Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Με το… δεξί ο Ολυμπιακός! Ο Πάβιτς “μπλόκαρε” την Μπρέσια

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 8-4 επί της Μπρέσια και ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις του στο Champions League του πόλο. Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν ως μεγάλο τους όπλο την άμυνα, αλλά και τον εκπληκτικό τερματοφύλακα, Γιόσιπ Πάβιτς και έφτασαν στη νίκη με ένα μεγάλο ξέσπασμα στην τέταρτη περίοδο.

Έστω και χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε νικηφόρα τη φετινή παρουσία του στο Champions League υδατοσφαίρισης. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 8-4 της Μπρέσια, στην πρεμιέρα του Α΄ ομίλου, έχοντας επτά διαφορετικούς σκόρερ και σε μεγάλη μέρα τον τερματοφύλακα Γιόσιπ Πάβιτς, που σταμάτησε κρίσιμες επιθέσεις των Ιταλών στο τελευταίο οκτάλεπτο, οπότε οι γηπεδούχοι «καθάρισαν» το παιχνίδι.

Το άγχος της πρεμιέρας, η σύνθετη άμυνα ζον-πρες και το σκληρό παιχνίδι των Ιταλών, αλλά και οι… μισοάδειες εξέδρες του κολυβητηρίου «Πέτρος Καπαγέρωφ» συνετέλεσαν ώστε ο Ολυμπιακός να ξεκινήσει πολύ νευρικός τον αγώνα. Εγκλωβισμένοι στον αργό ρυθμό της Μπρέσια και με κακές επιλογές την επίθεση, οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου σκόραραν μόνο δύο φορές στον παίκτη παραπάνω στο πρώτο οκτάλεπτο, απαντώντας απλά στα αντίστοιχα τέρματα του Νίκολας Πρεσούτι. Η «ερυθρόλευκη» άμυνα λειτουργούσε σωστά, ο Πάβιτς ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε (με μία εξαιρετική απόκρουση σε γυριστό του Μπερτόλι από τα 2μ. στη δεύτερη περίοδο) και στο τελευταίο τρίλεπτο της δεύτερης περιόδου οι πρωταθλητές Ελλάδας κατάφεραν να… ξεκολλήσουν, με τον Ντόσκα στην κόντρα και τον Γιάνοβιτς στον παραπάνω να «γράφουν» το 4-2 του ημιχρόνου.

Η Μπρέσια δεν παράτησε το ματς, συνέχισε με την ίδια συνταγή στην άμυνα και, εκμεταλλευόμενη τις -λίγες- αποβολές που κέρδισε, κατάφερε να μειώσει σε 4-3 και 5-4 και να παραμείνει «ζωντανή». Στο ξεκίνημα του τελευταίου οκταλέπτου, ο Γιάννης Φουντούλης βρήκε επιτέλους δίχτυα για το 6-4, ο Ολυμπιακός έβγαλε στη συνέχεια τρεις άμυνες με παίκτη λιγότερο και ο Χριστόδουλος Κολόμβος με γκολ στον παραπάνω, 2΄24΄΄πριν τη λήξη, «τελείωσε» τον αγώνα, πριν ο Μυλωνάκης διαμορφώσει το τελικό 8-4.

Να σημειωθεί ότι ο Θοδωρής Βλάχος αποβλήθηκε για διαμαρτυρία, 3΄40΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα. Στη φάση αυτή μάλιστα δέχθηκε στο κεφάλι και ένα μπουκάλι νερό που πετάχτηκε από την κερκίδα, που προφανώς είχε ως… στόχο το δεύτερο διαιτητή, Μάταν Σβαρτς.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-0, 1-2, 3-0

Διαιτητές: Πέρις (Κροατία), Σβαρτς (Ισραήλ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 2, Δελακάς, Γεννηδουνιάς, Φουντούλης 1, Μπούσλιε, Ποντικέας, Ντόσκας 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Γιάνοβιτς 1, Εσπανιόλ 1, Γαλανόπουλος

ΜΠΡΕΣΙΑ (Αλεσάντρο Μπόβο): Ντελ Λούνγκο, Γκουεράτο, Κρ. Πρεσούτι, Ραντζέλοβιτς, Πάσκοβιτς, Ρίτσο, Μούσλιμ, Νόρα, Νικ. Πρεσούτι 3, Μπερτόλι, Ούμποβιτς, Ναπολιτάνο 1, Ντίαν

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε