Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Με εντολή Γκριεζμάν… στους “8” του Euro 2016 η Γαλλία! Ανατροπή με Ιρλανδία

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Αν και τα χρειάστηκε, η Γαλλία έγινε η τέταρτη ομάδα που πανηγύρισε την πρόκριση της στα προημιτελικά του Euro 2016. Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ επικράτησε της Ιρλανδίας με 2-1 και περιμένει πλέον τον αντίπαλό της στους “8”, ο οποίος θα προκύψει από το ζευγάρι Αγγλία – Ισλανδία.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Η Ιρλανδία προηγήθηκε με 1-0 μόλις στο δεύτερο λεπτό, ωστόσο η Γαλλία κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστική τον Αντουάν Γκριεζμάν, ο οποίος σημείωσε και τα δύο γκολ των Γάλλων στην επανάληψη.

Ο αγώνας:

Η Ιρλανδία φρόντισε να “παγώσει” τους Γάλλους με το “καλημέρα”. Ο Ρόμπι Μπρέιντ με εκτέλεση πέναλτι έκανε το 1-0, με Πολ Πογκμπά να έχει κάνει την παράβαση, ανατρέποντας στην περιοχή τον Σέιν Λονγκ. Αυτό ήταν το δεύτερο πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία των τελικών του Euro.

 

Οι Γάλλοι αιφνιδιάστηκαν από το γρήγορο γκολ των Ιρλανδών και δεν κατάφεραν να φανούν απειλητικοί στο πρώτο ημίχρονο, με την Ιρλανδία να διατηρεί εύκολα το υπέρ της 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αντουάν Γκριεζμάν φρόντισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Στο 57′, ο Γάλλος επιθετικός έκανε το 1-1 με ωραία κεφαλιά, ενώ στο 60′ ολοκλήρωσε την ανατροπή για τους Γάλλους, κάνοντας το 2-1. Ο Ζιρού έδωσε την ασίστ στον σέντερ φορ της Ατλέτικο Μαδρίτης, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ράντολφ με ιδανικό πλασέ.

 

 

Ξανά από εξαιρετική συνεργασία με τον Ζιρού, ο Γκριεζμάν έφυγε μόνος του προς την περιοχή, με τον Σέιν Ντάφι να τον ανατρέπει και να βλέπει την κόκκινη κάρτα.

 

 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Σανιά, Ραμί, Κοσιελνί, Εβρά, Καντέ (46′ Κομάν), Ματουιντί, Πογκμπά, Γκριεζμάν, Παγέτ, Ζιρού (73′ Ζινιάκ).
ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Ράντολφ, Κόουλμαν, Κέοχ, Ντάφι, Γουόρντ, ΜακΚάρθι (72′ Χούλαχαν), Χέντρικ, Μπρέιντι, ΜακΚλιν (69′ Ο’Σέι), Μέρφι (65′ Γουόλτερς), Λονγκ.
*κόκκινη 66′ Ντάφι

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε