Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Μείωση της τιμής της μετοχής και… αναμονή για Βιντιάδη

Μείωση της τιμής της μετοχής και… αναμονή για Βιντιάδη

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΑΕΚ στην οποία αποφασίστηκε να γίνει άνοιγμα στον κόσμο με δημόσια εγγραφή. ΑΜΚ στα 25 εκατομμύρια ευρώ στα 0.30 λεπτά η ονομαστική τιμή μετοχής, στα 0.80 λεπτά η τιμή διάθεσης. Νέα Γενική Συνέλευση στις 29 Απριλίου, με την ελπίδα ότι μέχρι τότε ο Δημήτρης Βιντιάδης να κάνει την τελική κίνηση για την ΠΑΕ.

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής –απόντος του Ανδρέα Δημητρέλου– η Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΑΕΚ, όπου αποφασίστηκε η μείωση της τιμής μετοχής στα 0,80 ευρώ.

Η συνέλευση ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί υπό τον αντιπρόεδρο Ηλία Μπρουσιάνο, ενώ δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης. Μετά από πολλές συζητήσεις και αντεγκλήσεις, αποφασίστηκε η μείωση της τιμής της μετοχής στα 0,80 ευρώ και δημόσια εγγραφής μέχρι τα 25 εκατ. ευρώ.

Η νέα γενική συνέλευση ορίστηκε για τις 29 Απριλίου, με την ελπίδα ότι μέχρι τότε ο Δημήτρης Βιντιάδης θα είναι σε θέση να πάρει τα ηνία της ΠΑΕ. Η συνεδρίαση ξεκίνησε λίγο μετά τις 10:00, ενώ πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συσκέψεων.

Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, Κώστας Παπαδημητρίου τόνισε λίγο μετά την έναρξή της:
«Συζητάμε για την πρόταση των μικρομετόχων. Σήμερα όμως, την κρίσιμη ημέρα, λείπουν όλοι οι εμπνευστές. Μόλις 11 άτομα είστε εκτός του πάνελ της συνέλευσης. Που είναι όλοι αυτοί που φώναζαν όλο αυτό τον καιρό; Στην κρίσιμη στιγμή απουσιάζουν. Ως ερασιτεχνική ψηφίζουμε για την μείωση της τιμής της μετοχής και τη δημόσια εγγραφή».

Ο πρώην πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, Ανδρέας Ανατολιωτάκης απάντησε από την πλευρά του: ««Απογοητεύτηκαν και δεν ασχολούνται ο κ. Καπετανόπουλος και οι υπόλοιποι. Ρίξανε κάποιοι το καπνογόνο χθες με τη σύλληψη του Δημητρέλου».

Ο Αλέξης Αλεξίου τόνισε: «Αδιανόητο και απαράδεκτο να υποστηρίζει κάποιος, ότι ειναι στημένο γεγονός η σύλληψη του Δημητρέλου για να μη γίνει απλά η Γενική Συνέλευση. Δεν το έχετε ζήσει ποτέ αυτό το συναίσθημα», ενώ στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Ηλίας Μπρουσιανός τονίζοντας: «Ως διοικητικό συμβούλιο στηρίζουμε την πρόταση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με ένα ευρώ ως τιμή διάθεσης και ονομαστική αξία 0,30 λεπτά».

Στην συνέχεια, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ συμπλήρωσε: «Δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα ευοδοθεί. Θα σας στηρίξουμε, όπως εσείς δεν κάνατε με τους Supporters. Εγώ θα το στηρίξω, όλα δεν νομίζω ότι θα προχωρήσει. Εδώ ολόκληρος Θωμάς, το καλοκαίρι και δεν ήρθαν χρήματα. Η ΑΕΚ δεν αντέχει έξοδα για το ενημερωτικό. Δεν μπορεί η ΠΑΕ, εσείς θα το κάνετε αυτό. Κάντε μια επιτροπή και πληρώστε το. Η ΠΑΕ δεν αντέχει. Κοστίζει αυτό 10.ο00 ευρώ. Δεν μπορώ να βγάλω απο την μισθοδοσία των υπαλλήλων το ποσό αυτό για την αύξηση σας. Φέρτε τα λεφτά εσείς. Ο Καπετανόπουλος έλεγε ότι έχει ένα εκατομμύριο ευρώ».

Ο Βουδούρης τόνισε από την πλευρά του: «Προτείνω να ενωθούν οι μετοχές, να γίνει μείωση μετοχικού κεφαλαίου, αύξηξη μέσω χρηματοδότησης του μετοχικού κεφαλαίου και σταδιακή απόσβεση των ζημιών. Αυτή η διαδικασία να γίνει δυο – τρεις φορές για να αποκτήσει καθαρή θέση η ΠΑΕ και να μπορέσει να παίρνει αδειοδότηση».

Στην συνέχεια, ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής κατέθεσε την πρότασή του: «Τα 10.000 ευρώ που χρειάζονται, για το ενημερωτικό, να βρεθούν απο πληρωμές έναντι αύξησης για να μην τα βάλει η ΠΑΕ. Έπρεπε να έχουμε τελειώσει σε 15 λεπτά. Ψάχνουμε ήδη τα άλλοθι πιθανής αποτυχίας. Θέλετε απλή αναλογική και κάρφωμα μετοχών. Πιο πρακτικά ζητήματα θέλει η ΑΕΚ. Όλο αυτό είναι ωραία σχέδιο, αλλά προϋποθέτει επενδυτή».

Ο Κοτσώνης υπογράμμισε σε εκείνο το σημείο: «Να πάμε σε νέα Γ.Σ στις 26/4. Εκεί να βγάλουμε νέο Δ.Σ, για να τρέξει την διαδικασία με την δημόσια εγγραφή. Σήμερα δεν μπορούμε να αλλάξουμε το διοικητικό συμβούλιο, μόνο να αποφασίσουμε την μείωση».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε