει ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού όλα αυτά τα χρόνια και αυτό μου αρέσει πολύ. Δεν περιμένω να βάλω 40πόντους με το που μπω στο γήπεδο. Απλά θέλω να μπω στα συστήματα, να μάθω τους συμπαίκτες μου και τους αυτοματισμούς. Πότε το πόιντ γκαρντ θα πασάρει, ακόμα και όταν δεν βλέπει, όταν ζητήσει ο Μπατίστ την μπάλα να του την δώσεις και όλα όσα χρειάζονται για να βρεις την χημεία της ομάδας. Θέλω να δουλέψω σκληρά και να τα δώσω όλα για την ομάδα, τον κόσμο, τους τίτλους και φυσικά την Ευρωλίγκα» ήταν αρχικά τα λόγια του Μάριτς”.

Για το πρότυπό του:

“Όλοι τότε αγαπούσαν τον Μάικλ Τζόρνταν, αλλά εγώ ήμουν φαν του Βλάντε Ντίβατς”.

Για τη μετακόμιση στην Ελλάδα:

“Οι πρώτες μου εντυπώσει είναι απίστευτες. Η Αθήνα είναι πανέμορφη πόλη. Είναι τεράστια και πέρασα αρκετή ώρα με την σύντροφό μου στη Κηφισιά, στην πρώτη μας μέρα εδώ. Είναι μια πολύ όμορφη περιοχή, ο κεντρικός δρόμος είναι γεμάτος καφέ, μαγαζιά και μας άρεσε πολύ. Μου θυμίζει πολύ τον δρόμο που συχνάζαμε στο Βελιγράδι μετά τις προπονήσεις με τους συμπαίκτες μου στην Παρτιζάν. Οπότε καταλαβαίνεται πως οι εντυπώσεις μου είναι εξαιρετικές. Οι Σέρβοι και οι Έλληνες έχουν πολλά κοινά στοιχεία. Νιώθω πράγματι καλοδεχούμενος στην Αθήνα και αισθάνομαι πολύ άνετα. Μου αρέσουν πολύ οι παραλίες και ο καιρός, είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα εδώ”.

Για τον Ομπράντοβιτς:

“Ο Ζέλιμιρ είναι κάτι σαν τον Φιλ Τζάκσον με τους Μπούλς, που μετά πήγε στους Λέικερς. Σαν ιστορία μοιάζει πολύ. Έχει μείνει τόσα χρόνια σε μια ομάδα, έχει αναδείξει τόσους πολλούς παίκτες και έχει πετύχει τόσα πολλά! Για μένα ο Ομπράντοβιτς είναι ο “θεός” όλου του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Μπορεί να πάει να δουλέψει σε όποια ομάδα θέλει, αλλά εκείνος προτιμά να μείνει εδώ, λέγοντας πως “Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα μου, το σπίτι μου”.

Για τον Ολυμπιακό:

“Ο τρόπος που χάσαμε με το καλάθι του Τσίλντρες στο Παρίσι είναι πραγματικά πολύ δύσκολος. Έπιασε την μπάλα στον αέρα και την έβαλε μέσα. Αλλά είναι λες και είναι γραφτό να χάνεις με αυτόν τον τρόπο και την επόμενη χρονιά να έρχεσαι στον Παναθηναϊκό και να παίξεις απέναντί τους. Ξέρω πολύ καλά τι συμβαίνει με τον Ολυμπιακό. Έχω έξτρα κίνητρο για να τους κερδίσουμε. Όχι μόνο γι΄ αυτό, αλλά αν χάσουμε θα κάνουμε δύο μέρες προπόνηση. Ξέρω πως είναι 10 φορές μεγαλύτερη η κούραση μεταξύ μας σε σχέση με το Παρτιζάν – Ερυθρός Αστέρας”.

Για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού:

“Φυσικά και είναι “τρελοί” οι Παναθηναϊκοί. Λατρεύω να παίζω μπροστά σε ένα παθιασμένο κοινό. Όπως και με την Παρτιζάν έτσι και εδώ θα έχει πολύ θετική επίδραση πάνω μου”.

Για τη σύγκριση με τον Πέκοβιτς:

“Δεν έχω κανένα άγχος για το γεγονός πως αντικαθιστώ τον Πέκοβιτς. Η ομάδα με έφερε εδώ για να βοηθήσω βλέποντας το παιχνίδι μου και αυτό θα κάνω. Είμαστε τελείως διαφορετικοί παίκτες, δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω. Ίσως όταν μας βλέπετε εσείς να μας συγκρίνετε, να το καταλαβαίνετε καλύτερα”.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε