Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Μοιράστηκαν τα πάντα! – Χορταστικές Μπαρτσελόνα-Ρεάλ, απόλυτοι πρωταγωνιστές Μέσι-Ρονάλντο (VIDEOS)

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Οι δύο καλύτεροι ποδοσφαιριστές του πλανήτη σκόραραν από δύο φορές, οι δύο κορυφαίες ομάδες του κόσμου είχαν από ένα ημίχρονο, από ένα δοκάρι και είδαν το ταμπλό στο τέλος να γράφει 2-2, αποτέλεσμα που κρατάει την διαφορά στους 8 βαθμούς υπέρ των “μπλαουγκράνα”. Εκδηλώσεις υπέρ της αννεξαρτησίας της Καταλονίας στις εξέδρες.

Το LIVE του αγώνα

Το 83ο κλάσικο στο Καμπ Νου είχε έντονο πολιτικό χρώμα. Με την είσοδο των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο σχηματίστηκε μία τεράστια σημαία της Καταλονίας, ενώ οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα τραγουδούσαν τον ύμνο της ιδιαίτερης πατρίδας τους.

Οι φωνές για ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας έχουν ενταθεί πολύ τον τελευταίο καιρό και το ντέρμπι με την Ρεάλ Μαδρίτης ήταν η καλύτερη ευκαιρία για να εκφράσουν και στο υπόλοιπο κόσμο την επιθυμία τους. Μάλιστα όταν το ρολόι έδειξε 17:14 όλο το γηπέδο σηκώθηκε όρθιο και οι οπαδοί ανέμισαν τις σημαίες της Καταλονίας.Το χρονικό σημείο που έγινε αυτή η κίνηση μόνο τυχαίο δεν είναι καθώς αυτά τα νούμερα σχηματίζουν το 1714, χρονιά κατά την οποία η Καταλονία έπεσε στα χέρια του Βασιλιά Φιλίππου της Ισπανίας (συγκεκριμένα στις 11 Σεπτεμβρίου).

Στο αγωνιστικό μέρος, το πρώτο ημίχρονο άνηκε στην Ρεάλ Μαδρίτης. Οι παίκτες του Μουρίνιο κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το…. πειραματικό κέντρο άμυνας των “μπλαουγκράνα”, αλλά και την γρήγορη αποχώρηση λόγω τραυματισμού του Ντάνι Άλβες, και στο 23ο λεπτό πήραν κεφάλι στο σκορ. Ο Μπενζεμά έστρωσε στον Ρονάλντο και ο Πορτογάλος νίκησε τον Βαλντές “διατάσοντας” το Καμπ Νου να σωπάσει.

Μάλιστα, οι Μαδριλένοι λίγο έλειψε να πετύχουν και δεύτερο γκολ δύο λεπτά αργότερα αλλά αρχικά ο Μπενζεμά σημάδεψε το δοκάρι και στη συνέχεια ο Ντι Μαρία σε κενή εστία σούταρε άουτ.

Ενώ η Ρεάλ έλεγχε τον ρυθμό, η Μπαρτσελόνα έφτασε στην ισοφάριση. Η κόντρα στην σέντρα του Πέδρο και η κακή εκτίμηση του Πέπε έδωσαν την ευκαιρία στον Μέσι να φέρει το κλάσικο στα ίσα, στο 30ο λεπτό.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε εντελώς διαφορετική εικόνα. Η Μπαρτσελόνα ανέβασε την πίεση της και κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μέσι στο 61΄.

Η απάντηση ήταν ξανά άμεση. Ο Οζίλ είδε το κενό στο κέντρο της άμυνας και ο Ρονάλντο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βαλντές.

Όσο περνούσε η ώρα οι γηπεδούχοι έκλειναν στα καρέ της την Ρεάλ και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες στο φινάλε για να πάρουν τη νίκη. Ο Μοντόγια σημάδεψε το δοκάρι στο 89΄και ο Πέδρο αστόχησε απέναντι από τον Κασίγιας στις καθυστερήσεις. Το 2-2 ήταν το τελικό αποτέλεσμα, με την Μπαρτσελόνα να παραμένει στην κορυφή διατηρώντας το +8 από την Ρεάλ.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Τίτο Βιλανόβα): Βαλντές, Αντριάνο, Μαστσεράνο, Μπουσκέτς, Άλβες (28’ λ.τ. Μοντόγια), Τσάβι, Φάμπρεγας (64’ Σάντσες), Ινιέστα, Άλμπα, Πέδρο, Μέσι

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Μαρσέλο, Ράμος, Πέπε, Αρμπελόα, Αλόνσο, Κεντίρα, Ρονάλντο, Εζίλ (80’ Κακά), Ντι Μαρία, Μπενζεμά (62’ Ιγκουαΐν)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε