Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

“Μαύρη” μέρα για την Ρίβερ – Πεδίο μάχης το Μπουένος Άιρες – Δείτε βίντεο

ΦΩΤΟ REUTERS
Η ιστορική ομάδα της Αργεντινής υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της, μετά το 1-1 με την Μπελγράνο, με τους οπαδούς της να ξεσπούν σε ότι βρουν στο φινάλε.

Ούτως ή άλλως το έργο της Ρίβερ Πλέιτ ήταν εξαιρετικά δύσκολο μετά την ήττα με 2-0 στον πρώτο αγώνα μπαράζ για την παραμονή. Παραόλαυτα η Ρίβερ κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 6’ με τον Παβόνε, αφού ένα λεπτό νωρίτερα οι φιλοξενούμενοι είχαν πετύχει γκολ που δεν μέτρησε. Δεν συνέβη όμως το ίδιο και στο 62’ όταν μετά από τραγικό λάθος των κεντρικών αμυντικών των γηπεδούχων, ο Φαρέ με μονοκόμματο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο άνθρωπος που στην αρχή του ματς έγινε ήρωας της εξέδρας, μετατράπηκε σε τραγική φιγούρα στο 70’. Ο Παβόνε αστόχησε από το σημείο του πέναλτι και το 1-1 διατηρήθηκε ως τέλος. Αποτέλεσμα που έστειλε τη Ρίβερ Πλέιτ στη δεύτερη κατηγορία για πρώτη φορά στην 110χρονη ιστορία της.

 
Η οργή και η αγανάκτηση των οπαδώ ν της Ρίβερ για τον υποβιβασμό της ομάδας τους είχαν τραγικές συνέπειες, αφού λίγη ώρα μετά το τέλος του ματς με τη Μπελγράνο σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια στους δρόμους του Μπουένος Άιρες. Οι αστυνομικές δυνάμεις συγκρούστηκαν με τους οπαδούς και εκτός από αντλίες νερού και δακρυγόνα έκαναν χρήση σφαιρών από καουτσούκ. Περισσότεροι από 72 οι τραυματίες, ανάμεσα τους 25 αστυνομικοί, αλλά και δυο σε σοβαρή κατάσταση… “Υπάρχουν δυο σοβαρά τραυματίες από χτυπήματα στο κεφάλι” τονίζει η ανακοίνωση της αστυνομίας, η οποία προέβη σε 120 συλλήψεις.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε