Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Μαρτυρίες – φωτιά για τον Πιστόριους – Είχε πυροβολήσει σε εστιατόριο πριν από δυο εβδομάδες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: REUTERS
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: REUTERS

– Γνωστός της Ρίβα Στέενκαμπ έδειξε σε δημοσιογράφο το σημάδι από τη σφαίρα
– Πρώην φίλη του Όσκαρ Πιστόριους είχε αποκαλύψει πως της απαγόρευε να φοράει σκουλαρίκια
– Αναβολικά βρήκε η αστυνομία στο σπίτι του χρυσού Παραολυμπιονίκη
– Υπάρχουν ενδείξεις ότι είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ
– Αύριο ξανά στο δικαστήριο ο Πιστόριους, θα αποφασιστεί αν θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση

Η «σκοτεινή» πλευρά του Όσκαρ Πιστόριους ήρθε στο φως από την πρώτη στιγμή που η φίλη του, Ρίβα Στέενκαμπ βρέθηκε δολοφονημένη στο σπίτι του.

Η ζωή του χρυσού Παραολυμπιονίκη, του ήρωα της Νότιας Αφρικής, του ανθρώπου που «νίκησε» τη ΔΟΕ και την «ανάγκασε» να του επιτρέψει αν γίνει ο πρώτος μη αρτιμελής αθλητής που παίρνει μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες, άρχισε να καταρρέει. Και όσο οι μέρες περνούν, περισσότερες λεπτομέρειες έρχονται στη δημοσιότητα και πιστοποιούν ότι ο Πιστόριους δεν ήταν αυτός που ήθελε να δείχνει και αυτός που ήθελαν οι θαυμαστές του να βλέπουν.

Την ώρα που η αποκάλυψη ότι στο σπίτι του, στην Πρετόρια, που έγινε ο τόπος της δολοφονίας της 30χρονης καλλονής φίλης του, βρέθηκαν στεροειδή και ενδείξεις μεγάλης κατανάλωσης αλκοόλ προκαλεί σάλο, η εφημερίδα The Star οf Johannesbourg φέρνει στο φως μαρτυρίες «φωτιά» για τον «Blade Runner».

Αυτή που «καίει» περισσότερο τον Πιστόριους προέρχεται από τον πρώην ποδοσφαιριστή Μαρκ Μπάτσελορ, ένα πρόσωπο από το περιβάλλον της πρώην συντρόφου του. Ο Μπάτσελορ έδειξε σε δημοσιογράφο της εφημερίδας το σημάδι στον τοίχο εστιατορίου του Γιοχάνεσμπουργκ από σφαίρα που έριξε ο Πιστόριους πριν από δυο εβδομάδες. Ο αθλητής προσποιήθηκε ότι δε γνωρίζει τίποτα και η εξήγηση που δόθηκε τότε στους πελάτες ήταν ότι εξερράγη μια φιάλη υγραερίου.

Σύμφωνα με τον Μπάτσελορ, η σχέση του Πιστόριους και της πρώην φίλης του Σαμάνθα Τέιλορ δεν ήταν ιδιαίτερα ευτυχισμένη. Η νεαρή γυναίκα έχει δηλώσει ότι ο αθλητής οδηγούσε με ταχύτητα 220 χιλιομέτρων την ώρα ότι την αγνοούσε όταν τον παρακαλούσε να μειώσει ταχύτητα και ακόμα ότι τής απαγόρευε να φοράει ψηλά τακούνια και σκουλαρίκια.

Την ίδια ώρα, στην ίδια εφημερίδα, ο πρώην λυκειάρχης του Πιστόριους, Μπιλ Σρόντερ, δηλώνει ότι ο αθλητής βρισκόταν συνεχώς υπό μια “απίστευτη πίεση”.

“Αναρωτιέται κανείς τι ρόλο έπαιξε η απίστευτη πίεση στην οποία βρισκόταν συνεχώς ο Όσκαρ”, τόνισε ο Σρόντερ πρώην διευθυντής του ιδιωτικού σχολείου Boy’s High School της Πρετόριας. “Ελπίζω μόνο να υπάρχουν ελαφρυντικά. Ελπίζω να ήταν ένα ατύχημα και όχι μια εν ψυχρώ δολοφονία. Όμως, τίποτα δε θα είναι όπως πριν. Ένας μύθος κατέρρευσε”, τόνισε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Σρόντερ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πιστόριους λίγες ημέρες πριν από το φόνο της φίλης του για να τού ζητήσει τη συμβολή του στην προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για το παλιό του σχολείο.
“Μού είπε ότι το ποσό που θα προσφέρει θα είναι σχετικά μικρό γιατί μόλις είχε αγοράσει ένα καινούργιο σπίτι στο Γιοχάνεσμπουργκ. Ήταν πολύ ενθουσιασμένος που θα μετακόμιζε. Η κοινωνική του ζωή ήταν εκεί, συνεπώς ήταν πρακτικό. Σκεφτόταν να διατηρήσει ένα μικρό διαμέρισμα στην Πρετόρια για να μένει εκεί από τη Δευτέρα ως την Παρασκευή για τις προπονήσεις του. Δούλευε σκληρά και χαιρόταν που θα συμμετείχε σε αγώνες στην Αυστραλία σε μερικές εβδομάδες”.

Ο Σρόντερ πρόσθεσε ότι ο Πιστόριους δεν αναφέρθηκε στη φίλη του κατά την τηλεφωνική επικοινωνία τους. “Δε μιλούσε ποτέ για τις φίλες του μαζί μου. Γνώριζα ότι είχε επιτυχία στις γυναίκες γιατί ήταν όμορφος και χαρισματικός”, τόνισε, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Από την πλευρά της, η οικογένεια Στέενκαμπ έσπασε τη σιωπή της από τη στιγμή που τής παραδόθηκε η σορός της Ρίβα, την Παρασκευή, στο Πορτ Ελίζαμπεθ.

“Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνειδητοποιήσουμε και να ξεπεράσουμε αυτήν την τραγική απώλεια. Αυτό που θέλουμε είναι απαντήσεις, απαντήσεις στο ερώτημα γιατί η όμορφη κορούλα μας πέθανε με τέτοιο τρόπο”, δήλωσε η μητέρα της Τζουν Στέενκαμπ σε συνέντευξή της που δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες The Times και Sowetan.

Ο θείος του θύματος Μάικ υπογράμμισε ότι η οικογένεια “έχει εμπιστοσύνη ότι η δικαιοσύνη θα επιτελέσει το έργο της”, αλλά ότι γνωρίζει αυτό δε θα φέρει τη Ρίβα πίσω στη ζωή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στεροειδή και αλκοόλ στο σπίτι του Πιστόριους

Βρέθηκε ρόπαλο γεμάτο αίματα στο σπίτι του Πιστόριους – Τα νέα συγκλονιστικά στοιχεία για το φόνο της καλλονής φίλης του

Πιστόριους: Πάρε με Θεέ μου, σκότωσα το μωρό μου!

Ριάλιτι με τη νεκρή πλέον σύντροφο του Πιστόριους – Τα “προφητικά” της λόγια

Φοβούνται ότι θα αυτοκτονήσει ο Πιστόριους – Άκουσαν ουρλιαχτά οι γείτονες πριν το φόνο

Ο Πιστόριους ξέσπασε σε λυγμούς και αρνήθηκε τις κατηγορίες – ΦΩΤΟ

Κρατούμενος μέχρι την Τρίτη ο Πιστόριους – Ξέσπασε σε κλάματα στο δικαστήριο

Έτσι εκτέλεσε την σύντροφό του ο Πιστόριους!

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε