Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Με αγωγές απειλεί τον Μαρινάκη ο Δαλούκας!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο νομικός εκπρόσωπος του Γιώργου Δαλούκα, Αλέξης Κούγιας, ξεκαθάρισε ότι ο διεθνής διαιτητής θα κινηθεί δικαστικά εναντίον όσων τον έθιξαν και ιδίως κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Με συνέντευξη που παραχώρησε ο Αλέξης Κούγιας στον Sentra FM, τόνισε ότι ο Γιώργος Δαλούκας είναι αποφασισμένος να κάνει αγωγή στον Βαγγέλη Μαρινάκη, που με τις δηλώσεις του έθιξε τον διεθνή ρέφερι.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Αλέξη Κούγια:

Για το αν έχει το δικαίωμα να προσφύγει στα δικαστήρια και τι ακριβώς θα συμβεί:

Πώς δεν έχει δικαίωμα να κάνει μηνύσεις ή αγωγές; Οπως έχει ο κάθε Ελληνας πολίτης υποχρεώσεις και δικαιώματα, ένα από τα δικαιώματα είναι να μη θίγουν την τιμή και την υπόληψή του και να σέβονται την προσωπική του αξιοπρέπεια. Μας ανέθεσε να μελετήσουμε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις, είτε προσωπικές είτε τις κρίσεις που έγιναν από δημοσιογράφους.

Αν δούμε ότι αυτές οι τοποθετήσεις θίγουν την τιμή και την υπόληψη, τότε να υποβάλουμε μηνύσεις. Αν θίγουν και την αξιοπρέπεια, να κάνουμε αγωγές για να ζητήσουμε αποζημιώσεις.”

Για το λόγο που ο κ. Δαλούκας προχώρησε σε αυτή την κίνηση:

“Ένιωσε την ανάγκη γιατί είναι σαν και μένα. Ξαφνικά ενώ μέχρι πριν από μία βδομάδα ήταν ένας φέρελπις καταξιωμένος διεθνής διαιτητής και μαζί με 2-3 άλλους αποτελούσε εγγύηση αξιοπιστίας για ένα ματς, αρκούσε ένα αμφισβητούμενο σφύριγμα, που χρειάστηκαν ώρες με δεκάδες ριπλέι για να κάνουν αναλύσεις σαν καθηγητές πανεπιστημίου ορισμένοι από την τηλεόραση, γιατί κατά καιρούς έχουν και σπόνσορα αυτοί.

Θέλετε να πείτε ότι έκανε λάθος, ότι δεν είναι καλός διαιτητής, να το πείτε. Αν λένε ότι έκανε εκ προθέσεως το σφύριγμα, τότε θίγουν την τιμή και την υπόληψή του. Μου είπε ότι ‘δεν μπορούν να λένε ότι εκ προθέσεως ευνόησα πέρυσι μια ομάδα να πάρει το πρωτάθλημα. Έχω οικογένεια, παιδιά, κοινωνικό περιβάλλον. Το όνομά μου ταυτίστηκε με κάτι βρόμικο, θέλω να δικαιωθώ. Αν στο δικαστήριο πουν ότι καλώς με βρώμισαν, τότε καλώς με βρώμισαν. Ωστόσο έχω το δικαίωμα να πάω να υπερασπιστώ το όνομά μου στα δικαστήρια.”
Οσο για το εναντίον ποιον θα στραφεί ο κ. Δαλούκας, ανέφερε:

“Δεν μιλάμε για μέσα ενημέρωσης, αλλά για όσους με προσωπικές τοποθετήσεις τον έβλαψαν. Κυρίως θα στραφεί εναντίον του κυρίου Μαρινάκη. Καταλάβατε γιατί μιλάμε ώρα; Όπως και να λέγεσαι, ας πούμε ότι λέγεσαι Βαγγέλης Μίχος, δεν μπορεί να σου λέει κάποιος να φύγει ο Μίχος για να ξεβρωμίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Για σκέψου το».

Εγώ τον κ. Δαλούκα τον έχω συναντήσει στη ζωή μου μια φορά, μόνο πέρυσι όταν ήμουν στον ΠΑΣ Γιάννινα και παίζαμε τελευταία αγωνιστική με τον Ιωνικό στη Νίκαια. Θέλαμε νίκη για να ανέβουμε, αλλά χάσαμε 4-1 και του έδωσα συγχαρητήρια. Τον παρακολουθούσα από τότε. Θα πρέπει να προσέχει ο κ. Μαρινάκης και κάθε κ. Μαρινάκης, γιατί όταν είσαι πρόεδρος του Ολυμπιακού είσαι ανώτερος από τον πρωθυπουργό της χώρας και το ίδιο ισχύει αν είσαι πρόεδρος του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ. Ότι πεις, την άλλη μέρα θα το μελετήσουν 5 εκατ. άτομα στις εφημερίδες, στα σάιτ. Αν δεν πουλούσε ο κ. Μαρινάκης, δεν θα τον έπαιζαν στα πρωτοσέλιδα. Τώρα θα κληθεί να αποδείξει αυτά που είπε.”

Για το τι θα ακολουθήσει:

“Δεν αφορά μόνο τον κ. Μαρινάκη, αλλά και για οποιονδήποτε έκανε τοποθετήσεις. Γι’ αυτό θα μελετήσουμε όλα τα δημοσιεύματα, τις εφημερίδες, ακόμα και όσα είπαν δημοσιογράφοι. Θεωρώ τιμή που με επέλεξε ο κ. Δαλούκας, κάτι λέει και αυτό. Δεν είμαι και ο άνθρωπος που λατρεύουν οι διαιτητές. Μου εξήγησε τους λόγους, αλλά δεν χρειάζεται να τους πω. Ο κόσμος ξέρει γιατί με επιλέγουν οι άνθρωποι. Κυρίως με επιλέγουν αυτοί που είναι εντελώς αστήριχτοι, που τους κατηγορεί το κοινωνικό  σύνολο.”
 

Για το αν πλέον περνάμε σε ποινικοποίηση και της έκφρασης του δημοσιογράφου:

“Αυτό είναι άλλο. Στον ποινικό κώδικα υπάρχει ειδική διάταξη για τους δημοσιογράφους. Για παράδειγμα, μου ανέθεσε ο όμιλος που έχει την εφημερίδα ‘Πράσινη’ να υπερασπιστώ τους κ.κ. Ζορμπά και Μπόμη από τη μήνυση και αγωγή που τους έκανε πριν λίγο καιρό ο κ. Βγενόπουλος. Πριν δύο μέρες μου ανέθεσαν την αγωγή των αδερφών Αγγελόπουλοι. Όταν υπερασπίζεσαι κάτι, πρέπει να το λες με ευθύτητα και μετά θα φανεί αν είναι συκοφαντική δυσφήμηση ή ενδιαφέρον.

Ο δημοσιογράφος είναι εξοπλισμένος με ένα άρθρο στον ποινικό κώδικα για το αν μια τοποθέτησή του γίνεται για να ωφελήσει. Σε ένα άλλο άρθρο, αν αποδειχθεί συκοφαντική δυσφήμηση, μπορείς να φας μέχρι και 5 χρόνια φυλακή. Υπάρχει όμως και άλλο άρθρο στον κώδικα, σύμφωνα με το οποίο όποιος από δικαιολογημένο ενδιαφέρον, κάνει κάτι και αποδειχθεί ότι είναι λάθος, δεν τιμωρείται.
Αν αποδείξουν ότι από δικαιολογημένο ενδιαφέρον είπαν ό,τι είπαν, τότε δεν θα τιμωρηθούν. Αν από τη μελέτη που θα κάνω, οι προσωπικές τοποθετήσεις αποδειχθεί ότι θίγουν και την αξιοπρέπεια, θα κάνουμε αγωγές.”
 
Για το αν θα πρέπει ο κ. Δαλούκας να αποδείξει ότι όσοι μίλησαν εναντίον του είχαν πρόθεση να θίξουν την τιμή, την αξιοπρέπεια και την υπόληψή του:

“Ο Δαλούκας θα πρέπει στο δικαστήριο να πει τι είναι αυτό που έθιξε την τιμή και την υπόληψή του. Όχι την πρόθεση. Πρέπει να πει τι δημοσιοποιήθηκε, ποιος το είπε και γιατί θίγεται η τιμή και υπόληψή του. Το δικαστήριο θα πρέπει να εξετάσει αν αυτό ειπώθηκε από δικαιολογημένο ενδιαφέρον ή από πρόθεση να θίξει την τιμή και την υπόληψή του.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε