Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Μια ακόμα “σαλατιέρα”! Πρωταθλήτρια η Μπάγερν – Μοναδικός Αντσελότι [vid]

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

“Καθάρισε” και μαθηματικά το πρωτάθλημα. Η Μπάγερν Μονάχου ήταν εντυπωσιακή μέσα στην “Volkswagen Arena”, διέλυσε την Βόλφσμπουργκ με 6-0 και έβαλε το όνομα της στην 5η σερί “σαλατιέρα” και 27η στην ιστορία της. Μοναδικό επίτευγμα από Αντσελότι.

Λίγες ημέρες μετά τον αποκλεισμό της στα ημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας από τη Ντόρτμουντ, η Μπάγερν διέλυσε με 6-0 εκτός έδρας την Βόλφσμπουργκ και κατάκτησε τον τίτλο της Bundesliga για 5η σερί σεζόν και 25η στην ιστορία της.

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι “σφράγισε” την ανωτερότητά της “εντός των τειχών” με μία ακόμη σπουδαία εμφάνιση απέναντι στους “λύκους”, που απειλούνται με υποβιβασμό ενώ απομένουν τρεις στροφές για το φινάλε του πρωταθλήματος. Η νίκη της Μπάγερν μέσα στην “Volkswagen Arena” είχε “κλειδώσει” από το πρώτο ημίχρονο, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 3-0.

Άξιο αναφοράς, αυτό που πέτυχε ο Ιταλός τεχνικός της ομάδας του Μονάχου. Ο Αντσελότι έγινε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία του ποδοσφαίρου που κατακτά πρωτάθλημα σε Ιταλία, Αγγλία, Γαλλία και Γερμανία. Μοναδική χώρα που δεν σήκωσε την “μεγάλη” της κούπα, η Ισπανία, χάνοντας το πρωτάθλημα με την Ρεάλ Μαδρίτης από την Ατλέτικο.

Η Ντόρτμουντ “στραβοπάτησε” στην έδρα της μένοντας στο 0-0 με την Κολονία. Αυτό το αποτέλεσμα ίσως στερήσει την απευθείας έξοδο στο Chamions League στην ομάδα της Βεστφαλίας αφού αν η Χόφενχαϊμ κερδίσει αύριο την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στην έδρα της τότε περνάει αυτή στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Η Βέρντερ Βρέμης χάρις στα δύο τέρματα που πέτυχε στο πρώτο ημίχρονο στον εντός έδρας αγώνα με την Χέρτα Βερολίνου πήρε την νίκη με 2-0. Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε ο Μπάρτελς στο 9΄ ενώ στο 15΄ ο Κρούσε διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:

Λεβερκούζεν-Σάλκε 1-4
(69΄ Κίσλινγκ – 6΄,50΄ Μπουργκστάλερ, 8΄ Χέβεντες, 18΄ Σοπφ)

Μάιντς-Γκλάντμπαχ 1-2
(Μούτο 89΄- 31΄Στιντλ, 46΄Σούλτζ)

Ντόρτμουντ-Κολονία 0-0
Λειψία-Ινγκολστατ 0-0

Ντάρμστατ-Φράιμπουργκ 3-0
(22΄ Πλάτε, 45΄ Γκόντορφ, 65΄ Σίπλοκ)

Βέρντερ Βρέμης-Χέρτα Βερολίνου 2-0
(9΄ Μπάρτελς, 15΄ Κρούσε)

Βόλφσμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου 0-6
(19΄ Αλάμπα, 36΄,45΄ Λεβαντόφσκι, 66΄ Ρόμπεν, 80΄ Μίλερ, 85΄ Κίμιχ)

Αουγκσμπουργκ-Αμβούργο 30/4
Χοφενχάιμ-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 30/4

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε