Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Με φόρα από την… Πόλη – “Ερυθρόλευκος” ο πρώτος τελικός

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Με κεκτημένη ταχύτητα από το final-4 της Κωνσταντινούπολης και τους Παπανικολάου, Πρίντεζη να συνεχίζουν τις εντυπωσιακές εμφανίσεις ο Ολυμπιακός επικράτησε με 84-78 του Παναθηναϊκού και έκανε το 1-0 στην σειρά των τελικών της Α1 μπάσκετ. Επόμενο ραντεβού την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ.

Ίβκοβιτς: Έπρεπε να νικήσουμε με μεγαλύτερη διαφορά

Ομπράντοβιτς: Σεβαστείτε τον Ολυμπιακός

Το LIVE του αγώνα

Με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος έφτασε σχετικά εύκολα στη νίκη επί του “αιωνίου” αντιπάλου. Ο Ίβκοβιτς μπορεί να μην είχε τον Λο και σε καλή μέρα τον Σλούκα, ωστόσο είδε τον Παπανικολάου και τον Πρίντεζη να προσθέτουν ακόμα ένα εξαιρετικό ματς στο ενεργητικό τους. Παράλληλα, ο Σέρβος τεχνικός έβγαλε… λαγό απ΄το καπέλο με τον Γκετσεβίτσιους ο οποίος δεν είχε αγωνιστεί λεπτό στο final-4 αλλά με δύο τρίποντα στο τελευταίο δεκάλεπτο έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ των Πειραιωτών. Αν σε όλα αυτά προσθέσετε τις τρομερές αμυντικές βοήθειες του Χάινς και την μεγάλη διαφορά στα ριμπάουντ έχετε ολοκληρωμένο το παζλ.

Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός άντεξε μόνο για ένα δεκάλεπτο κόντρα στην ενέργεια των “ερυθρόλευκων” και είχε τον Βουγιούκα απελπιστικά μόνο στην επίθεση.

Οι “πράσινοι” ξεκίνησαν καλύτερα το ματς. Ο Ομπράντοβιτς είχε αποφασίσει από πριν πως αν έχανε το ματς δεν θα το έχανε από τον Σπανούλη. Ο Παναθηναϊκός έχασε αλλά με τον τρόπο που διάλεξε ο προπονητής του. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν καλά κλεισμένος αλλά ο Πρίντεζης και ο Παπανικολάου διάβασαν γρήγορα την προσαρμοσμένη άμυνα των “πρασίνων” και έφεραν τους “ερυθρόλευκους” σε θέση οδηγού.

Από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά οι νεαροί παίκτες του Ίβκοβιτς έτρεξαν στο γήπεδο παίζοντας το μπάσκετ που τους αρέσει και δεν βολεύει τον Παναθηναϊκό. Ο κυρίαρχος μέσα στις ρακέτες, φορτώθηκε με φάουλ και ο Παπανικολάου εξελίχτηκε σε μορφή του αγώνα, παίρνοντας ακόμα και τις κρίσιμες επιθέσεις όταν οι “πράσινοι” επέστρεψαν στο ματς, μειώνοντας την διαφορά από τους 11 στους 2 προς το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Η ομάδα του Ομπράντοβιτς, ωστόσο ήταν εξαιρετικά άστοχη στα τρίποντα και σκόραρε συνεχώς με τον ίδιο τρόπο. Ο Χάινς έδωσε μερικές εξαιρετικές βοήθειες στο μαρκάρισμα του Βουγιούκα και κάπου εκεί ο αγώνας τελείωσε.

Ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0, διατήρησε το πλεονέκτημα της έδρας και πάει την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ για να αγκαλιάσει τον τίτλο. Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός καλείται να βρει γρήγορα τις δυνάμεις που του έλειπαν στο ΣΕΦ και να ισοφαρίσει την σειρά.

Τα δεκάλεπτα: 
15-20, 41-33, 58-52, 84-78 

Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Χάινς 13, Άντιτς 9 (1), Σπανούλης 9 (1), Ντόρσι 3, Κέσελ 2, Παπαδόπουλος, Γκετσεβίτσιους 11 (3), Πρίντεζης 18 (1), Παπανικολάου 16 (8 ριμπάουντ), Μάντζαρης 2, Σλούκας 1, Κατσίβελης 

Παναθηναϊκός (Ζέλικο Ομπράντοβιτς):
 Μάριτς, Περπέρογλου 12, Μπατίστ 10, Σάτο 3, Τσαρτσαρής 3 (1), Διαμαντίδης 15 (3), Βουγιούκας 20, Καλάθης 7, Καϊμακόγλου 4, Γιασικεβίτσιους 4

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε