Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Με αρκετή τύχη στους “16” η Ν. Κορέα

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Οι Ασιάτες άντεξαν στο σφυροκόπημα των Νιγηριανών, πήραν την ισοπαλία με 2-2 και πανηγύρισαν την πρόκριση στους “16” του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το LIVE του αγώνα

 
Οι Αφρικανοί ξεκίνησαν δυνατά το ματς και πήραν το προβάδισμα με τον Ούτσε στο 12ο λεπτό. Η πίεση στα καρέ της Ν. Κορέας συνεχίστηκε και ο σκόρερ είχε δοκάρι με μακρινό σουτ στο 36΄. Δύο λεπτά αργότερα, όμως, οι Κορεάτες έφτασαν στην ισοφάριση με το τυχερό γκολ του Λι Γιουνγκ Σο. Όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε το δεύτερο η Κορέα. Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Παρκ και η μπάλα στα δίχτυα.
 
Οι Νιγηριανοί όμως δεν το έβαλαν κάτω. Συνέχισαν να πιέζουν, και έχαναν την μία ευκαιρία μετά την άλλη. Η φάση του 66ου λεπτού με τον Αγιεγκμπένι να αστοχεί σε κενή εστία από το μισό μέτρο μπορεί εύκολα να μπει στα χάιλαϊτς του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η δικαίωση ήρθε πέντε λεπτά αργότερα. Ο Ομπίνα κέρδισε το πέναλτι και ο Αγιεγκμπένι εξιλεώθηκε ευστοχώντας από τα 11 μέτρα.
 
Η μαζική άμυνα των Κορεατών στα τελευταία λεπτά τους έδωσε την πρόκριση και στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσουν την Ουρουγουάη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Νιγηρία (Λαρς Λάγκερμπακ): Ενγιάμα, Αφολάμπι, Γιόμπο (45′ Εκιέιλε), Σίτου, Οντία, Ούτσε, Ετούχου, Αγίλα, Ομπάσι, Γιακούμπου (71′ Ομπίνα), Κανού (57′ Μάρτινς)

Ν. Κορέα (Χου Γιουνγκ-Μο): Γιουνγκ Σουνγκ-Ριόνγκ, Τσα Ντου-Ρι, Τσο Γιονγκ-Χιούνγκ, Λι Γιουνγκ-Σου, Λι Γιoυνγκ-Πιό, Κι Σουνγκ-Γιονγκ (87′ Κιμ Χάε-Σουνγκ), Κιμ Γιουνγκ-Ουού, Λι Τσουνγκ-Γιονγκ, Παρκ Γι-Σουνγκ, Γέομ Κι-Χουν (64′ Κιμ Ναμ-Ιλ), Παρκ Τσου-Γιουνγκ (90′ Κιμ Ντονγκ-Γιν)

Γήπεδο: “Derban Stadium”, Ντέρμπαν
Διαιτητής: Ολεγκάριο Μπενκερένσα (Πορτογαλία)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε