Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Με “Χιτσκοκικό” σενάριο στους “4” η Ισπανία

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Δύο χαμένα πέναλτι μέσα σε δύο λεπτά, ένα γκολ που χρειάστηκε να χτυπήσει και στα δύο δοκάρια για να μπει και ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 90′ για την Παραγουάη ήταν το σενάριο ενός δραματικού προημιτελικού. Ισπανία – Γερμανία και Ουρουγουάη – Ολλανδία τα ζευγάρια των ημιτελικών.

Πολλοί περίμεναν ότι η Ισπανία θα είχε ένα εύκολο βράδυ κόντρα στην Παραγουάη αλλά σε τόσο μεγάλες διοργανώσεις δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος. Αυτό το απέδειξαν οι Λατινοαμερικάνοι που περιόρισαν τα αστέρια των Φούριας Ρόχας, αστόχησαν σε πέναλτι με τον Καρντόσο, ενώ στο τέλος είχαν τεράστια ευκαιρία με τον Σάντα Κρουζ να στείλουν το ματς στην παράταση.
 
Οι Ισπανοί ήταν κατώτεροι των προσδοκιών και σώθηκαν από του “χάρου τα δόντια”. Ο Άγιος – Ίκερ έπιασε το πέναλτι του Καρντόσο στο 59′ και έδωσε την ψυχολογική ώθηση στους συμπαίκτες του που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχαν πατήσει στην περιοχή του Βιγιάρ.
 
Ένα λεπτό μετά το χαμένο πέναλτι του Καρντόσο, κέρδισε και η Ισπανία πέναλτι. Την πρώτη φορά ο Τσάμπι Αλόνσο ευστόχησε αλλά ο διαιτητής διέταξε επανάληψη αφού οι παίκτες βιάστηκαν να μπουν στην περιοχή.
 
Τη δεύτερη φορά ο Ισπανός δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βιγιάρ ο οποίος κράτησε το μηδέν.
 
Η λύση ήρθε και πάλι από τον πρώτο σκόρερ του Μουντιάλ, τον Νταβίντ Βίγια, στο 82′. Ακόμη και στη φάση του γκολ η μπάλα “έπαιξε” περίεργο παιχνίδι. Ο Ινιέστα με εκπληκτική κούρσα έδωσε στον Πέδρο ο οποίος πλάσαρε αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι. Ο Βίγια ήταν εκεί, πήρε το ριμπάουντ πλάσαρε και την έστειλε στα δίχτυα αφού πρώτα βρήκε το κάθετο δοκάρι.
 
Η Παραγουάη με όσα ψυχικά και σωματικά αποθέματα είχε βγήκε μπροστά και έψαξε το γκολ. Στο 89′ έφτασε μία ανάσα από αυτό αλλά ο Κασίγιας που αρχικά έκανε λάθος απόκρουση σε σουτ του Μπάριος, στη συνέχεια έσωσε την ομάδα του σε τετ α τετ με τον Σάντα Κρουζ.
 
Η Ισπανία θα αντιμετωπίσει την Γερμανία στον δεύτερο ημιτελικό του Μουντιάλ.

Ουρουγουάη: Βιγιάρ, Βερόν, Μορέλ, Καρντόζο, Μπαρέτο (64′ Βέρα), Σαντάνα, Ντα Σίλβα, Κάσερες (84′ Μπάριος), Ριβέρος, Βαλντέζ (72′ Σάντα Κρουζ), Αλκαράτζ.
 
Ισπανία: Κασίγιας, Πικέ, Πουγιόλ (84′ Μαρτσένα), Ινιέστα, Βίγια, Τσάβι, Τόρες (56′ Φάμπρεγκας), Καπντεβίλα, Τσάμπι Αλόνσο (75′ Πέδρο), Ράμος, Μπούσκετς.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε