Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Μένει εκτός Κυπέλλου ο Παναθηναϊκός! Ανατροπή στο… βούρκο για ΟΦΗ

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Πράσινο… ναυάγιο στη “λίμνη” του “Θ. Βαρδινογιάννης”. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στην έδρα του ΟΦΗ, αλλά τελικά έχασε με 2-1 από την ομάδα που αγωνίζεται στην Football League και πλέον δεν κρατά την τύχη στα χέρια του, όσον αφορά την πρόκριση του στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η “κατηφόρα” που έχει πάρει εφέτος ο Παναθηναϊκός συνεχίζεται και δεν δείχνει να σταματά. Ο παθιασμένος ΟΦΗ της Football League ανέτρεψε το σκορ στο “Γεντί Κουλέ” και νίκησε 2-1 το “τριφύλλι” που ήταν τραγικό στο δεύτερο ημίχρονο.

Η σεζόν που βιώνει έως τώρα το «τριφύλλι» είναι μία από τις πιο τραυματικές της σύγχρονης ιστορίας του. Διότι εδώ, πλέον, δεν μιλάμε μόνο για θέμα προπονητή (εάν δεν φύγει κι αυτή την φορά θα πρόκειται για σκάνδαλο), αλλά όπως αποδεικνύεται υπάρχει και μέγα πρόβλημα στο έμψυχο δυναμικό του συλλόγου, καθώς δεν είναι δυνατό να χρειάζεται η ομάδα προπονητή για να νικήσει ομάδες του επιπέδου του ΟΦΗ.

Η ουσία είναι ότι το συγκρότημα του Νίκου Νιόπλια πέτυχε μία τεράστια νίκη και, μάλιστα, με ανατροπή, καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά κατάφερε στο δεύτερο μέρος να φέρει τα πάνω κάτω απέναντι στην… αστεία άμυνα των φιλοξενούμενων.

Η ομάδα του Στραματσόνι είναι “βαριά άρρωστη” σε όλα τα επίπεδα κι αν δεν κερδίσει τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη στην 3η (τελευταία) αγωνιστική του 2ου ομίλου, τότε θα αποκλειστεί και από το Κύπελλο Ελλάδας από πάρα πολύ νωρίς.

Ακόμα κι αν κερδίσουν όμως οι “πράσινοι” δεν κρατούν την τύχη στα χέρια τους, αφού σε περίπτωση που η αναμέτρηση του ΟΦΗ με τον Ηρακλή λήξει ισόπαλη, τότε ο Παναθηναϊκός θα μείνει στην τρίτη θέση, αφού θα ισοβαθμήσει στους 4 πόντους με τον ΟΦΗ, που θα υπερτερεί στην μεταξύ τους ισοβαθμία.

Με άλλα λόγια, ο Παναθηναϊκός για να προκριθεί θέλει υποχρεωτικά να κερδίσει τον Απόλλωνα Σμύρνης και να υπάρξει νικητής (όποιος κι αν είναι αυτός) στο παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Ηρακλή.

Το παιχνίδι…

Το παιχνίδι διεξήχθη στον κάκιστο αγωνιστικό χώρο του “Γεντί Κουλέ”, που ήταν γεμάτος “λίμνες” από την έντονη βροχόπτωση που έπεφτε στην Κρήτη από το βράδυ της Τρίτης. Να αναφέρουμε πως η αναμέτρηση άργησε να ξεκινήσει για μερικά λεπτά, αφού το εντυπωσιακό πανό των φίλων του ΟΦΗ ήταν τόσο μεγάλο, που κάλυπτε την εστία του Κοτσόλη!

 

Το “τριφύλλι” βρήκε τρόπο να επιτεθεί με κάθετες μπαλιές στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων και στο πρώτο 4λεπτο “άγγιξε” δυο φορές το γκολ, με τον Μπεργκ να στέλνει στο 2′ με πλασέ την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Δαύκου και στο 4′ να μην μπορεί να νικήσει τον Έλληνα πορτιέρε σε τετ-α-τετ.

Ο ΟΦΗ ξεπέρασε το εκρηκτικό ξεκίνημα των “πρασίνων”, έγινε πιο ανταγωνιστικός, αλλά ο… βούρκος του “Θ. Βαρδινογιάννης” -όσο περνούσε η ώρα οι συνθήκες έγιναν χειρότερες- έκανε ακόμα πιο δύσκολες τις κινήσεις των παικτών των δυο ομάδων.

Την ίδια ώρα, τα καπνογόνα που άναψαν οι οπαδοί της ομάδας του Νίκου Νιόπλια έκαναν την κατάσταση ακόμα πιο τραγική, με τον διαιτητή να απειλεί με διακοπή.

Μέσα σε όλες αυτές τις δυσκολίες, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ανοίξει το σκορ, με τον Μπεργκ -στην τρίτη του ευκαιρία που του παρουσιάστηκε- να κάνει το 0-1 με ψύχραιμο πλασέ μέσα απ’ την μεγάλη περιοχή (31′).

Το γκολ σημειώθηκε στην πλευρά που ήταν σε πιο καλή κατάσταση, αφού η άλλη θύμιζε… λίμνη. Άξιο αναφοράς, πως όλος ο πάγκος των φιλοξενούμενων σηκώθηκε και πανηγύρισε. Στην τελευταία φάση του ημιχρόνου, ο Λουντ έπιασε σέντρα-σουτ από τα αριστερά -με την μπάλα να έχει πορεία προς τα δίχτυα- και ο Δαύκος έδιωξε σε κόρνερ.

Η βροχή σταμάτησε στο δεύτερο ημίχρονο, με τους “πράσινους” όμως να έχουν πλέον για χώρο επίθεσης το… βαρύ κομμάτι του γηπέδου. Ο ΟΦΗ έδειξε περισσότερη επιθετική διάθεση στο πρώτο δεκάλεπτο του 45λέπτου από τους φιλοξενούμενους, που όμως δεν έχασαν τον έλεγχο του ματς και δεν απειλήθηκαν. Παρά το πάθος και τη διάθεση που έβγαλαν οι παίκτες, το θέαμα δεν ήταν καλό. 

 

Στο 68′ όμως τα πράγματα άλλαξαν. Ο Κοτσόλης ανέτρεψε τον Βουό και ο Χαντί εκτέλεσε εύστοχα για το 1-1. Στο 79΄ο Δαύκος έδιωξε εξαιρετικά το δυνατό σουτ του Εμποκού, σε μια προσπάθεια αντίδρασης του Παναθηναϊκού, αλλά πέντε λεπτά αργότερα οι Κρητικοί πέτυχαν την ανατροπή. Ο Όγκμποε κινήθηκε στην πλάτη του Χουλτ, ο Κοτσόλης έκανε κάκιστη έξοδο και σε κενή εστία πλάσαρε για το τελικό 2-1, αφήνοντας τον Αντρέα Στραματσόνι αμίλητο και σκεπτικό στην άκρη του πάγκου του.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Ν.Νιόπλιας): Δαύκος, Μίκιτς, Βαλλιάνος, Κομεσίδης, Όστοϊτς, Αντουκόρ, Νάστος, Χάντι, Μπουρσέλης (66΄ Όγκμποε), Μιλοσάβλιεβ (86΄ Κιάσσος), Βουό (91΄ Ροβίθης)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α.Στραματσόνι): Κοτσόλης, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Ιβανόφ, Γουακάσο (78΄ Βιγιαφάνες), Ρέις (71΄ Ρινάλντι), Ζέκα, Εμποκού, Λουντ, Ιμπάρμπο (57΄ Χουλτ), Μπεργκ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε