Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Μο Φάρα: “Ο Τραμπ… με αντιμετώπισε σαν εξωγήινο”

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Μο Φάρα με ευγενικό τρόπο σχολίασε την παράλογη απόφαση του Ντόναλτ Τραμπ για την απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ σε πολίτες επτά χωρών. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Μ. Βρετανίας στα 5.000 μ. και 10.000 μ. με ανάρτησή του στο Facebook ναι μεν διατηρεί την ευγένειά του αλλά καυτηριάζει την απόφαση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Εξήγησε ότι την Πρωτοχρονιά η βασίλισσα Ελισάβετ τον τίμησε με τον τίτλο του Ιππότη (Sir) και 27 ημέρες μετά ο Ντόναλτ Τραμπ τον αντιμετώπισε σαν να είναι εξωγήινος!

«Την 1η Ιανουαρίου αυτής της χρονιάς, η Αυτού Μεγαλειότης η Βασίλισσα, με έχρισε Sir. Στις 27 του ίδιου μήνα, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, με μετέτρεψε σε «εξωγήινο».Είμαι Βρετανός πολίτης και έχω ζήσει στην Αμερική τα τελευταία έξι χρόνια. Εργάζομαι σκληρά, πληρώνω τους φόρους μου και μεγαλώνω τα τέσσερα παιδιά μου στον τόπο που ονομάζουμε σπίτι. Τώρα, εγώ και πολλοί άλλοι ενημερωθήκαμε ότι ίσως να μην είμαστε ευπρόσδεκτοι. Είναι πολύ ανησυχητικό το γεγονός ότι πρέπει να εξηγήσω στα παιδιά μου πως ο μπαμπάς ίσως να μην είναι σε θέση να επιστρέψει σπίτι και να εξηγήσω γιατί ο Πρόεδρος εισήγαγε μιας πολιτικής άγνοιας και προκαταλήψεων.

Στη Μ. Βρετανία με καλοδέχθηκαν όταν ήρθα από τη Σομαλία σε ηλικία οκτώ ετών και μου έδωσαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσω τα όνειρά μου. Είμαι υπερήφανος που εκπροσωπώ τη χώρα μου, που κατακτώ μετάλλια για τους Βρετανούς και που έλαβα τη μέγιστη τιμή του «Ιππότη».

Η ιστορία μου είναι ένα παράδειγμα γι’ αυτό που μπορεί να συμβεί όταν ακολουθούνται πολιτικές συμπόνιας και κατανόησης και όχι μίσους και απομόνωσης»

 

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε