Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

“Με καρδιά και μυαλό απέναντι στον Παναθηναϊκό”

ΦΩΤΟ ΝEWSPORTS.
Στα στοιχεία που πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός για να πανηγυρίσει τη νίκη στο ντέρμπι των “αιωνίων” αναφέρθηκε ο Φρανσουά Μοντεστό που μίλησε επίσης για την θέση που προτιμά να αγωνίζεται, το παιχνίδι με την Μαρσέιγ και τις διαφορές του γαλλικού με το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Φρανσουά Μοντεστό στο ΤηλεΑστυ:

-Εάν είναι πολυεργαλείο:
«Είμαι το Κορσικό κλειδί και όχι το Γαλλικό. Παίζω σε πολλές θέσεις αλλά το θέμα είναι να κερδίσει η ομάδα .Και αν πρέπει να θυσιαστώ για το καλό της ομάδας δεν έχω κανένα πρόβλημα να παίξω σε οποιαδήποτε θέση .Άλλωστε στην καριέρα μου έχω αγωνιστεί σε πολλές θέσεις».

-Ποια είναι η αγαπημένη του θέση:
«Αυτό που θέλω είναι να παίζω. Ομολογώ όμως ότι τον τελευταίο χρόνο έχω ανακαλύψει τη θέση του αμυντικού χαφ που μου έδωσε ο κόουτς και ομολογώ ότι μου αρέσει πάρα πολύ».

-Για την παρουσία του μέχρι τώρα στον Ολυμπιακό:
«Η πρώτη μου χρονιά ήταν πολύ καλή. Κατάφερα να ενσωματωθώ γρήγορα στην ομάδα και με βοήθησε πολύ ο Ολυμπιακός και οι συμπαίκτες για να προσαρμοστώ. Πήραμε πρωτάθλημα με ένα νέο προπονητή ,μία νέα ομάδα και ένα καινούργιο Πρόεδρο και ελπίζω να έχει το ίδιο αποτέλεσμα και η φετινή σεζόν. Όταν πρωτοήρθα μου έκαναν εντύπωση τόσο όμορφα πράγματα στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό και παρά τη δύσκολη περίοδο που περνάει η Ελλάδα βλέπω ότι ο κόσμος είναι εγκάρδιος και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

-Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ του γαλλικού και του ελληνικού ποδοσφαίρου:
«Το Γαλλικό ποδόσφαιρο στηρίζεται πολύ στη φυσική κατάσταση με παίκτες που προέρχονται από την Αφρική κατά κύριο λόγο , στην Ιταλία υπάρχει πολύ τακτική και ένα λάθος μικρό μπορεί να στοιχίσει και στο Ελληνικό ποδόσφαιρο τα πάντα είναι πιο ανοικτά δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη τακτική με μοναδικό σκοπό των ομάδων να σκοράρουν».

-Για το στιλ του παιχνιδιού του:
«Προέρχομαι από την Κορσική και η κουλτούρα μου είναι εντελώς διαφορετική από τη Γαλλική .Έχω παίξει πολύ στην αλάνα. Η νοοτροπία μας σαν Κορσικανοί είναι πολύ διαφορετική γιατί ξέρουμε ότι θα πρέπει να παλέψουμε πολύ για να πετύχουμε πράγματα γιατί δεν είμαστε ουσιαστικά Γάλλοι».

-Για τις ακαδημίες:
«Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Αυτό που βλέπουμε είναι ότι πολλά παιδιά παίζουν στον δρόμο σε αλάνες αλλά θα πρέπει να υπάρχουν ακαδημίες για να μαζεύουν τα ταλέντα και να τα προωθήσουν να παίξουν στην πρώτη ομάδα γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον».

-Ποιο είναι το ανεκπλήρωτο όνειρό του:
«Να με δει ο πατέρας μου να παίζω στην πρώτη κατηγορία».

-Ποια είναι η άποψή του για την πορεία του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ:
«Πρέπει να βάλουμε γκολ κόντρα στην Μαρσέιγ και να προσέξουμε πολύ την άμυνα μας. Μέχρι τώρα η πορεία του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ ήταν πολύ καλή αλλά δεν καταφέραμε να κερδίσουμε. Παίξαμε καλά με Αρσεναλ και Ντόρτμουντ και χρειάζεται να συνεχίσουμε να παίζουμε καλά, αλλά παράλληλα να έχουμε και την «εύνοια» της διαιτησίας που μην ξεχνάμε ότι δεν μας έδωσε το πέναλτι στη Γερμανία».

-Για τον Ντεσάν και το παιχνίδι με τη Μαρσέιγ:
«Θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Ο Ντεσάν είχε μία κόντρα με τη διοίκηση ,αλλά οι παίκτες της ομάδας έχουν ταχθεί με το μέρος του και τον στηρίζουν, κάτι που σημαίνει ότι είναι πιο δεμένοι και θα παίζουν με περισσότερο πάθος.. Άλλωστε στα 5-6 τελευταία παιχνίδια παίζουν αρκετά καλά και δεν θα έχουν καμία σχέση με τον τρόπο που έπαιξαν στην Αθήνα»

-Για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό:
«Ξέρουμε ότι είναι ένα σημαντικό παιχνίδι και ένα από τα δύο της χρονιάς. Το περσινό ήταν κάτι πολύ καινούργιο για τους περισσότερους που είχαν έρθει ,αλλά τώρα έχουμε πλέον συνηθίσει να παίζουμε τέτοια ματς και να προετοιμαζόμαστε κατάλληλα. Είναι ένα παιχνίδι στην έδρα μας που πρέπει να το κερδίσουμε και για να γίνει αυτό χρειάζεται το μυαλό και η καρδιά».

-Τι παραπάνω πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός:
«Εμείς εδώ και ενάμιση χρόνο παίζουμε με τον ίδιο τρόπο. Κερδίζουμε πολλά παιχνίδια δεν θεωρώ ότι πρέπει να κάνουμε κάτι διαφορετικό και αν συνεχίσουμε να παίζουμε καλά τότε θα κερδίσουμε και τον Παναθηναϊκό».

-Για τις στημένες φάσεις:
«Το βασικό μας πρόβλημα, αν έχουμε πρόβλημα, είναι οι στημένες φάσεις. Με ΟΦΗ και Αρη δεχτήκαμε δύο γκολ από τέτοιες καταστάσεις. Κανένας αντίπαλος δεν μας έχει φοβίσει μέσα στον αγώνα οπότε είναι στο δικό μας χέρι να έχουμε εμείς καλύτερα μαρκαρίσματα και δεν θα δεχόμαστε τέτοια γκολ»

-Για τους οπαδούς:
«Να γεμίσουν το γήπεδο, να δημιουργήσουν καλή ατμόσφαιρα όπως κάνουν πάντα και στο τέλος να κάνουμε μία μικρή φιέστα κερδίζοντας τον αντίπαλο μας».

-Για το συμβόλαιό του:
«Σε όλες τις ομάδες που ήμουν έχω ολοκληρώσει τα συμβόλαια μου και εδώ μου μένουν 6 μήνες. Προέχει η ομάδα και το Πρωτάθλημα και όχι η περίπτωση μου .Θα μιλήσω με τον Πρόεδρο και τη διοίκηση όταν τελειώσει το συμβόλαιο μου και αν συμφωνήσουμε σε όλα καλώς θα συνεχίσω ,αν δεν συμφωνήσουμε θα έχω να λέω για δύο υπέροχα χρόνια που πέρασα στην Ελλάδα ανακαλύπτοντας πολλά πράγματα .

Τον ενάμιση χρόνο που βρίσκομαι εδώ είναι ξεκάθαρο ότι είμαι πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος. Από κει και πέρα όταν έρθει η ώρα θα μιλήσουμε σαν ώριμοι άνθρωποι και θα παρθεί η όποια απόφαση .Εγώ ποτέ δεν θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα ,ήμουν πάντα ευθύς και έλεγα πάντα αυτό που πίστευα και σε περίπτωση που συμφωνήσουμε θα είμαστε μία χαρά».

-Για τη Μονακό:
«Θεωρώ ότι οι διοικούντες της ομάδας δεν είναι σωστοί. Οι άνθρωποι δεν είναι φτιαγμένοι για αυτό το επάγγελμα. Η Ομάδα είναι τελευταία στη Λιγκ 2 .Δεν πάει πολύς καιρός που η ομάδα έπαιξε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ .Έτσι φαίνεται ότι μία ομάδα που δεν έχει καλή και σταθερή διοίκηση μπορεί να έχει πολλά προβλήματα».

Μιραλάς: Μην ανησυχείτε, δεν χάνω με τίποτα το ντέρμπι

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε