Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Μαυροκεφαλίδης: Δεν πιστεύω ότι θα με ξανακαλέσουν στην Εθνική

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο φόργουορντ της Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης θεωρεί ότι δεν θα ξανακληθεί στην Εθνική ομάδα μετά την άρνηση του το προηγούμενο καλοκαίρι να βοηθήσει το αντπροσωπευτικός μας συγκρότημα.

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης μίλησε στο Goal…

Για το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Εθνική: «Προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα κληθώ ξανά έπειτα απ’ όσα συνέβησαν το καλοκαίρι, τα οποία μάλιστα συνεχίζονται ακόμα. Από τη δική μου πλευρά πιστεύω ότι η Εθνική αντιπροσωπεύει όλη τη χώρα και είναι πάνω από όλους και όλα πλην της υγείας φυσικά. Συνεπώς αν με καλούσε ο κ. Ζούρος, σαφώς και θα πήγαινα, αρκεί να μην υπήρχαν λόγοι υγείας, όπως έγινε το καλοκαίρι που μας πέρασε. Αισθάνομαι πως είμαι στην καλύτερη μπασκετική στιγμή της καριέρας μου. Το αν έχω να προσφέρω πράγματα στην Εθνική ή όχι θα το κρίνει ο ομοσπονδιακός προπονητής, που νομίζω πως γνωρίζει καλύτερα από όλους μας».

Για το αν ειπώθηκαν υπερβολές από πλευράς ΕΟΚ μετά την αποχώρησή του το περασμένο καλοκαίρι: «Ο χαρακτηρισμός υπερβολές ίσως και να είναι επιεικής, θα μπορούσα να πω ότι χάθηκε το μέτρο και σίγουρα δεν υπήρχε ουσιαστικός λόγος. Αν δεν ήθελα να πάω στην Εθνική, υπήρχαν πολύ πιο έξυπνοι τρόποι να το πετύχω. Δεν γίνεται να φτάνουμε στο σημείο να αμφισβητούμε το οικογενειακό πρόβλημα που είχα, το οποίο εκτός από σοβαρό, ήταν γνωστό από την προηγούμενη χρονιά. Σίγουρα επίσης δεν μπορούμε να φτάνουμε στο σημείο να γινόμαστε επιβεβαιωμένα πλέον η πρώτη περίπτωση στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού που μια ομοσπονδία στέλνει αθλητή για τιμωρία επειδή δεν αγωνίστηκε στην Εθνική του ομάδα. Ειδικά μάλιστα όταν τα παραδείγματα αυτών των αθλητών είναι αναρίθμητα τόσο εν Ελλάδι όσο και παγκοσμίως».

Για τη συμμετοχή στο Final 4 του Eurocup με τη Σπαρτάκ: «Είναι σημαντικό που φτάσαμε μέχρι το φάιναλ φορ, σαφώς ο στόχος είναι ο τίτλος αφού φτάσαμε ως εδώ. Θα παλέψουμε για το τρόπαιο. Οι πιθανότητες είναι ίδιες για όλες τις ομάδες».

Για το αν θα επέστρεφε στην Ελλάδα: «Αν κι όταν αποφασίσω να επιστρέψω και είμαι σε αρκετά καλή σωματική και μπασκετική κατάσταση, ώστε να μπορώ να αγωνίζομαι στο υψηλό επίπεδο που βρίσκεται ο Ολυμπιακός, τότε σαφώς και θα ήθελα να ξαναβρεθώ στην ομάδα. Αν πάλι επέστρεφα σε πιο προχωρημένη ηλικία, τότε θα πήγαινα μάλλον προς τα βόρεια και τον ΠΑΟΚ, όπου έκανα τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα. Αν με θέλουν βέβαια… Παρακολουθώ τον Ολυμπιακό ομάδα κι έχω δει πολλά παιχνίδια του. Πιστεύω πως άξια βρίσκεται στο Final 4 και έχει και το πλεονέκτημα έδρας στους ελληνικούς τελικούς».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε