Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Μαυρίας: Δεν θα πήγαινα στον Ολυμπιακό!

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

 Ο Χάρης Μαυρίας αναφέρθηκε στην έως τώρα πορεία του στον Παναθηναϊκό, σχολίασε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τόνισε πως δεν θα πήγαινε ποτέ στους “ερυθρόλευκους”.

 Μιλώντας στην τηλεόραση της Nova, ο νεαρός μεσοεπιθετικός επισήμανε ακόμα πως οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν αδικήσει τους εαυτούς μέχρι τώρα, ενώ μίλησε για το όνειρο του να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα με το “τριφύλλι”.

Χαρακτηριστικά τα όσα δήλωσε ο Χάρης Μαυρίας:

Είδαμε ένα ωραίο ντέρμπι, με θεάμα και από τις δυο ομάδες, πως το έζησες εσύ; 

“Πιστεύω ότι το θέαμα που προσφέραμε και οι δυο ομάδες ήταν ωραίο. Το ευχαριστήθηκαν όσοι το είδαν τόσο στο γήπεδο όσο και στο σπίτι τους και αυτό είχε σημασία”. 

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε αρκετά δυνατός, ενώ μέχρι σήμερα δεν είχετε δείξει τόσο καλοί; “Πιστεύω ότι έχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας μέχερι στιγμής και έχουμε την δυνατότητα να δείξουμε πάρα πολύ καλύτερα”.
Τι ήταν αυτό που σας έκανε να παίξετε καλύτερα, ήταν η ψυχολογία, παίζετε πιο ελεύθερα; 

“Ίσως ήταν ακι αυτό. Δεν είχαμε αυτοπεποίθηση κάποιοι παίκτες που είναι πολύ καλοί δεν έπαιρναν πρωτοβουκλίες. Τώρα πιέζουμε ψηλά, παίζουμε επιθετικό ποδόσδφαιρο και αυτό μας κάνει να είμαστε ακόμα καλύτεροι”.

Έχετε βρει και έναν κορμό πλέον, δεν γίνονται τόσες αλλαγές; 

“Από την μια είναι καλό. Γιατί δενόμαστε σαν ομάδα και από την άλλη δεν είναι γιατί υπάρχει κούραση και θέλεις εναλλακτικές λύσεις στην διάρκεια της σεζόν”.

Εσύ για παράδειγμα είχες και Ευρωπαϊκό Νέων και δεν ξεκουράστηκες καθόλου; 

“Εκατσα μια εβδομάδα να ξεκουραστώ και μπήκα σε κανονιρκούς ρυθμούς γιατί είχαμε ματς με την Μάδεργουελ. Παθαίνω κράμπες σε μερικά παιχνίδια αλλά τώρα το συνηθίζω. Είναι και η θέση μου δύσκολη γιατί πρέπει να καλύπτω και στην άμυνα, οπότε είναι δύσκολα τα πράγματα”.

Σας βοηθάει η παρουσία σας με τις μικρές εθνικές ομάδες; 

“Εννοείται ότι βοηθάει και είναι κίνητρο γιατί πάμε εκεί για να παίξουμε με το Εθνόσημο και ξέρουμε ότι όσα κάνουμε με τις μικρές εθνικές μπορούμε να τα κάνουμε και με την Εθνική ανδρών”.

Το ονειρευόσουν όλο αυτό που έχει γίνει, το πρώτο σου γκολ σε ντέρμπι, την πρώτη του συμμετοχή με τον Παναθηναϊκό; 

“Πραγματικά, μερικά πράγματα δεν τα έχω συνηδειτοποιήσει ακόμα. Όπως για παράδειγμα το χθεσινό γκολ. Τα ονειρευόμουνα από μικρό παιδί. Από εκεί και πέρα είναι όμορφο όλο αυτό που συμβαίνει”.

Πλέον είσαι και αναγνωρίσιμος, σε πλησιάζουν στον δρόμο σου λένε να βάλεις ένα γκολ, να βοηθήσεις την ομάδα, σου δίνουν συγχαρητήρια; 

“Ναι αυτά υπάρχουν”.

Πως ήταν η κατάσταση στα αποδυτήρια μετά το ντέρμπι, την επόμενη μέρα; 

“Τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα. Είχαμε παίξει πραγματικά καλά και αισθανόμασταν ότι πρέπει να ήμασταν οι νικητές του ντέρμπι. Από την άλλη δεν είχαμε αποτελεσματικότητα να βάλουμε το τρίτο γκολ και να πάρουμε την νίκη που θέλαμε τόσο πολύ”. 

Υπήρχε ένα δύσκολο πρόγραμμα για τον Ολυμπιακό ο οποίος έπαιξε την Τρίτη με την Άρσεναλ και ένα ακόμη πιο δύσκολο για σας που παίζατε την Πέμπτη σε ένα πολύ δυνατό ματς με την Τότεναμ εκτός έδρας;

“Ήταν πολύ δύσκολο το πρόγραμμα του Ολυμπιακού και το δικό μας ακόμα δυσκολότερο. Φάνηκε ότι ο κάθε παίκτης ξεκουράστηκε όπως έπρεπε αλλά σε τέτοια ματς όταν μπαίνεις στο γήπεδο τα ξεχνάς όλα αυτά καθώς τέτοια παιχνίδια θέλουν πάθος και δύναμη”.

Ποια η γνώμη σου για τον Ολυμπιακό; 

‘Έχει καλή ομάδα, πιστεύω ότι παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, επιθετικό”.

Είσαστε 16 πόντους πίσω, θεωρείς ότι αυτή είναι η διαφορά των δυο ομάδων; 

“Όχι φυσικά. Θεωρώ ότι η διαφορά των δυο ομάδων φάνηκε χθες, δεν υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά. Θα έπρεπε να είμαστε πιο κοντά στον Ολυμπιακό”.

Έχουμε δει μια φωτογραφία σου από την Λεωφόρο σαν μπολ μπόι να κρατάς τον Καραγκούνη; “Ναι την έχω δει και εγώ. Ήταν στην Λεωφόρο. Πίσω από την εστία καθόμουν πάντα με τον Καπίνο. Ήμαστε σαν αδέλφια. Ίδια μέρα έχουμε πάει, ίδια μέρα έχουμε υπογράψει το πρώτο μας επαγγελματικό συμβόλαιο”
Πως αισθάνεσαι από ball boy που… γίνεσαι golden boy;

“Τα όνειρα μου με τον Παναθηναϊκό επειδή είμαι από μικρό παιδί Παναθηναϊκός είναι να κατακτήσω ένα πρωτάθλημα, να πάρω τίτλους. Αισθάνομαι πολύ όμορφα που πετυχαίνω σιγά-σιγά κάποια πράγματα”.

Τα όνειρα σου φτάνουν στον Παναθηναϊκό και να μεγαλουργήσεις με την πράσινη φανέλα; 

“Εγώ είμαι της άποψης ότι ειδικά στον Παναθηναϊκό η οποία είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα και παίζει και στην Ευρώπη είναι ευκαιρία να ανδρωθείς και να πάρεις πολλές εμπειρίες. Αυτό προσπαθώ εγώ να δουλέψω σκληρά και για το εξωτερικό αργότερα ίσως το δούμε”.

Έχεις στο μυαλό σου όμως να παίξεις στο εξωτερικό; 

“Πιστεύω ότι αν ο παίκτης πάει σε μια καλή ομάδα χαίρεται και η ομάδα του”.

Ρωτάει ένας φίλαθλος αν θα ήθελες να παίξεις με τον Σισέ; 

“Είχα την ευκαιρία και την χαρά έστω και στην προπόνηση να συνεργαστώ με τον Σισέ και θα ήθελα να ξανασυμβεί αυτό γιατί είναι ένας πολύ μεγάλος σέντερ φορ”.

Το ντεμπούτο σου στην Ευρώπη έγινε 16 χρονών, 8 μηνών και 9 ημερών, τι θυμάσαι, πως ένοιωθες; 

“Θυμάμαι ότι με το που με φώναξε ο κ. Νιόπλιας αγχώθηκα πάρα πολύ, μέχρι να φορέσω τις καλαμίδες μου και να ντυθώ προσπάθησα να ξεαγχωθώ. Με το που μπήκα είπαμε εδώ είμαστε. Ήταν το όνειρο μου και πραγματοποιήθηκε”.

Ήσαστε μια γενιά καλοί νεαροί ποδοσφαιριστές, εσύ, ο Καπίνο, ο Φουρλάνος, ο Λαγός, ο Τριανταφυλλόπουλος;

“Ναι και πάνω από όλα μας βοηθάνε και οι μεγαλύτεροι και όταν έχουμε πρώτυπα σοβαρούς και πειθαρχημένους παίκτες είναι ακόμα καλύτερο”.

Πλέον έχετε αλλάξει και προπονητή, τι πιστεύεις για τον κ. Ρότσα;

“Πιστεύω ότι ο κ. Χουάν θα βοηθήσει πάρα πολύ και τους μικρότερους και τους μεγαλύτερους γιατί ξέρει να χειριστεί όλες τις περιπτώσεις. Είναι πολλά χρόνια στην ομάδα και ξέρει πράγματα και καταστάσεις”.

Τι σκέφτηκες στο γκολ που βάζεις με τον Ολυμπιακό; 

“Όταν έφυγε η μπάλα από τα πόδια του Σπυρόπουλου και είδα το πρώτο σκάσιμο θεώρησα ότι θα την πάρω μπροστά και θα συνεχίσω στο δεύτερο δεν το σκέφτηκα καθόλου, στρώθηκε σωστά και σούταρα χωρίς να το σκεφτώ”.

Είχες μια ανάλογη φάση προς το τέλος του ματς, εκεί τι έγινε; 

“Πίστεψα ότι θα έκανα καλύτερη πρώτη επαφή και θα σούταρα πιο εύκολα, αλλά δεν έκανα καλή πρώτη επαφή”.

Και άλλη μια που γύρισες παράλληλα σαν σέντρα, σουτ;

“Ναι εννοείται, εμπειρία θέλουμε. Αυτό σκέφτηκα και εγώ κάποιος θα ακολουθήσει, ακόμα και αμυντικός”.

Ρωτάει ένας φίλαθλος τελειώνει το συμβόλαιο σου και έρχεται πρόταση από τον Ολυμπιακό. Θα πήγαινες; 

“Ο Παναθηναϊκός είναι μέσα στην κάρδια μου από μικρό παιδί. Στην Ελλάδα θεωρώ ότι δεν υπάρχει άλλη ομάδα για μένα”

Τι έχει αλλάξει στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού; 

“Ειδικά η πίεση μπροστά η επιθετικότητα μας βοηθάει πάρα πολύ για να βγάζουμε όμορφο ποδόσφαιρο και αποτελεσματικό. Υπάρχουν βοήθειες και στην άμυνα και στην επίθεση. Υπάρχουν οι κατάλληλοι παίκτες και παίζουμε καλύτερα”.

‘Εχουμε έναν Ολυμπιακό στο +16 και τον ΠΑΟΚ στο +8 ο ρεαλιστικός στόχος ποιος είναι;

“Πρέπει να κάνουμε βήμα-βήμα. Ο ΠΑΟΚ είναι οχτώ βαθμούς μπροστά μας. Πρώτα να πλησιάσουμε τον ΠΑΟΚ και με ένα καλό σερί να τον περάσουμε”.

Το Κύπελλο αποτελεί στόχο σας;

“Φυσικά. Το Κύπελλο πρέπει να το δούμε πολύ σοβαρά και αυτό θα κάνουμε”.

Στην καλύτερη ενδεκάδα που έχουμε βάλει βρίσκεται και ο Ζέκα ποια η άποψη σου; 

“Είναι πολυεργαλείο ο Ζέκα, μέσα, έξω, τρέχει και βοηθάει πάρα πολύ”. 

Ποια η γνώμη σου για τον Ονουάτσι, τον Γιαννιώτα και τον Τζιμπούρ; 

“Και ο Ονουάτσι δυο γκολ έβαλε και για τον Γιαννιώτα είναι πολύ καλός μπορώ να πω τα καλύτερα, έχει μεγάλη φαντασία. Έχει πάρει την ομάδα πάνω του. Ο Τζιμπούρ είναι ένας παίκτης πολύ καλός που βάζει γκολ συνέχεια”.

Ποια είναι τα πρώτα σου όνειρα όταν ακούς τη λέξη Εθνική ομάδα;

“Αυτό που πιστεύω είναι ότι θα πρέπει να δουλέψω σκληρά και από εκεί και πέρα ο κ. Σάντος ο οποίος δίνει ευκαιρίες σε μικρά παιδιά να μου δώσει και μένα την ευκαιρία μου. Να κάνω ότι καλύτερο μπορώ γιατί είναι ότι καλύτερο για έναν νεαρό ποδοσφαιριστή να παίζει στην Εθνική Ελλάδος”.

Πειθαρχική δίωξη στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός!

“Χ”ορταστικό…ντέρμπι απ΄τα παλιά! – Ο Παναθηναϊκός είχε Μαυρία, ο Ολυμπιακός…τρομοκρατία

Το ντέρμπι “αιωνίων” είχε νικητές!

Επιστρέφουν… Τσάκας και Φαϊζάλ για Παναθηναϊκό

“Έρχεται ο Πρίγκιπας και βάζει λεφτά στον Παναθηναϊκό”

Τα γκολ και οι καλύτερες φάσεις της 14ης αγωνιστικής (VIDEOS)

“Μάγεψε” τους κατασκόπους ο Μαυρίας – Τι δήλωσε

Καταγγελίες και επίθεση σε Αλαφούζο από Θεοδωρίδη

Αλαφούζος: Χειρουργικές οι αποφάσεις του Μάνταλου

Ρότσα: Με κάποιες λεπτομέρειες θα είχαμε νικήσει άνετα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε