Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Με σούπερ Σκόκο ήπιε Καφέ στο ντεμπούτο του ο Χιμένεθ – Άρης-ΑΕΚ 0-4

ΦΩΤΟ ΕUROKINISSI.
Το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στην εποχή Χιμένεθ για την ΑΕΚ που με γκολ των Σκόκο, Καφέ και Τζιμπούρ πέρασε σαν σίφουνας από το Κλ. Βικελίδης. Δείτε βαθμολογία και επόμενη αγωνιστική.
Δείτε το LIVE τoυ αγώνα

Αν η καλή ημέρα φαίνεται από την αρχή τότε η εποχή Χιμένεθ προμηνύεται σπουδαία. Η ΑΕΚ διατήρησε την εξαιρετική παράδοση που έχει στο Κλ. Βικελίδης, επικράτησε με το εντυπωσιακό 0-4 και ετοιμάζεται για το ματς με την Άντερλεχτ αλλά και το ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό.

 
Το ματς στα πρώτα του λεπτά έμοιαζε περισσότερο με κατς παρά με ποδοσφαιρικό αγώνα. Οι παίκτες των δύο ομάδων επιδόθηκαν σε μπαράζ σκληρών μαρκαρισμάτων και ο Τάσος Κάκος αναγκάστηκε να να δείξει τρεις κίτρινες κάρτες μέχρι το δεκάλεπτο.
 
Η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας αλλά οι ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες ήταν ελάχιστες. Αντίθετα τα σκληρά μαρκαρίσματα συνεχίστηκαν, με τους Λεονάρντο και Λαγό να φλερτάρουν με την κόκκινη κάρτα.
 
Ο πρώτος κλώτσησε στο 38′ τον Κάλβο αλλά ο διαιτητής είδε μόνο φάουλ. Ένα λεπτό αργότερα ο Λαγός που είχε ήδη κίτρινη κάρτα έριξε στο χορτάρι τον Χαβίτο, αλλά και πάλι ο Κάκος κράτησε τις κάρτες στην τσέπη του.
 
Η ΑΕΚ κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 41′ μετά από φάση διαρκείας. Ο Τζιμπούρ έκανε το πρώτο σουτ, ο Σηφάκης απέκρουσε, όπως έκανε και στην προβολή του Μάκου αλλά ο Καφές με την τρίτη δεν αστόχησε.
 
Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο Άρης προσπάθησε να σκοράρει αλλά δεν έφτασε με ιδιαίτερες αξιώσεις στην εστία του Σάχα.
 
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες. Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 52′ όταν ο Κόκε έκανε την κεφαλιά πάσα, αλλά πριν η μπάλα φτάσει στον Τσέζαρεκ ο Δέλλας έκανε σωτήρια επέμβαση.
 
Στο 58′ ήταν η ώρα να μιλήσει ο Νάτσο Σκόκο. Ο Αργεντινός με γκολ-ποίημα από τα 40 μέτρα έδωσε προβάδισμα νίκης στην ομάδα του, ενώ 9 λεπτά αργότερα έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της ΑΕΚ.
 
Ο Άρης δεν μπόρεσε να αντιδράσει και οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και τέταρτο τέρμα με τον Τζιμπούρ στις καθυστερήσεις να δίνει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.

Η ΑΕΚ διατήρησε την εκπληκτική παράσταση που έχει στο Κλ. Βικελίδης, όπου έχει να ηττηθεί από την περίοδο 1999-00 σε ματς κανονικής διάρκειας πρωταθλήματος. Ο Άρης έχασε και το δεύτερο εντός έδρας ντέρμπι που έχει δώσει φέτος.

Άρης: Σηφάκης, Νέτο, Ρονάλντο Γκιάρο, Κάλβο, Τόχα (62′ Τόχα), Τσέζαρεκ (74′ Πορτίγια), Κόκε, Φατί, Μίσελ, Χαβίτο, Λαζαρίδης.

ΑΕΚ: Σάχα, Καφές, Μανωλάς, Δέλλας, Γιάχιτς (60′ Νασούτι), Λεονάρντο (64′ Μπερνς), Τζεμπούρ, Μάκος, Λαγός, Ντιόπ (82′ Γκερέιρο), Σκόκο.

Βαθμολογία (Μετά από 6 αγώνες)

 
1. Ολυμπιακός 15
2. Παναθηναϊκός 14
3. ΑΕΚ 10
4. Καβάλα 9
5. Αστέρας Τρίπολης 9
6. Κέρκυρα 9
7. Ηρακλής 9
8. Εργοτέλης 9
9. Άρης 9
10. Ολυμπιακός Βόλου 8
11. Ατρόμητος 6
12. Ξάνθη 5
13. Λάρισα 5
14. ΠΑΟΚ 5
15. Πανιώνιος 4
16. Πανσερραϊκός 4
 
Επόμενη αγωνιστική (7η)
 
Σάββατο 23/10
 
17.15 Ατρόμητος – Ξάνθη (NOVA)
19.30 Αστέρας Τρίπολης – Ηρακλής (NOVA)
19.30 Ολυμπιακός Βόλου – Λάρισα (NOVA)
 
Κυριακή 24/10
 
16.00 Καβάλα – Εργοτέλης (NOVA)
16.00 Πανσερραϊκός – Κέρκυρα (NOVA)
18.15 ΠΑΟΚ – Πανιώνιος (NOVA)
20.30 ΑΕΚ – Παναθηναϊκος (NOVA)
20.30 Ολυμπιακός – Άρης (ΝΕΤ)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε