Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Μίτσελ: Να αποδείξουμε πως είμαστε το φαβορί!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε για το σαββατιάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό λέγοντας πως οι παίκτες του θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί αν θέλουν να την κερδίσουνε, τόνισε πως οι “ερυθρόλευκοι” θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, ενώ μίλησε με άκρος κολακευτικά λόγια για το έργο του Αναστασίου στους “πράσινους”

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μίτσελ στη Nova:

Κύριε Μίτσελ, πόσο ιδιαίτερο είναι για εσάς το πρώτο σας εκτός έδρας ντέρμπι στον πάγκο του Ολυμπιακού με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό;

«Εχω ήδη ζήσει ένα ντέρμπι  με τον Παναθηναϊκό, σαν γηπεδούχος. Είναι η πρώτη φορά που θα αντιμετωπίσω εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό. Όλα αυτά τα παιχνίδια είναι σημαντικά, γιατί γύρω από αυτά τα ματς δημιουργείται μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Ελπίζουμε, όμως, εκτός από ιδιαίτερη ατμόσφαιρα να γίνει και ένα ιδιαίτερα ωραίο παιχνίδι».
          
Ο αντίπαλός σας προέρχεται από δύο νίκες επί του Εργοτέλη σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Θυμίζω πως η ομάδα της Κρήτης ήταν αήττητη στην περίοδο μέχρι τα ματς με τον Παναθηναϊκό. Τα αποτελέσματα αυτά αποδεικνύουν την αγωνιστική άνοδο των «πράσινων»;
         
«Από την αρχή της χρονιάς φάνηκε πως ο Παναθηναϊκός είναι μία τελείως διαφορετική ομάδα σε σχέση με πέρυσι. Μία ομάδα η οποία έχει πολύ καλό «αρχηγό», δηλαδή προπονητή. Εχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Παίζει ωραία. Απέναντι σε αυτήν την ομάδα θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί αν θέλουμε να την κερδίσουμε».      
          
Υπάρχει η άποψη πως η επίθεση του Παναθηναϊκού, με κύριο εκφραστή τον Φιγκερόα, είναι το ισχυρό του όπλο. Συμφωνείτε;
          
«Πιστεύω πως δεν είναι μία καινούργια ανακάλυψη, γιατί τον έχουμε δει από το πέρασμά του στην Ευρώπη. Γνωρίζουμε τι παίκτης είναι. Ξέρουμε ότι είναι πολύ καλός. Όμως, όπως είπαμε, απ’ την αρχή της χρονιάς ο Παναθηναϊκός έχει ένα διαφορετικό παιχνίδι. Εχει έναν καινούριο στόχο και μία καινούργια ιδέα στο παιχνίδι του. Και είναι πραγματικά καλή».
          
Την ίδια ώρα, ποιες αδυναμίες εντοπίζετε στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού;

        
«Πιστεύω πως το αδύνατο σημείο είναι πως θα παίξει απέναντι στον Ολυμπιακό. Εμείς, θα προσπαθήσουμε απ’ την αρχή να επιβάλλουμε το δικό μας ρυθμό, τη δική μας ιδέα παιχνιδιού, το δικό μας στιλ παιχνιδιού. Και θα προσπαθήσουμε να έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού απ’ την αρχή όπως κάνουμε πάντα. Πιστεύω πως υπάρχουν μειονεκτήματα στον Παναθηναϊκό και θα πρέπει να τα ανακαλύψουμε. Πιστεύω πως θα τα ανακαλύψουμε».
          
Στον πάγκο των αντιπάλων σας κάθετε ένας Έλληνας προπονητής, ο Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος έχει πολλές παραστάσεις απ’ το ολλανδικό ποδόσφαιρο. Τι γνώμη έχετε σχηματίσει για την έως τώρα δουλειά του στον Παναθηναϊκό;

          
«Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος όχι μόνο σαν προπονητής αλλά και σαν παίκτης έχει κάνει καριέρα στο εξωτερικό, στην Ευρώπη, στην Ολλανδία και έχει εργαστεί στην Αγγλία. Είναι ένα νέος άνθρωπος με πολύ φρέσκες ιδέες. Δεν πιστεύουμε πως είναι αυτός που θα γίνει ένας σπουδαίος προπονητής, γιατί πιστεύουμε πως είναι ήδη. Και αυτό φαίνεται απ’ το γεγονός πως η ομάδα του έχει ήδη δείξει πως διαθέτει άλλο και πιο αξιόπιστο πρόσωπο»
          
Αλήθεια, εντοπίζετε ομοιότητες στο ντέρμπι των «αιωνίων», με το ισπανικό el clasico;
          
«Ναι, γιατί όλη την εβδομάδα μιλάμε για αυτό το παιχνίδι. Από κανέναν στην πρωτεύουσα δεν περνάει απαρατήρητο. Και όλοι γνωρίζουμε πως δεν είναι ένας ακόμη αγώνας».
          
Τι νέα έχουμε από το μέτωπο των τραυματιών, των Τσόρι, Μασάντο και Μπονγκ;
          
«Πιστεύω πως πηγαίνουν αρκετά καλύτερα. Θα συνεχίσουμε να τους βλέπουμε και να τους παρακολουθούμε μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Έχουμε ένα πλεονέκτημα. Κανένας παίκτης μας δεν έχει σίγουρη τη θέση. Επομένως όλοι οι παίκτες μας, χωρίς να τους πιέζουμε, είναι έτοιμοι και διαθέσιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. 

Κανένας δεν γνωρίζει αν θα είναι εντός ή εκτός αποστολής. Και πιστεύουμε πως αν όχι όλοι, τουλάχιστον ένας θα είναι έτοιμος για αυτό το ματς. Και αν όχι, τότε θα είναι για την επόμενη εβδομάδα». 
          
Πάντως, στην ελληνική ποδοσφαιρική κοινότητα επικρατεί η άποψη πως ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί για τη νίκη, λόγω της διαφοράς στη βαθμολογία. Εσείς τι άποψη έχετε;

          
«Πιστεύω πως οι αριθμοί δεν έχουν μεγάλη σημασία. Παρόλο που σαν προπονητής του Ολυμπιακού θα μπορούσα να πιστεύω κάτι τέτοιο. Θα μπορούσα να είχα την αυτοπεποίθηση πως μπορούμε να νικήσουμε οποιαδήποτε ομάδα. Πράγμα το οποίο ίσως είχε συμβεί πέρσι, πριν απ’ το ντέρμπι. 

Μέσα στην έδρα μας πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε να νικήσουμε. Όμως δεν το καταφέραμε, παρόλο που η διαφορά βαθμών ήταν πιο μεγάλη σε σχέση με φέτος. Για αυτό αν θέλουμε να είμαστε το φαβορί, θα πρέπει να το αποδείξουμε απ’ την αρχή του αγώνα».
          
Ο αγώνας θα διεξαχθεί στη Λεωφόρο Αλεξάνδρα. Δεν ξέρω αν έχετε ζήσει από κοντά την ατμόσφαιρα που δημιουργούν εκεί οι οπαδοί του Παναθηναϊκού; Το έχετε επισκεφθεί το γήπεδο;
          
«Γνωρίζω πολύ καλά το γήπεδο και τον αγωνιστικό χώρο, γιατί τον έχω επισκεφθεί όταν εργαζόμουν στην ισπανική τηλεόραση σε ένα παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ. Το γνωρίζω πολύ καλά. Γνωρίζω την ατμόσφαιρα. Δε θα ήθελα, όμως, να σχολιάσω την ατμόσφαιρα για να μην παρερμηνευτούν τα λόγια μου. 

Θα ήθελα να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο. Να γίνει ένα ωραίο ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Και το Σάββατο το βράδυ, αλλά και την Κυριακή το πρωί να μιλάμε για ποδόσφαιρο και όχι για άσχημα κοινωνικού ενδιαφέροντος γεγονότα, τα οποία έχουν συμβεί και στη χώρα μου και τα οποία δεν έχουν να κάνουν καθόλου με το ποδόσφαιρο. Θέλω να παραμείνουμε στο ποδόσφαιρο και να μην μιλήσουμε καθόλου για την ατμόσφαιρα.
          
Οι άνθρωποι που αγαπούν το ποδόσφαιρο, όπως εγώ που είμαι πολύ μεγάλος λάτρης του ποδοσφαίρου, θέλω να σκέφτομαι έτσι. Και τούτο είναι αρκετά μεγάλο επιχείρημα για να μην σκέφτομαι τίποτα άλλο».
 
Για εσάς, με το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αρχίζει τι κρισιμότερο κομμάτι της περιόδου, καθώς ακολουθούν η ρεβάνς με την Μπενφίκα και ένα ακόμη ντέρμπι, με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη;

«Για εμάς από την προετοιμασία το πρόγραμμα ήταν πάντα δύσκολο. Και δεν σκεφτόμαστε τι παιχνίδια έχουμε να παίξουμε στη συνέχεια. Γιατί γνωρίζουμε πως όλη τη χρονιά έχουμε δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας. Τώρα δε σκεφτόμαστε καθόλου παραπέρα, παρά μονάχα τον Παναθηναϊκό. Αυτό είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι για εμάς».
          
Θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα προς τον κόσμο του Ολυμπιακού που θα παρακολουθήσει απ’ τα κανάλια novasports το ντέρμπι των «αιωνίων»;
          
«Θέλω να πω, όχι μόνο προς τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, αλλά προς όλους τους φιλάθλους του ποδοσφαίρου, να καθίσουν στην τηλεόρασή τους και να παρακολουθήσουν ένα ωραίο θέαμα».

Διαβάστε ακόμα…

Ολυμπιακός: Επιστρέφει ο Μπονγκ – Θλάση ο Ολαϊτάν

Ολυμπιακός: Φόβοι για θλάση του Ολαϊτάν

Ολυμπιακός: Εντυπωσιακή ρεβάνς στην Άμφισσα πριν το ντέρμπι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε