Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Μιραλάς: Θα είναι διαφορετική η Ρούμπιν

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Την πεποίθηση ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να προχωρήσει αρκετά στο Γιουρόπα Λικ εξέφρασε ο Βέλγος επιθετικός που μίλησε για την ρεβάνς με την Ρούμπιν και σχολίασε την Μέταλιστ.

Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε ο Βέλγος άσος στο επίσημο match program του Ολυμπιακού ενόψει του αγώνα απέναντι στην Ρούμπιν Καζάν:

-Ήταν πράγματι τόσο δύσκολο το πρώτο παιχνίδι με την Ρουμπίν;

«Ήταν ένα πραγματικά πολύ δύσκολο ματς γιατί νομίζω ότι κανένας από εμάς δεν είχε ξαναπαίξει σε τόσο κρύο και παρόλο που τελικά έγινε πολύ νωρίς, μόλις στη 1 το μεσημέρι, το κρύο ήταν αφόρητο. Το καλό όμως είναι ότι ήμασταν πολύ καλά προετοιμασμένοι για αυτήν την αναμέτρηση τόσο αγωνιστικά όσο και εγκεφαλικά, οπότε καταφέραμε και πήραμε ένα καλό αποτέλεσμα παρά τις δύσκολες συνθήκες.»

-Εσύ προσωπικά είσαι ευχαριστημένος από την απόδοσή σου σε αυτό το ματς;

«Ναι, αρκετά. Όπως έχω ξαναπεί πολλές φορές δεν έχει τόση σημασία να πετυχαίνω εγώ το γκολ αλλά να κερδίζει η ομάδα. Επιπλέον, αν δεν έχω κατοχή της μπάλας προσπαθώ να βελτιώνω την τεχνική αλλά και την άμυνά μου και να πιέζω κι εγώ όσο περισσότερο μπορώ για να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου, πράγμα που θεωρώ έκανα σε αυτό το παιχνίδι. Εύχομαι την Πέμπτη να κάνω τη διαφορά.»

-Ήταν φαντάζομαι άλλωστε και πολύ δύσκολο να σουτάρεις στους -15, έτσι;

«Ακριβώς. Όσο έκανες απλές πάσες και εναλλαγές της μπάλας ήταν εντάξει αλλά το σουτ ήταν απίστευτα δύσκολο γιατί ήταν σαν να κλωτσάς τσιμέντο. Η μπάλα ήταν παγωμένη και δεν αισθανόμασταν τα άκρα μας οπότε ήταν πολύ επίπονο το σουτ, δεν ήταν καθόλου απλό. Νομίζω ότι οι περισσότεροι από εμάς είχαν πρόβλημα με τα δάχτυλα των χεριών αλλά και των ποδιών τους. Εγώ προσωπικά, εκτός από τα πόδια, αισθανόμουν και τα αυτιά μου παγωμένα.»

-Στον επαναληπτικό ο Ολυμπιακός θα μπει με ένα μικρό προβάδισμα, το 1-0 του πρώτου αγώνα. Πιστεύεις ότι είναι αρκετό για την πρόκριση;

«Νομίζω ότι είμαστε ακόμα στα μισά της διαδρομής. Παίξαμε το πρώτο παιχνίδι και το πήραμε αλλά τώρα έχουμε μπροστά μας άλλο ένα, το άλλο μισό. Αυτό το 1-0 μας δίνει ένα προβάδισμα που βοηθάει αλλά πρέπει να κοιτάξουμε να είμαστε σοβαροί και στο Καραϊσκάκη, ώστε να πάρουμε την πρόκριση. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως είναι ότι η Ρουμπίν θα παίξει ένα εκτός έδρας παιχνίδι στο οποίο δεν έχει τίποτα να χάσει. Αυτό σημαίνει ότι θα παίξουν τελείως απελευθερωμένα και άρα θα δούμε ένα τελείως διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού από αυτόν που είδαμε στη Ρωσία. Πιστεύω ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και θα είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα.»

-Η αλήθεια είναι ότι όλοι μιλάμε για τις συνθήκες του πρώτου αγώνα και σχεδόν κανείς δεν έχει εστιάσει στην αντίπαλο. Εσένα η Ρουμπίν, πώς σου φάνηκε σαν ομάδα;

«Προσωπικά πιστεύω ότι στο πρώτο παιχνίδι δεν μας δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα γιατί παίξαμε εμείς πολύ καλά από την αρχή. Μπήκαμε δυνατά, κατεβαίναμε καλά, κάναμε καλές αντεπιθέσεις και ήμασταν στις σωστές θέσεις αλλά όπως είπα και πριν λίγο, το παιχνίδι της Πέμπτης θα είναι τελείως διαφορετικό γιατί θα παίξουν με άλλο τρόπο και θα δώσουν τα πάντα για να πάρουν εκείνοι την πρόκριση.»

-Πιστεύεις ότι ο Ολυμπιακός έχει τις δυνατότητες για να προχωρήσει στη διοργάνωση;

«Πιστεύω πως ναι. Έχουμε τα απαραίτητα στοιχεία για μία καλή πορεία αλλά ξέρουμε πολύ καλά ότι σε αυτή τη διοργάνωση υπάρχουν πολύ μεγάλες ομάδες αλλά και άλλες που μπορεί κανείς να μην τους δίνει σημασία αυτή τη στιγμή αλλά να αποδειχθούν πολύ δυνατές, τα λεγόμενα αουτσάιντερ. Ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να προκριθούμε απόψε ώστε να προχωρήσουμε κι άλλο, ξέροντας βέβαια ότι κάθε βήμα από δω και πέρα θα είναι όλο και πιο δύσκολο.»

-Το παιχνίδι μεταξύ της Σάλτσμπουργκ και της Μέταλιστ το είδες;

«Εννοείται. Γνωρίζω λιγάκι την Μέταλιστ και ξέρω ότι έχουν πολλούς Βραζιλιάνους στην ομάδα. Την έχω παρακολουθήσει πολλές φορές στο πρωτάθλημα και ήξερα ότι ήταν δυνατοί . Δεν περίμενα όμως ότι θα επικρατούσαν με 4-0. Θεωρητικά διαφαίνεται ότι θα είναι εκείνοι που θα προκριθούν αλλά στο ποδόσφαιρο δεν ξέρει ποτέ κανείς. Θα δούμε στον επαναληπτικό. Το ίδιο ισχύει και για εμάς. Και όπως είπα και πριν, σε κάθε βήμα θα έχουμε και μία ακόμα πιο δυνατή ομάδα να αντιμετωπίσουμε.»

-Μετά τη νίκη στη Ρωσία κάποιοι φίλοι του Ολυμπιακού ήρθαν στο αεροδρόμιο να σας υποδεχθούν. Το περιμένατε;

«Πράγματι υπήρχαν κάποιοι φίλαθλοί μας στο αεροδρόμιο αλλά νομίζω ότι το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι οι λιγοστοί που μας συμπαραστάθηκαν στη Μόσχα, στο γήπεδο. Αυτοί πραγματικά μας χαροποίησαν ιδιαίτερα. Φυσικά με τόση καθυστέρηση που είχε η πτήση της επιστροφής είναι πολύ σημαντικό ότι κάποιοι άνθρωποι μας περίμεναν ακόμα στο αεροδρόμιο για να μας υπόδεχθούν και να μας συγχαρούν. Ξέρουμε πολύ καλά ότι όλες μας οι επιτυχίες, τόσο στην Ευρώπη όσο και στις εγχώριες διοργανώσεις οφείλονται κατά μεγάλο ποσοστό σε εκείνους που μας στηρίζουν στο Καραϊσκάκη αλλά και μας ακολουθούν και εκτός. Σίγουρα δεν μπορούν να μας βοηθήσουν πρακτικά μέσα στον αγωνιστικό χώρο αλλά και μόνο η παρουσία τους εκεί, στις κερκίδες, μας δίνει μεγάλη δύναμη.»

-Αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχουν διατεθεί περίπου 31.000 εισιτήρια για το παιχνίδι με τη Ρουμπίν. Πόσο δύσκολο είναι να γεμίζει ένα γήπεδο σε μία τόσο δύσκολη οικονομική περίοδο για τη χώρα;

«Είναι για εμάς πολύ σημαντικό να είναι γεμάτο το γήπεδο, ειδικά όταν ξέρουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι βιώνουν πολύ δύσκολες καταστάσεις και παρ’όλο που δεν κερδίζουν τα ίδια χρήματα με εμάς, τους ποδοσφαιριστές, έρχονται στο γήπεδο ανελειπώς για να μας στηρίξουν ξοδεύοντας από το υστέρημά τους. Και δεν μιλάμε μόνο για το εισιτήριο αλλά και για τις μετακινήσεις, τα ταξίδια. Μας ακολουθούν παντού. Με αυτόν τον τρόπο μας ενθαρρύνουν διπλά αλλά και μας κάνουν να αισθανόμαστε μεγαλύτερη ευθύνη απέναντί τους. Γιατί πρέπει έτσι κι εμείς με τη σειρά μας να σεβαστούμε και να τιμήσουμε όλον αυτόν τον κόσμο που θυσιάζει ένα κομμάτι της ζωής του για να έρθει να δει εμάς και να μας εμψυχώσει. Μπορεί για κάποιους το ποδόσφαιρο να είναι απλά ένα σπορ, αυτοί οι άνθρωποι όμως ξοδεύουν πολλά χρήματα για αυτό. Αυτό εγώ το σέβομαι.»

-Αν σκοράρεις απόψε θα είναι το πρώτο σου ευρωπαϊκό γκολ. Πιστεύεις ότι μπορείς να το κάνεις;

«Μου την έχουν κάνει κι άλλες φορές αυτήν την ερώτηση. Αν και συνηθίζω να σκοράρω στα ματς που συμμετέχω είναι αλήθεια ότι σε ευρωπαϊκή διοργάνωση δεν το έχω καταφέρει αυτό ακόμα. Το εύχομαι μεν, θα ήταν κάτι πολύ όμορφο, αλλά όπως είπα και στην αρχή, το σημαντικότερο για μένα είναι να κερδίζει η ομάδα μου. Στόχος δικός μου είναι να έχω μία καλή απόδοση σε κάθε παιχνίδι και αυτοί που θα έρθουν να μας δουν να φύγουν ικανοποιημένοι από μένα. Εύχομαι λοιπόν απόψε να τους δώσουμε ακριβώς αυτό, ένα πολύ ωραίο παιχνίδι με πολλά γκολ.»

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε