Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Με 5ετή αναστολή η τιμωρία της UEFA στον Ολυμπιακό Βόλου

ΦΩΤΟ ΝEWSPORTS.

Η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία ανακοίνωσε την απόφαση της για τους Βολιώτες που τελικά είναι ηπιότερη από αυτή που είχε διαρρεύσει…

Ο Ολυμπιακός Βόλου ενημερώθηκε για την τιμωρία του από την UEFA και μάλλον πρέπει να αισθάνεται πολύ καλύτερα σε σχέση με τα όσα είχαν διαρρεύσει.

Εκτός από τον φετινό αποκλεισμό, οι Βολιώτες δεν θα έχουν πρόβλημα τα επόμενα πέντε χρόνια αφού η τιμωρία έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός Β. θα είναι υπό επιτήρηση για 5 χρόνια και αν υποπέσει σε άλλο παράπτωμα μέσα σε αυτό το διάστημα, τότε θα ενεργοποιηθεί ο τριετής αποκλεισμός.

Η ανακοίνωση της UEFA:

“Ο Ολυμπιακός Βόλου αποκλείστηκε από το Europa League αυτής της περιόδου με επιπλέον τριετή αποκλεισμό από τις διοργανώσεις της UEFA, που αφορά μία περίοδο πέντε ετών με αναστολή, μετά την παράβαση του άρθρου 5 του πειθαρχικού κώδικα.

Η απόφαση λήφθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή σε συνεδρίαση που έγινε την Τετάρτη. Η ελληνική ομάδα έχει προθεσμία μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 15 Αυγούστου να καταθέσει έφεση βάσει του άρθρου 49 του πειθαρχικού κώδικα της UEFA. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα αποφασίσει ποιος σύλλογος θα αντικαταστήσει τον Ολυμπιακό Βόλου στο Europa League, όπου επρόκειτο να αντιμετωπίσει την Παρί Σεν Ζερμέν στα play offs στις 18 και 25 Αυγούστου.”

Πάντως οι Βολιώτες αναμένεται να καταθέσουν έφεση και μάλιστα θα διεκδικήσουν και αποζημίωση.

Δυσαρέσκεια της Πολιτείας για τις ποινές-χάδι

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε