Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Μια αγκαλιά για τα παιδιά που τη χρειάζονται

8 Μαΐου – Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας και η ΟΠΑΠ επέλεξε να τη γιορτάσει με τα παιδιά εκείνα που, πιο πολύ από κάθε άλλον, χρειάζονται μια αγκαλιά.

Στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΚΕ και της διαχρονικής μέριμνας που η Εταιρία επιδεικνύει στα θέματα των παιδιών, η ΟΠΑΠ στην Ημέρα της Μητέρας οργάνωσε μια ξεχωριστή γιορτή για τα 300 περίπου παιδιά, νηπιακής έως και εφηβικής ηλικίας, που φιλοξενούνται σε 9 ιδρύματα της Βόρειας Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, τα παιδιά που προσκλήθηκαν φιλοξενούνται στα εξής ιδρύματα:

Παπάφειο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Θεσσαλονίκης “Ο Μελιτεύς”
Ορφανοτροφείο Θηλέων Θεσσαλονίκης “Η Μέλισσα”
Παιδικό Χωριό Βορείου Ελλάδος στο Φίλυρο
Παιδικό Χωριό SOS
Σύλλογος “Χαμόγελο του Παιδιού”
Παιδόπολη Άγιος Γεώργιος Καβάλας
Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας Γιαννιτσών “Παναγία η Οδηγήτρα”
Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Φλώρινας
Παιδόπολη Αγία Όλγα Φλώρινας

Ως χώρος της γιορτής επιλέχθηκε το Ολυμπιακό Μουσείο της Θεσσαλονίκης, οι αίθουσες του οποίου μεταμορφώθηκαν σε πολυχώρους διασκέδασης που γέμισαν τα παιδικά γέλια.

Ξεκινώντας από τις 10 το πρωί και μέχρι το απόγευμα, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια σειρά από ομαδικά παιχνίδια, να διασκεδάσουν με το θέατρο σκιών και το κουκλοθέατρο, να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στα ηλεκτρονικά παιχνίδια ή να αθληθούν υπό την καθοδήγηση γυμναστών.

Παράλληλα, συνοδευόμενα από τους παιδαγωγούς τους, τα παιδιά πήραν μέρος στις διάφορες ψυχαγωγικές δραστηριότητες που ειδικά για αυτά είχαν οργανωθεί. «Μεταμορφώθηκαν» με το face painting, δοκίμασαν τις γαστριμαργικές τους δεξιότητες στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής και ξεδίπλωσαν το δημιουργικό τους ταλέντο στα εικαστικά εργαστήρια κατασκευών, όπου ειδικοί τα «ξεναγούσαν» στα μυστικά της ζωγραφικής, του κολλάζ και του graffiti. Από τις κορυφαίες στιγμές της γιορτής υπήρξε ο διαγωνισμός τραγουδιού, που εντυπωσίασε με την ποιότητα των συμμετεχόντων, προετοιμάζοντας το έδαφος για το –επαγγελματικό αυτή τη φορά- μουσικό πρόγραμμα του συγκροτήματος «Κόκκινα Χαλιά».

Η Γιορτή στη Θεσσαλονίκη για τα παιδιά που φιλοξενούνται σε ιδρύματα της Βορείου Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της αντίστοιχης Γιορτής που οργάνωσε η ΟΠΑΠ Α.Ε. για παιδιά από ιδρύματα της Αθήνας, τον Δεκέμβριο του 2010. Τότε, ενόψει Χριστουγέννων, η ΟΠΑΠ είχε μετατρέψει τις προπονητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στο Ρέντη σε ένα μαγικό χώρο παιδικής ψυχαγωγίας, με ξυλοπόδαρους, ζογκλέρ, καλικάντζαρους και, φυσικά, Άγιο Βασίλη. Τα φιλοξενούμενα παιδιά είχαν την ευκαιρία, χωρισμένα σε ομάδες ανάλογα με την ηλικία τους, να ζωγραφίσουν, να συμμετέχουν σε αυτοσχέδια σκετς, να διαγωνιστούν στο τραγούδι, αλλά και να απολαύσουν από κοντά το αγαπημένο νεανικό συγκρότημα «Μέλισσες».

Σε συνέχεια των γιορτών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σκοπό της ΟΠΑΠ Α.Ε. αποτελεί η συνέχιση της οργάνωσης ψυχαγωγικών εκδηλώσεων για παιδιά που φιλοξενούνται σε ιδρύματα, σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε όλο το εύρος της ελληνικής επικράτειας. Με στόχο το μήνυμά της «Καλό για όλους» να γίνει πράξη προσφοράς για εκείνους που το χρειάζονται περισσότερο. Για τα παιδιά εκείνα που τους λείπει μια αγκαλιά.

H ΟΠΑΠ Α.Ε., στα 50 και πλέον χρόνια της ιστορίας της, στηρίζει ενεργά κάθε αξιόλογη προσπάθεια σε επίπεδο αθλητισμού, πολιτισμού, παιδείας, υγείας και προστασίας του περιβάλλοντος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους, καθώς και στην ανάληψη πρωτοβουλιών για τους νέους. Ειδικά σε ό,τι αφορά στα παιδιά, η ΟΠΑΠ Α.Ε. δίνει έμφαση στην ανάληψη πρωτοβουλιών που βελτιστοποιούν τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, ενισχύουν τα υφιστάμενα προγράμματα παιδείας και προωθούν την ανάμειξή τους σε «υγιείς» μορφές ψυχαγωγίας, όπως ο αθλητισμός.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΟΠΑΠ Α.Ε. δημιούργησε το πρώτο Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο για παιδιά στο «Αγλαΐα Κυριακού» και συνεχίζει με την αγορά Γραμμικού Επιταχυντή στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, στηρίζει τα πανελλήνια σχολικά πρωταθλήματα και χορηγεί τη συμμετοχή των μαθητών στις Μαθητικές Ολυμπιάδες. Στο πλαίσιο αυτό, μέρος της ευρύτερης προσπάθειας και μέριμνας της Εταιρίας αποτελεί η οργάνωση εξειδικευμένου προγράμματος φιλοξενίας παιδιών και νέων στους αγώνες των πρωταθλημάτων της Superleague, Footballeague και Footballleague 2.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε