Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Με το “77” στην πλάτη ο Ριέρα – “Θα βάλω τη σφραγίδα μου”

Ο Άλμπερτ Ριέρα στις εξέδρες του Γ. Καραϊσκάκης, ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο Ισπανός άσος υπέγραψε το “χρυσό” τριετές συμβόλαιο του (με οψιόν για ακόμη ένα χρόνο) και στη συνέχεια μίλησε για τους στόχους του, τον Τζόρτζεβιτς αλλά και το νούμερο που θα φοράει στον Ολυμπιακό. Δείτε το βίντεο.

Ο Ριέρα θα εισπράξει την επόμενη τριετία σχεδόν 7 εκ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τα μπόνους επίτευξης των στόχων. Ο Ισπανός εμφανίστηκε χαρούμενος για τη μετεγγραφή του στον Ολυμπιακό, υποσχέθηκε ότι θα γράψει ιστορία ενώ αποκκάλυψε ότι θα αγωνίζεται με το “77” στη φανέλα.

Ήταν μια εύκολη απόφαση για μένα. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Δεν περίμενα τέτοια υποδοχή στο αεροδρόμιο από τους φίλους της ομάδας. Υπόσχομαι να ανταποδώσω την αγάπη που μου έδειξαν στο γήπεδο. Άλλωστε αυτή είναι η δουλειά μου. Δεν περίμενα τόσο κόσμο. Ήταν μια έκπληξη για μένα. Είναι κάτι πολύ σημαντικό να υπάρχουν φιλοδοξίες, γιατί ακολουθεί μια δύσκολη χρονιά. Έχω καταλάβει πόσο σημαντικό είναι να σε στηρίζει ο κόσμος. Θα δουλέψω σκληρά για να φανώ αντάξιος των προσδοκιών του.”

Για τους στόχους του:

“Τα τελευταία δύο χρόνια δεν κατάφερα να κερδίσω κανένα τίτλο με τη Λίβερπουλ. Είμαι διψασμένος για τίτλους, γι’ αυτό επέλεξα τον Ολυμπιακό. Για να κατακτήσω τίτλους.”

Για το τι ξέρει για τον Ολυμπιακό:

“Για μένα είναι η καλύτερη ομάδα της Ελλάδας και μία από τις πιο σημαντικές στην Ευρώπη. Είχε ακουστεί ξανά το όνομά μου για τον Ολυμπιακό, ωστόσο τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή για να έρθω.”

Για το αν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής:

“Η αλήθεια είναι πως δεν θα χρειαστώ πολύ χρόνο για να προσαρμοστώ. Είναι σημαντικό να υπάρχει καλό κλίμα στα αποδυτήρια και να μιλάνε κάποιοι παίκτες στα ισπανικά. Όπως οι Όσκαρ και Ιμπαγάσα. Ωστόσο ξέρω και αγγλικά από το πέρασμά μου στη Λίβερπουλ και δεν θα έχω κανένα πρόβλημα», δήλωσε σχετικά και πρόσθεσε: «Δεν πιστεύω πως θα είμαι έτοιμος για τον πρώτο αγώνα με τη Μακάμπι. Απείχα από τις τελευταίες προπονήσεις της Λίβερπουλ, λόγω των διαπραγματεύσεων και γι΄ αυτό είμαι πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης. Μίλησα με τον προπονητή (σ.σ.: Έβαλντ Λίνεν) και λογικά σε μία εβδομάδα θα είμαι έτοιμος να παίξω.”

Για τη σύγκριση με τον Τζόρτζεβιτς:

“Ξέρω πως ο Τζόρτζεβιτς έχει γράψει ιστορία στον Ολυμπιακό και πως έχουν περάσει πολύ σημαντικοί ποδοσφαιριστές από την ομάδα. Θα προσπαθήσω να βάλω τη δική μου σφραγίδα. Δεν λειτουργεί αυτό ως πίεση, αλλά ως κίνητρο για να πετύχω».”

Για το νούμερο που θα φοράει στη φανέλα:

“Σε όλη μου την καριέρα φόραγα το 11. Τώρα το φοράει άλλος συμπαίκτης μου (σ.σ.: εννοεί τον Ζαϊρί) και δεν θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα. Ξέρω πως το 7 είναι το αγαπημένο νούμερο των φιλάθλων γι’ αυτό το λόγο επέλεξα το 77.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε