Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Μιραλάς: Γκολ και πάλι στον Παναθηναϊκό

ΦΩΤΟ ΝEWSPORTS.
Την επιθυμία να συνεχίσει το σερί του απέναντι στους “πράσινους” εξέφρασε ο Βέλγος επιθετικός που μίλησε για τον Κοστάντσο, τον Τζιμπούρ και τον Μπουμσόνγκ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κέβιν Μιραλάς στον “NovaΣΠΟΡ fm 94,6”:
 
-Ποια η γνώμη του για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Άρη:
«Κάναμε μία καλή εμφάνιση και είναι πολύ σημαντικό που κερδίσαμε, ιδιαίτερα τώρα που ακολουθεί και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ήταν και νίκη ψυχολογίας, έπρεπε να ανακτήσουμε αυτοπεποίθηση. Ούτως ή άλλως, οι αγώνες με τη συγκεκριμένη ομάδα ποτέ δεν είναι εύκολοι. Για μένα προσωπικά, είμαι ικανοποιημένος που βοήθησα να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, τίποτα περισσότερο».

-Για τα αμυντικά προβλήματα που έχει φέτος η ομάδα:
«Είναι φυσικά σωστή η παρατήρηση, αλλά δεν έχει να κάνει μόνο με την αμυντική γραμμή. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και μαρκάρουν όλοι, ακόμα και οι επιθετικοί. Δουλεύουμε πάνω σε αυτό το κομμάτι και πιστεύω θα παρουσιαστούμε καλύτεροι».

-Εάν γνωρίζει σε ποια από τις επόμενες αγωνιστικές θα εκτίσει την ποινή της μιας αγωνιστικής από τις κίτρινες κάρτες που συμπλήρωσε στο παιχνίδι με τον Άρη:
«Δυστυχώς πρέπει να λείψω σε μία από τις τέσσερις επόμενες αγωνιστικές, αλλά δεν έχω κάνει κουβέντα ακόμα με τον κ.Βαλβέρδε σχετικά. Δεν έχω ενημέρωση για το πότε θα μείνω εκτός αγώνα».

-Ποια η γνώμη του για την πορεία της ομάδας στην αγωνιστική σεζόν η οποία είναι σε εξέλιξη:
«Καλά πάνε τα πράγματα, υπάρχει μόνο η πικρία για τους δύο χαμένους βαθμούς με τον ΟΦΗ, που δεν προσέξαμε και τους πετάξαμε. Γενικά πάντως είμαστε εντός προγράμματος και συνεχίζουμε».

-Στην επόμενη αγωνιστική ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό. Πέρσι σκόραρε και στα δύο παιχνίδια. Ελπίζει ότι θα τα καταφέρει και πάλι;
«Ελπίζω να σκοράρω ξανά, όπως έκανα και πέρυσι μέσα-έξω στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Όλοι ξέρουν πως αυτά τα παιχνίδια είναι ιδιαίτερα για τον κόσμο και για όλους κι έτσι θα είναι φανταστικό να συνεχίσω το θετικό σερί που έχω στα συγκεκριμένα ντέρμπι».

-Ποια είναι η γνώμη του για τον Παναθηναϊκό της εφετινής περιόδου:
«Είναι αρκετά διαφορετικός. Μέχρι πέρυσι ήταν χτισμένος γύρω από τον Τζιμπρίλ Σισέ και βασιζόταν σε αυτόν. Φέτος γίνεται πιο πολλή ομαδική δουλειά και πιστεύω ότι είναι πιο δυνατός. Γι’ αυτό ακριβώς και προβλέπω μεγάλη μάχη μεταξύ μας μέχρι τέλους για την κατάκτηση του πρωταθλήματος».

-Ποιοι είναι κατά τη γνώμη του οι πιο επικίνδυνοι παίκτες του Παναθηναϊκού. Πού πρέπει να πέσει το περισσότερο βάρος;
«Υπάρχει φυσικά ο Σεμπαστιάν Λέτο, που έχει βάλει ήδη δέκα τέρματα και είναι σε τρομερή κατάσταση. Βέβαια, πρέπει να τονίσω ότι αρκετά εξ αυτών έχουν έρθει με… εκτελέσεις πέναλτι. Και πάλι, πάντως, είναι σε μεγάλη φόρμα, αν και επιμένω πως το φετινό όπλο του Παναθηναϊκού είναι η καλή ομαδική δουλειά που γίνεται».

-Ένα σχόλιο για τον Ζαν -Αλέν Μπουμσόνγκ με τον οποίο έχει αγωνιστεί και ως αντίπαλος:
«Όντως, έχουμε παίξει αντίπαλοι σε ντέρμπι της Λιόν με τη Σεντ Ετιέν και ήρθαμε ισόπαλοι 1-1. Όλοι ξέρουν πως είναι ένας ποιοτικός αμυντικός. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν παρών μαζί του μάλιστα και… απέναντί μου, ως παίκτης της Λιόν, και ο Ζαν Μακούν!».

-Ποιος είναι ο προσωπικός του στόχος στην εφετινή αγωνιστική σεζόν; Πόσα τέρματα υπολογίζει να πετύχει αυτή την χρονιά:
«Δεν μπορώ να ξέρω πόσα θα βάλω τελικά, αλλά υπάρχει στόχος και είναι συγκεκριμένα να ξεπεράσω τα 14 τέρματα που σημείωσα την περασμένη περίοδο».

-Στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός έχει συγκεντρώσει τρεις βαθμούς. Κατά την γνώμη μου θα μπορούσε να έχει μια καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή:
«Μα, φυσικά. Αν είχε ξεκινήσει κανονικά το ελληνικό πρωτάθλημα και όχι με τόση καθυστέρηση θα είχαμε περισσότερους βαθμούς. Ειδικά στο πρώτο παιχνίδι με τη Μαρσέιγ θα ήμασταν πιο έτοιμοι και το αποτέλεσμα θα ήταν καλύτερο για μας».

-Υπάρχει κάτι που λείπει στον Ολυμπιακό στην Ευρώπη;
«Μας λείπει… μια μεγάλη επιτυχία. Φτάσαμε κοντά στο Ντόρτμουντ και δυστυχώς δεν τα καταφέραμε και για λόγους που υπερβαίνουν τους εαυτούς μας. Έγινε ένα καθαρό πέναλτι που δεν καταλογίστηκε και φυσικά αν είχαμε σκοράρει σε εκείνο το σημείο όλο το ματς θα είχε εξελιχθεί διαφορετικά. Γενικά, πρέπει να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί, είναι πολύ σημαντικό σε τέτοιο επίπεδο να είσαι αποτελεσματικός».

-Τι βλέπει για το προσεχές ευρωπαϊκό παιχνίδι με τη Μαρσέιγ;
«Είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να πάμε στη Μασσαλία και να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Τουλάχιστον την ισοπαλία είμαστε ικανοί να την αποσπάσουμε. Θα πάμε στη Γαλλία με πίστη και το σίγουρο είναι πως ο αγώνας είναι ανοιχτός σε κάθε αποτέλεσμα».

-Παρακολουθεί το γαλλικό πρωτάθλημα. Τι εντύπωση έχει για την Μαρσέιγ;
«Υπάρχουν χρονιές που τίποτα δεν πάει καλά σε μερικές ομάδες. Αυτό συμβαίνει στην τρέχουσα σεζόν στη Μαρσέιγ στο γαλλικό πρωτάθλημα. Νομίζω σε τέσσερα παιχνίδια μάλιστα προηγήθηκαν και τελικά ισοφαρίστηκαν, δείγμα του ότι έχουν διάφορες αδυναμίες. Το θέμα είναι ότι δεν τους… πάει αυτή η σεζόν».

-Ποιος είναι ο στόχος του Ολυμπιακού στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ;
«Ο στόχος είναι η δεύτερη θέση, έχουμε ακόμα πιθανότητες και θα τις κυνηγήσουμε. Αν δεν καταστεί εφικτό, θα τα δώσουμε όλα για την τρίτη θέση, να συνεχίσουμε στο Europa League».

-Έχει γίνει πολλή κουβέντα για τον Φράνκο Κοστάντσο. Ποια η γνώμη του για τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού;
«Ο Φράνκο είναι καλός γκολκίπερ, δεν του πήγαν κάποια παιχνίδια, είναι και νέος στο σύλλογο. Εντάξει… Ο προπονητής τον άλλαξε, αλλά συμβαίνουν αυτά στις ομάδες. Οι συμπαίκτες του τού έχουμε εμπιστοσύνη».

-Στα τελευταία παιχνίδια βασικός αγωνίζεται ο Μπάλαζ Μεγερι. Τι πιστεύει γι’ αυτόν;
«Τον ξέρω καλύτερα τον Μέγερι. Είναι νέος και ταλαντούχος, με περιθώρια μεγαλύτερης βελτίωσης. Είναι φιλόδοξος, τα πάει καλά και ήδη βοηθάει. Έχουμε δύο πολύ καλούς τερματοφύλακας, ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει, όπως και να ‘χει».

-Έχει δηλώσει αρκετές φορές ότι του αρέσει να αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης. Παρόλα αυτά συνήθως παίζει στις πτέρυγες;
«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Δεν με ενοχλεί να αγωνίζομαι και στις πτέρυγες. Από τη στιγμή που ο προπονητής κρίνει ότι εκεί μπορώ να βοηθήσω περισσότερο, αυτό ακριβώς κάνω. Άλλωστε, ακόμα και από πιο πίσω είμαι σε θέση να βάζω γκολ, όπως αποδεικνύεται».

-Η συνεργασία του με τον Ραφίκ Τζεμπούρ πώς είναι;
«Παρά πολύ καλή. Ξέρουμε καλά το παιχνίδι ο ένας του άλλου. Ο Ραφίκ είναι πολυσύνθετος επιθετικός, μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, το ίδιο κι εγώ, οπότε συνθέτουμε ένα καλό ζευγάρι».

-Ποιοι είναι οι καλύτεροι φίλοι του στην ομάδα;
«Με όλο τον κόσμο κάνω παρέα, ίσως λόγω γλώσσας λίγο περισσότερο με τους γαλλόφωνους, αλλά γενικά το κλίμα είναι εξαιρετικό και οι σχέσεις μου πολύ καλές με όλους».

-Η ζωή στην Ελλάδα πώς είναι;
«Η οικογένειά μου, η σύζυγός μου είναι μια χαρά. Το ίδιο κι εγώ. Είμαι περίπου ενάμιση χρόνο στην Ελλάδα και δεν το έχω μετανιώσει καθόλου, είναι πολύ ωραία χώρα και περνάμε καλά».

-Για την κρίση που έχει πλήξει την Ελλάδα;
«Πράγματι, σε όλη την Ευρώπη υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Στο Βέλγιο με τις τράπεζες, κι αλλού… Είναι θλιβερό να βλέπεις κόσμο να χάνει τη δουλειά του. Ακόμα και για τους δικούς μας ανθρώπους στο Βέλγιο τα πράγματα είναι δύσκολα. Εμείς οι ποδοσφαιριστές βγάζουμε αρκετά λεφτά και δεν συνειδητοποιούμε πάντα ακριβώς το πρόβλημα, ωστόσο προσπαθώ να μην κάνω τρέλες, κατανοώ πώς έχει η κατάσταση».

-Ποια είναι η αγαπημένη του ομάδα στο εξωτερικό και ποιος ποδοσφαιριστής;
«Η Ρεάλ και ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Πιστεύω πως φέτος οι Μαδριλένοι μπορούν να φτάσουν μέχρι τέλους και να σηκώσουν τρόπαια τόσο στην Ισπανία όσο και στην Ευρώπη».

-Προ ημερών κλήθηκε ξανά στην εθνική Βελγίου από τον ομοσπονδιακό του τεχνικό, τον Ζορζ Λέεκενς. Τι γίνεται με αυτό το θέμα;
«Είμαι πολύ χαρούμενος. Πάντα θέλω να εκπροσωπώ την εθνική μου, υπάρχει πολύ ταλέντο, στόχος είναι το Μουντιάλ του 2014 και θέλω να είμαι μέρος αυτής της προσπάθειας. Πάντα νιώθω υπερηφάνεια να εκπροσωπώ την εθνική μου».

-Ένα μήνυμα για το τέλος προς τους οπαδούς του Ολυμπιακού;
«Να ξέρει ο κόσμος της ομάδας πως είμαι υπερήφανος που ανήκω σε αυτό το κλαμπ, είναι φανταστικό να παίζεις για τον Ολυμπιακό και όσο θα ανήκω σε αυτόν θα κάνω το καλύτερο δυνατόν».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε