Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Αντίθετες πορείες! “Χάνεται” ο Ηρακλής, “λάμπει” η Ξάνθη

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Μια από τα… ίδια και το 2017 για τις δυο ομάδες! Την όγδοη ήττα του στη Superleague γνώρισε ο ουραγός Ηρακλής, με τη Ξάνθη να περνάει από το Καυτανζόγλειο με 1-0, με το τέρμα του πρώτου σκόρερ της, Γιουνές. Αποβλήθηκε στο 85′ ο Περόνε. Μόνοι στη δεύτερη θέση, αλλά και με παιχνίδι περισσότερο από τον Παναθηναϊκό οι Ακρίτες.

Σκέψεις για… Ευρώπη η μια ομάδα, φόβος υποβιβασμού απ’ την άλλη. Η Ξάνθη συνέχισε την εκπληκτική της πορεία στο πρωτάθλημα, περνώντας από την έδρα του ουραγού Ηρακλή με 1-0, στο ματς που άνοιξε την αυλαία της -εξ αναβολής- 1ης αγωνιστικής της Superleague. Το γκολ του Γιουνές έδωσε το 5ο “διπλό” στους Ακρίτες και τους ανέβασε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα (25 β.) -και παιχνίδι περισσότερο απ’ τον Παναθηναϊκό- με τον “Γηραιό” όμως να βλέπει τον… εφιάλτη του υποβιβασμού να πλησιάζει όλο και περισσότερο (έμεινε στους 7). Μάλιστα, η Ξάνθη παρέμεινε για 11η σερί αγωνιστική αήττητη, επίδοση ρεκόρ για την ομάδα…

Έχοντας μεγάλη ανάγκη τους τρεις βαθμούς, ο “Γηραιός” μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση, προσπαθώντας να περιορίσει τη Ξάνθη στην άμυνα της. Οι Ακρίτες όμως ήταν πολύ καλά στημένοι στα μετόπισθεν, πέρασαν αρκετά λεπτά για να δεν δεχθούν κάποια φάση, ενώ ήταν αυτοί που άγγιξαν το 0-1. Ήταν το 20′ λεπτό του αγώνα, όταν ο Βασιλακάκης “τσίμπησε” τη μπάλα -με το κεφάλι- στα όρια της μεγάλης περιοχής και δεξιά και ο Χουάντερσον τον… γκρέμισε (ο Κύζας έδωσε σωστά την παράβαση). Ο Γιουνές όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα, που απέκρουσε το πέναλτι με τα πόδια.

Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν ψηλά, είχαν την υπεροχή μέχρι το σφύριγμα της ανάπαυλας, με τον Ηρακλή όμως να “γράφει” δυο καλά σουτ από τον Λεοζίνιο (23′, 29′). Στην τελευταία φάση του 45λέπτου, η σέντρα σουτ του Πασά (43′) πήρε τροχιά προς το δεξί “γ” του Ζίφκοβιτς, που έδιωξε -με υπερένταση- σε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στην επανάληψη, με την κεφαλιά του Περόνε να φεύγει μόλις άουτ (47′).

η εικόνα του παιχνιδιού όμως δεν άλλαξε, με τη Ξάνθη να έχει το πάνω χέρι και να κάνει το 0-1 στο 58′. Ο Τριάδης έστρωσε με το σώμα μέσα στην περιοχή στον Γιουνές, που -αμαρκάριστος- με εξαιρετικό τελείωμα νίκησε τον Χουάντερσον, φτάνοντας τα 9 γκολ σε 12 αγώνες που έχει αγωνιστεί στη Superleague. Ο Σάββας Παντελίδης πέρασε στο παιχνίδι τον Λουκίνα και ο “Γηραιός” πίεσε για την ισοφάριση. Οι γηπεδούχοι ρίσκαραν, ανέβασαν τις γραμμές τους, αλλά η αποβολή του Περόνε (δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 85′) ήταν η… χαριστική βολή για τους γηπεδούχους που ηττήθηκαν μέσα στο άδειο Καυτανζόγλειο.

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής (Σάββας Παντελίδης): Χουάντσερσον, Ρούσσος, Στάμου, Ζιάμπαρης, Λεοζίνιο, Κούρος, Ιντζόγλου (88’ Κυνηγόπουλος), Πασάς (70’ Λουκίνας), Μοντέιρο, Μπαρτολίνι, Περόνε. 

Στον πάγκο: Γιαννίκογλου, Βοσνακίδης, Αγγελόπουλος, Καραγκούνης, Δούμτσιος. 

Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας (73’ Σολτάνι), Τριάδης, Γιουνές (88’ Ράνος), Λουσέρο, Βασιλακάκης, Γουάλας, Φλίσκας, Καμαρά (84’ Χατζητερζόγλου). 

Στον πάγκο: Ζαρόπουλος, Παπαγεωργίου, Νιέτο, Ορφανίδης.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε