Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Μασκοφόρος…εκδικητής ο Νίνης – Με γκολάρα στέλνει τον ΠΑΟ στ’αστέρια

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Σωτήρης Νίνης σημείωσε το πρώτο του γκολ μετά το σοβαρό τραυματισμό του και χάρισε μεγάλη εκτός έδρας νίκη στον Παναθηναϊκό. Ο Ατρόμητος έχασε τις πιθανότητες του να διεκδικήσει την πρώτη θέση και κινδυνεύει να πάρει το χειρότερο εισιτήριο για το Europa League.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Νίνης: Ο Παναθηναϊκός πρέπει να παίζει πάντα στην Ευρώπη

O Νίνης που ξεκίνησε το ματς με προστατευτική μάσκα, την έβγαλε στο ημίχρονο γιατί τον ενοχλούσε και στο 65′ με πανέμορφο τέρμα έδωσε στον Παναθηναϊκό τη νίκη με 1-0 επί του Ατρομήτου. Αν το ντέρμπι Δικεφάλων λήξει ισόπαλο, οι πράσινοι θα εξασφαλίσουν από σήμερα τη συμμετοχή τους στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, σε περίπτωση που πάρουν την άδεια της UEFA.

Ο αγώνας στο Περιστέρι ξεκίνησε με εξαιρετικό ρυθμό αλλά με ελάχιστες ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες.

Ο Παναθηναϊκός είχε ένα εξαιρετικό δεκάλεπτο στο ματς από το 20ο ως το 30ο λεπτό. Σε αυτό το διάστημα έκλεισε τον Ατρόμητο στα καρέ του και δημιούργησε 3 μεγάλες ευκαιρίες.

Στο 23΄ ο Καντε έπιασε το σουτ στην κίνηση αλλά είδε τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ο Νίνης πλάσαρε με το αριστερό αλλά ο Νάστος έσωσε τους Περιστεριώτες.

Η κυριαρχία των πράσινων ολοκληρώθηκε με το καλό σουτ του Κλέιτον που απομάκρυνε δύσκολα ο Ιτάνζ.

Ο Ατρόμητος ισορρόπησε το ματς και στην εκπνοή του πρώτου μέρους έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του όταν ο Σαριέγκι έδιωξε τη μπάλα μετά τη σέντρα του Γιαννούλη, ενώ ο Αναστασάκος περίμενε για να τη σπρώξει στα δίχτυα.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε και στο δεύτερο ημίχρονο ότι ήθελε περισσότερο το ματς. Στο 56′ η κεφαλιά του Μπουμσόνγκ έφυγε λίγο άουτ αλλά η λύση για τους “πράσινους” ήρθε από τον Νίνη.

Στο 65′ ο διεθνής μεσοεπιθετικός πήρε τη μπάλα από τον Κλέιτον και με εξαιρετικό δεξί σουτ νίκησε τον Ιτάνζ. Ο Νίνης ξέσπασε αφού αυτό ήταν το πρώτο του γκολ μετά το σοβαρό τραυματισμό του και ένα γκολ που ίσως δώσει στην ομάδα του την πρώτη θέση στα πλέι οφ.

Ο Ατρόμητος δεν μπόρεσε μέχρι το φινάλε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Καρνέζη και έτσι γνώρισε τη δεύτερη ήττα του στα πλέι οφ που τον άφησε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης)
: Ιτάνζ, Νάστος, Δημούτσος, Ζουέλα, Αναστασάκος, Γιαννούλης (46′ Ιγκλέσιας), Φυτανίδης, Επστάιν, Σφακιανάκης (80′ Μπάλλας), Μήτρογλου, Καραμάνος (81′ Αθανασίου).

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλντο Φερέιρα)
: Καρνέζης, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βιτόλο, Νίνης (82′ Καραγκούνης), Χριστοδουλόπουλος (78′ Μαυρίας), Ζέκα, Βύντρα, Κατσουράνης, Κλέιτον (84′ Τοτσέ).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε