Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Μάτος: Κακός, δειλός και άκαρδος ο Τεν Κάτε

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
Ο Βραζιλιάνος μέσος εξέφρασε την επιθυμία του να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό, ενώ μίλησε με τα χειρότερα λόγια για τον Χενκ Τεν Κάτε.

Αναλυτικά η συνέντευξή του Μαρσέλο Μάτος στην “Εξέδρα”:
 
– Τα πράγματα πάνε κατ’ ευχήν στην Μποταφόγκο και ο προπονητής σου, Ζοέλ Σαντάνα, ζήτησε από τη διοίκηση να κάνει ό,τι μπορεί ώστε να επεκταθεί ο δανεισμός σου για ακόμα έναν χρόνο. Ποια είναι η δική σου επιθυμία;
«Η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ καλά στην Μποταφόγκο. Εχω ξαναβρεί τον εαυτό μου, είμαι βασικός και η ομάδα πηγαίνει πολύ καλά. Αυτά είναι θετικά δεδομένα για την παραμονή μου, αλλά θα το σκεφτώ καλύτερο όταν έρθει ο καιρός. Άλλωστε, σημασία έχει και το τι θα πει ο Παναθηναϊκός όπου ανήκω».
 
– Από τον Παναθηναϊκό ακούγεται ότι σε θέλει πίσω. Ίσως και από τον Γενάρη ακόμα. Υπάρχει κάποιο παραθυράκι στο συμβόλαιο του δανεισμού; Και κυρίως υπάρχει η δική σου διάθεση για επιστροφή;
«Το ότι με θέλει ο Παναθηναϊκός με ευχαριστεί. Ωστόσο, από όσο γνωρίζω, δεν είναι εφικτό να φύγω πριν από τον Ιούνιο. Σίγουρα θα ήθελα να γυρίσω και να έχω ακόμα μία ευκαιρία στον Παναθηναϊκό, αλλά με μία σημαντική προϋπόθεση».
 
– Και ποια είναι αυτή; Το να είσαι βασικός μήπως;
 «Όχι, δεν γίνεται να υπογράψεις συμβόλαιο ότι θα παίζεις συνέχεια βασικός. Ο Μάτος έχει ανάγκη την εμπιστοσύνη. Με κάνει ευτυχισμένο το να είμαι κάπου όπου ξέρω ότι με εκτιμούν σαν ποδοσφαιριστή και ακόμα περισσότερο σαν άνθρωπο και αυτό τη δεύτερη χρονιά μου, τότε που έφυγα, δεν ίσχυε. Εάν λοιπόν με αντιμετωπίσουν με αυτό τον τρόπο, θα πάρουν τα καλύτερα από μένα, όπως και την πρώτη μου σεζόν στην ομάδα».
 
– Τι συνέβη πρόπερσι στο ξεκίνημα της περιόδου και ενώ ήσουν εξαιρετικός στην προετοιμασία, ξαφνικά βρέθηκες εκτός πλάνων;
«Είχα μπει στο μάτι του Τεν Κάτε. Ηταν κακός, άκαρδος και ίσως ο πιο ψυχρός άνθρωπος που έχω γνωρίσει. Έπαιζα καλά στα φιλικά και ούτε καν μου μιλούσε. Έδινε οδηγίες σε όλους εκτός από μένα. Είμαι βέβαιος ότι πήγαινα καλά, αλλά δεν με ήθελε στην ομάδα (ακόμα και όταν οι δημοσιογράφοι ρωτούσαν τον Τεν Κάτε πώς έπαιξε ο Μάτος στα φιλικά, ο Ολλανδός ξίνιζε τα μούτρα του και δεν απαντούσε καν). Δεν είχε ούτε το θάρρος να μου πει ο ίδιος ότι δεν με υπολόγιζε και αυτή η ιστορία μου προκάλεσε το μεγαλύτερο κακό στη μέχρι τώρα καριέρα μου».
 
-Τώρα σε τι κατάσταση βρίσκεσαι; Πώς ξεπέρασες αυτήν τη δύσκολη κατάσταση;
 «Δεν μου ήταν καθόλου εύκολο. Θυμάμαι ότι γυρνούσα από την προπόνηση στο δωμάτιο ή στο σπίτι μου αργότερα και ήμουν χάλια. Είχα πέσει σε κατάθλιψη και δεν το λέω με δόση υπερβολής. Όταν ήρθα στην Μποταφόγκο, μίλησα με τον προπονητή και ζήτησα έναν ψυχολόγο για να με βοηθήσει να ξαναβρώ την αυτοπεποίθησή μου. Δούλεψε μαζί μου για περίπου δύο μήνες και έπειτα από τα πρώτα καλά ματς που έκανα, πίστεψα και πάλι στις δυνάμεις μου».
 
– Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού όμως πίστευαν σε σένα. Θα ήθελες να τους στείλεις κάποιο μήνυμα;
«Η πρώτη χρονιά στην Ελλάδα ήταν μία υπέροχη εμπειρία. Οι οπαδοί της ομάδας ήταν τόσο ιδιαίτεροι. Ήταν η πρώτη φορά που έζησα μία τέτοια ατμόσφαιρα και παραδέχομαι ότι μου λείπει. Θα ήταν καλό να μου πουν από τη διοίκηση, αλλά και ο προπονητής, ότι με υπολογίζουν σοβαρά. Άλλωστε, ακόμα έχω ανικανοποίητη τη φιλοδοξία για καριέρα στην Ευρώπη. Ελπίζω να έχω την ευκαιρία να εκπληρώσω τα όνειρα που έκανα τότε που ταξίδευα πρώτη φορά για να έρθω στον Παναθηναϊκό»!

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε