Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Μάτος: «Στον ΠΑΟΚ βρήκα όλα όσα έψαχνα…»

Μάτος: «Στον ΠΑΟΚ βρήκα όλα όσα έψαχνα…»

Τη χαρά του και την ικανοποίησή του που είναι μέλος του ΠΑΟΚ εξέφρασε ο Λέο Μάτος.

Ο Βραζιλιάνος διακρίθηκε ως κορυφαίος της ομάδας του τον τελευταίο μήνα και μίλησε στα ΜΜΕ λίγο πριν από την σημερινή προπόνηση της ομάδας της Θεσσαλονίκης στο γήπεδο Τούμπας.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός δήλωσε:

Για το τι θα συμβούλευε τους συμπαίκτες του για να παίρνουν και αυτοί βραβεία με την ίδια συχνότητα που παίρνει ο ίδιος: «Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου και την οικογένειά μου γι΄ αυτό το βραβείο. Είναι ωραίο να παίρνεις ατομικά βραβεία γιατί είναι μια αναγνώριση για την προσπάθεια που κάνεις. Είναι πιο σημαντικά όμως τα ομαδικά βραβεία και φυσικά τα τρόπαια. Δεν έχω να δώσω κάποια συμβουλή, όλα τα παιδιά κάνουν καλά τη δουλειά τους. Είμαστε σε καλό δρόμο, δουλεύουμε σωστά και είμαι σίγουρος πως και οι συμπαίκτες μου θα πάρουν πολλά βραβεία το επόμενο διάστημα».

Για το αν αυτό το διάστημα είναι κατά κάποιο τρόπο διάστημα προετοιμασίας για τα παιχνίδια του κυπέλλου που ακολουθούν και αυτά με τη Σάλκε: «Όπως είπα, αυτό που μένει είναι οι ομαδικοί τίτλοι. Τα ατομικά βραβεία, όπως αυτό που πήρα εγώ, είναι βραβεία για έναν μήνα. Τα τρόπαια όμως, μένουν. Είναι μία περίοδος που δουλεύουμε προσηλωμένοι και συγκεντρωμένοι στους στόχους μας. Στόχος μας είναι το κύπελλο, η ομάδα παίζει καλό ποδόσφαιρο. Φυσικά, τα ευρωπαϊκά παιχνίδια με τη Σάλκε είναι διαφορετικά, το επίπεδο είναι διαφορετικό. Σίγουρα θέλουμε να προχωρήσουμε και στην Ευρώπη, αλλά το μυαλό μας τώρα είναι στο πρωτάθλημα που έχουμε μείνει πίσω και η θέση μας δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα μας στο γήπεδο. Εννοείται πως στόχος μας είναι η κατάκτηση του κυπέλλου, γιατί θέλουμε να πάρουμε έναν τίτλο και για τους εαυτούς μας, λόγω της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλουμε, αλλά και για τον κόσμο που μας στηρίζει και το αξίζει κι αυτός».

Για το πώς νιώθει για την επιλογή του να έρθει στον ΠΑΟΚ και το γιατί να επιλέξει κάποιος άλλος ποδοσφαιριστής τον Δικέφαλο: «Σίγουρα γνώριζα τον ΠΑΟΚ και πριν έρθω στην ομάδα, είχα παίξει αντίπαλός του σε έναν αγώνα. Θεωρούσα πως είναι μια καλή ευρωπαϊκή ομάδα αλλά μέχρι εκεί. Όταν ήρθα όμως εδώ, άρχισα να έχω καλύτερη άποψη. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα οργανωμένη, το προπονητικό τιμ βρίσκεται δίπλα μας κάθε στιγμή, έχουμε κάθε δυνατή βοήθεια, δεν μας λείπει τίποτα. Θεωρώ τον ΠΑΟΚ έναν από τους ιδανικότερους προορισμούς για κάθε ποδοσφαιριστή. Όποιος βρίσκεται εδώ, έχει το μυαλό του μόνο στο ποδόσφαιρο, υπάρχουν οπαδοί που μας στηρίζουν πολύ, υπάρχει μία σοβαρή διοίκηση που φροντίζει να μη μας λείπει τίποτα. Η οπτική μου ωστόσο για το τι είναι ΠΑΟΚ, άλλαξε μετά την ταινία που παρακολουθήσαμε για τα 90 χρόνια του συλλόγου. Νιώθω πως βρίσκομαι πιο κοντά σε αυτό που πραγματικά είναι ο ΠΑΟΚ. Νιώθω πιο σημαντικό μέλος της ομάδας, βλέποντας τα προβλήματα που αντιμετώπισε στο παρελθόν, το πως αναγεννήθηκε από τις στάχτες της, το τι πέρασε. Είναι σημαντικό για κάθε παίκτη να τα γνωρίζει αυτά. Δεν μπορεί φυσικά να τα ξέρει ένας παίκτης που δεν έχει παίξει στον ΠΑΟΚ ή δεν έχει παρακολουθήσει την ταινία. Εμάς πάντως, μας έδωσε μία νέα οπτική για το τι είναι ΠΑΟΚ».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε