Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Με Μπουρούση η Εθνική στην πρεμιέρα του Μουντομπάσκετ

ΦΩΤΟ ΑΠΟ FIBA.COM

Το ταξίδι της επίσημης αγαπημένης των Ελλήνων ξεκινάει με όνειρα και φιλοδοξίες. Στην πρεμιέρα της η Εθνική αντιμετωπίζει την Κίνα που δεν έχει τον Γιάο Μινγκ. Ετοιμοπόλεμος ο Γιάννης Μπουρούσης.

Το Σάββατο στις 16.00 η Εθνική Ελλάδος ρίχνεται στη μάχη του Μουντομπάσκετ της Τουρκίας. Τα όσα έγιναν στο φιλικό κόντρα στη Σερβία ακόμα δεν έχουν ξεχαστεί ενώ έχουν αφήσει και κατάλοιπα αφού Σχορτιανίτης και Φώτσης δεν θα παίξουν εκτός αν αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή.

Καζλάουσκας: Άδικη η απόφαση

ΦΩΤΟ ΑΠΟ FIBA.COM

Το μεγάλο ερωτηματικό για τον Γιόνας Καζλάουσκας είναι η συμμετοχή του Γιάννη Μπουρούση. Ο διεθνής σέντερ αισθάνεται καλύτερα και όπως όλα δείχνουν θα αγωνιστεί:

“Δεν νιώθω 100% έτοιμος. Έχω μείνει έξω, λόγω τραυματισμού εδώ και δέκα ημέρες και πρέπει να προσέξω. Θα μπω στο παιχνίδι, αλλά δεν πρέπει να πάρω πολλές επιθέσεις.

Θα μπω μέσα και θα δω πόσο έτοιμος είμαι. Χρειάζομαι προπονήσεις για να γίνω αυτός που ήμουν. Ουσιαστικά, θα αγωνιστούμε χωρίς τρεις παίκτες από άποψης φυσικής κατάστασης.

Ιατρικά είμαι πανέτοιμος. Το χέρι μου είναι τις τελευταίες μέρες 100% εντάξει, ύστερα και από τις σχετικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκα. Το μόνο θέμα που υπάρχει είναι πως επειδή έμεινα για λίγο καιρό εκτός θα πρέπει να βρω το ρυθμό μου. Είναι όμως θέμα χρόνου.”

Από την πλευρά του ο Κώστας Τσαρτσαρής τόνισε:
 

“Θα προετοιμαστούμε βάσει του ρόστερ που έχουμε, από τη στιγμή που Φώτσης και Σχορτσιανίτης δεν έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν.

Η Ελλάδα είναι μεγάλη ομάδα και στόχο έχει να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται σ’ αυτό το Μουντομπάσκετ. Μέχρι τον τελικό θα παρουσιαστούν προβλήματα, σημασία έχει πως θα τα αντιμετωπίσεις.

Χωρίς τον Γιάο Μινγκ η Κίνα δεν είναι τόσο ισχυρή όσο ήταν. Ο Γιάο ήταν όλη η ομάδα. Παραμένει, όμως ανταγωνιστική και διαθέτει αρκετούς καλούς παίκτες. Το πρώτο παιχνίδι κρύβει εκπλήξεις κι εμείς πρέπει να προσέξουμε.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε