Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Μόνο την πρωτιά βλέπει ο Τζαβέλλας

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο διεθνής αριστερός μπακ της Άιντραχτ δεν θα είναι ικανοποιημένος με τη δεύτερη θέση και ξεκαθάρισε ότι στόχος της Εθνικής είναι η πρωτιά.

Ο νέος είναι ωραίος!

Αν και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που θα ήθελαν ο Σάντος και οι παίκτες του, εντούτοις ο Γιώργος Τζαβέλλας παραμένει αισιόδοξος ότι η Εθνική μπορεί να πάρει την πρώτη θέση του ομίλου.

Ο διεθνής μπακ μίλησε στον NovaΣπορ FM:

Για την εικόνα της Εθνικής στο φιλικό με τον Καναδά: “Κάνουμε αυτό που μας ζητά ο προπονητής μέσα στο γήπεδο και παιχνίδι με παιχνίδι δείχνουμε πως δένουμε στο γήπεδο. Αν καταφέρουμε να συνδυάσουμε το μηδέν στην άμυνα με καλό ποδόσφαιρο, θα πάμε καλά. Όλα αυτά τα χρόνια η Εθνική πήγε μπροστά έχοντας ως πρώτο μέλημα το μηδέν στην άμυνα και πρέπει να διατηρήσουμε αυτό το στοιχείο. Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι διαθέτουμε πληθώρα καλών παικτών στα μετόπισθεν. Χρειαζόμαστε ακόμη πολλή βελτίωση. Μπορούμε να παίξουμε πιο γρήγορα, ενώ αν καταφέρουμε να έχουμε για μεγαλύτερο διάστημα την απόδοση που είχαμε από το 46’ μέχρι το 75’, θα μπορούμε να κερδίζουμε πιο εύκολα και να προσφέρουμε καλύτερο θέαμα στον κόσμο. Όταν ένας ποδοσφαιριστής καλείται στην Εθνική ομάδα υπάρχει κίνητρο. Εγώ βλέπω κάποια παιδιά κάθε 2-3 μήνες και διακρίνω τη βελτίωση πάνω τους. Αυτό οφείλεται στην καλή δουλειά που γίνεται.”

Για τον αγώνα στη Μάλτα και την προσπάθεια πρόκρισης στο Euro 2012: “Είμαστε σε έναν όμιλο, που εγώ δεν θα είμαι ικανοποιημένος με τη δεύτερη θέση. Για να κερδίσουμε την Κροατία τον Οκτώβριο θα πρέπει να εμφανιστούμε καλύτεροι. Όμως μέχρι τότε υπάρχουν άλλα παιχνίδια. Έχουμε τα ματς με τη Μάλτα, με πρώτο αυτό εκτός έδρας. Μου αρκεί να κερδίσουμε το παιχνίδι. Αν, τώρα, πάρουμε κι ένα μεγάλο σκορ, ακόμη καλύτερα.”

Για τις διαφορές μεταξύ Ρεχάγκελ και Σάντος: “Είναι δύο διαφορετικοί άνθρωποι. Τον κ. Ρεχάγκελ δεν τον έζησα πολύ. Τώρα με τον κύριο Σάντος υπάρχουν κάποιες αλλαγές, προσπαθούμε να είμαστε πιο οργανωμένοι και πιο σοβαροί. Ο καθένας θέλει να κάνει τη δική του δουλειά. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε δύο προπονητές.”

Για τις εντυπώσεις του από τη Γερμανία: “Η ζωή στη Φρανκφούρτη είναι όμορφη. Σίγουρα μου λείπουν κάποια πράγματα από την Ελλάδα, αλλά είμαι εκεί για να παίξω ποδόσφαιρο. Πέραν του ότι υπάρχουν πολύ καλοί παίκτες, όμορφα και γεμάτα γήπεδα, είναι άλλη η νοοτροπία των Γερμανών για το ποδόσφαιρο. Είτε χάνεις είτε κερδίσεις, είναι το ίδιο. Το πρωτάθλημα στη Γερμανία είναι ιδιαίτερο. Εγώ σαν αριστερός μπακ οφείλω να είμαι καλός στα ανασταλτικά μου καθήκοντα, αλλά και να βγαίνω μπροστά, γιατί ο κόσμος εκεί ζητά θέαμα. Έχω αλλάξει νοοτροπία, τόσο στο παιχνίδι όσο και στα υπόλοιπα κομμάτια του ποδοσφαίρου. Αισθάνομαι περισσότερο επαγγελματίας. Στην Ελλάδα δεν μπορούσα να έχω τον ίδιο ρυθμό σε όλο το ματς, κάτι που ο ανταγωνισμός στη Γερμανία το επιβάλλει.”

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε