Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Μαρτζώκας: Υπομονή στις δύσκολες στιγμές για να πετύχουμε

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την αισιοδοξία του ότι η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού θα έχει μια επιτυχημένη σεζόν, αρκεί να είναι ψύχραιμη στις δύσκολες στιγμές, εξέφρασε ο προπονητής των “ερυθρολεύκων”.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “NovaΣΠΟΡ FM 94.6”, Γιώργος Μπαρτζώκας συμπλήρωσε ότι “η ομάδα αυτή έχει χαρακτήρα και ποιότητα”, ενώ μίλησε για τη νίκη επί της Αναντολού Εφές, την πορεία στην Ευρωλίγκα και την προσαρμογή του Πάουελ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή των πρωταθλητών Ευρώπης:

-Για το τι κρατά ο Ολυμπιακός από τη νίκη επί της Αναντολού Εφές:
«Κρατώ την αυτοπεποίθηση που έχουν οι παίκτες μας και τη διάθεση που έχουν να συνεργαστούν τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα. Ήταν μία πολύ πειστική νίκη, που δεν ήρθε από… τρελά ποσοστά ή μία εκπληκτική επιθετική μέρα, αλλά χτίστηκε σιγά-σιγά με υπομονή και πολύ καλή άμυνα».

-Για την πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα:
«Κάναμε τέσσερις σερί νίκες. Όσο σημαντική ήταν αυτή επί της Εφές ή εκείνες που προηγήθηκαν στο Μιλάνο και στη Βιτόρια, άλλο τόσο σημαντική ήταν κι αυτή απέναντι στην Τσεντεβίτα, που είχε αντιμετωπιστεί σαν ήττα. Όλες οι ομάδες στην Ευρωλίγκα θα έχουν κακές και δύσκολες μέρες, που θα προέρχονται είτε από τη δική τους κακή απόδοση είτε από την ποιότητα των αντιπάλων, που είναι πολύ υψηλή τόσο στον όμιλό μας, όσο και γενικά στην Ευρωλίγκα. Έτσι δεν πρέπει να υποτιμούμε καμία νίκη, όλες είναι σημαντικές είτε έρχονται με έναν πόντο είτε με πολλούς όπως έγινε κόντρα στην Εφές».

-Για το αν θεωρεί επιτυχία ότι η αγωνιστική κρίση που πέρασε ο Ολυμπιακός ξεπεράστηκε γρήγορα:
«Θα ήμουν αφελής αν πίστευα πως σε μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό δεν θα υπάρχουν κρίσεις μέσα στη χρονιά. Υπήρξε μια κρίση που αν είμαστε αντικειμενικοί θα δούμε ότι προήλθε από πολλά γεγονότα: από τραυματισμούς, από μία διαδικασία που έπρεπε να περάσουν οι παίκτες για να καταλάβουν ότι δεν είναι εύκολο μετά τις περσινές εκπληκτικές τους κατακτήσεις να επανέλθεις, ειδικά για νεαρά παιδιά που έζησαν κάτι τέτοιο για πρώτη φορά. Τέτοιες κρίσεις θα έχει ξανά ο Ολυμπιακός, όπως και οι υπόλοιπες ομάδες. Είναι μια σεζόν που η ομάδα-αν πάνε τα πράγματα καλά-θα παίξει 70-73 παιχνίδια. Είναι προφανές πως δεν μπορείς να παίζεις πάντα στο υψηλότερο επίπεδο. Βλέπετε κι άλλες ομάδες στην Ισπανία ή στην Τουρκία τι φθορά έχουν είτε στην Ευρωλίγκα είτε στα πρωταθλήματά τους. Πρέπει να περιμένουμε ότι στον Ολυμπιακό θα συμβεί το ίδιο. Το θέμα είναι πόσο υπομονή έχουμε για να καταλάβουμε ότι αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού. Εγώ προσωπικά, οι παίκτες και η διοίκηση το έχουμε καταλάβει αυτό και είμαστε έτοιμοι. Θα είναι ακόμη καλύτερο αν το καταλάβει αυτό και ο κόσμος, που μας βοηθά πολύ αλλά επειδή είμαστε Έλληνες ξέρουμε ότι οι ήττες μάς κάνουν θεούς και οι ήττες άχρηστους. Αν είμαστε ήρεμοι έχω την αίσθηση ότι αυτή η ομάδα, επειδή έχει χαρακτήρα και ποιότητα, θα κάνει μια πολύ πετυχημένη χρονιά».

-Για την ισορροπία ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση:
«Εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε σενάριο μάς παρουσιαστεί σε έναν αγώνα. Μπορεί το παιχνίδι να είναι στους 90 πόντους ή στους 60. Προετοιμαζόμαστε κατάλληλα για να είμαστε έτοιμοι και σε γενικές γραμμές τα έχουμε πάει αρκετά καλά».

-Για την προσαρμογή του Τζος Πάουελ:

«Δεν είναι ακόμη έτοιμος. Θέλει έναν ακόμη μήνα. Όχι για να φορμαριστεί, να είναι εντάξει τα πόδια του ή οι ανάσες του, αλλά για να αναγνωρίσει το παιχνίδι των συμπαικτών του κι αυτοί το δικό του, όπως και για να μάθει τους αντιπάλους. Είναι προφανές ότι όταν βλέπει το βίντεο της Εφές η ομάδα, οι άλλοι παίκτες την έχουν αντιμετωπίσει 15 φορές ο καθένας, ενώ εκείνος την αντιμετωπίζει πρώτη φορά. Δεν ξέρει σε τι είναι δυνατός ο κάθε αντίπαλός του κι αυτό είναι μεγάλο μειονέκτημα για έναν παίκτη σε αυτό το επίπεδο».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε