Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Μεταμορφωμένη με Μπαρμπόσα! “Ζωντανή” η ΑΕΚ, “τριάρα” στον Παναθηναϊκό

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Στη Λεωφόρο μπορεί να ήταν… σκιά του εαυτού της, αλλά στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ έβαλε στην άκρη την κούραση της και νίκησε με 3-1 τον Παναθηναϊκό, ξεπερνώντας τον στα πλέι οφ (δυο βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ). Ο Μπαρμόσα επέστρεψε απ’την τιμωρία του με δυο γκολ! Με δέκα αγωνίστηκε το τριφύλλι” στο δεύτερο ημίχρονο – Τέλος για φέτος ο Μπεργκ – Έρχεται ντέρμπι “δικεφάλων”.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Η ΑΕΚ ξαναμπήκε στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης στα πλέι οφ της Super League, μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού με 3-1 (5΄ Γιόχανσον, 40΄, 69΄ Μπαρμπόσα – 54΄ Λέτο) στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την ΑΕΚ, με τον Μπαρμπόσα να έχει… κέφια, μετά την απουσία του λόγω τιμωρίας. Στο 5′ ο Μάνταλος εκτέλεσε το φάουλ που κέρδισε ο Πορτογάλος, ο Μπεργκ έχασε τον Γιόχανσον στο “σουηδικό μαρκάρισμα” κι ο δεύτερος με κεφαλιά έκανε το 1-0, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Στιλ, που έπεσε δεν μπόρεσε να αποτρέψει την πορεία της.

Παρά το ψυχολογικό… μειονέκτημα, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που στη συνέχεια έδειξε να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, με την Ένωση όμως να είχε πολύ καλύτερη αμυντική συμπεριφορά, απ’ αυτή που έδειξε πριν από τρεις ημέρες στη Λεωφόρο. Το “τριφύλλι” πίεσε πολύ από τις πτέρυγες, αλλά σε μια του επίθεση στο 21′ ο Μπεργκ έκανε χέρι και είδε την κίτρινη κάρτα που δεν θα του επιτρέψει να αγωνιστεί στις δυο τελευταίες αγωνιστικές των πλέι οφ.

Ο Σουηδός ήταν πρωταγωνιστής και στη φάση του 27′ Οι “κιτρινόμαυροι” οπισθοχώρησαν αδικαιολόγητα, ο Μπεργκ δέχθηκε την μακρινά μπαλιά, σκόραρε με τρομερό σουτ εντός περιοχής, αλλά είχε προηγηθεί επιθετικό του φάουλ στον Κολοβέτσιο, τον οποίο τράβηξε και έριξε κάτω. Οι γηπεδούχοι έδειξαν πολύ κουρασμένοι από τα συνεχή παιχνίδια αλλά άντεξαν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, παρόλο που οι “πράσινοι” τους έκλεισαν στα καρέ τους (μεγάλη επέμβαση του Ανέστη στο τετ-α-τετ με τον Λουντ στο 36′).

Εκεί όμως που είχε βγει όλος ο Παναθηναϊκός μπροστά, η ΑΕΚ.. γκάζωσε και ο Μπαρμπόσα “πυροβόλησε”! Η αντεπίθεση της Ένωσης στο 40′ βρήκε σαν τελικό αποδέκτη τον Πορτογάλο, που “εκτέλεσε” τον Στιλ (2-0) με σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής και θέση αριστερά. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πάνε στα αποδυτήρια και με τρίτο γκολ, αλλά στο 44′ ο Γιόχανσον σημάδεψε με κεφαλιά το οριζόντιο δοκάρι του “τριφυλλιού”. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Βιγιαφάνιες να βρίσκει εκτός φάσης τον Μάνταλο και να αφήνει τους “πράσινους” για το υπόλοιπο του ματς με δέκα παίκτες.

Έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα αλλά όντας κουρασμένη, η Ένωση έδωσε χώρο στον παναθηναϊκό και προσπάθησε να διαχειριστεί την πρωτοπορία της στο σκορ. Το “τριφύλλι” όμως κατάφερε και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς, με τον Λέτο (μπήκε στο 41′ όταν ο Στραματσόνι έβγαλε εκνευρισμένος τον Κουτρουμπή) να πιάνει ολομόναχος κεφαλιά στο 54′ και να κάνει το 2-1.

Το… καμπανάκι του νέου γκολ του Λέτο στο 58′ το οποίο όμως ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ έκανε τον κ. Παναγιωτάρα να περάσει τον Μπακάκη στη θέση του Αραβίδη, για να ενισχύσει το κέντρο της Ένωσης. Πάντως, επιθετικά οι γηπεδούχοι ήταν άκρως επικίνδυνοι, με τον Στιλ να νικά σε απίστευτο τετ-α-τετ τον Τζεμπούρ.

Η βραδιά πάντως -όπως είπαμε και πριν- ήταν του Μπαρμπόσα. Στο 69′ ο Μάνταλος εκτέλεσε το κόρνερ πασάροντας στον Πορτογάλο κι αυτός με υπέροχο σουτ στην κίνηση από την περιοχή ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1. Τα εναπομείναντα λεπτά ήταν φανταστικά, με τις δυο ομάδες να παίζουν ανοικτά και με δαιμονιώδη ρυθμό να προσπαθούν για ένα γκολ, με την ΑΕΚ να χάνει μεγάλες ευκαιρίες για να ανεβάσει το δείκτη του σκορ. Η νίκη αυτή έφερε την Ένωση πάνω απ’ τον Παναθηναϊκό στη βαθμολογία των πλέι οφ και μόλις δυο πίσω από τον ΠΑΟΚ, τον οποίο υποδέχεται την ερχόμενη αγωνιστική.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε