Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Μώραλης: Παραμένει ο κίνδυνος αποβολής ομάδας από τη Superleague

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο κίνδυνος να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Super League με λιγότερες ομάδες δεν έχει εκλείψει, όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της Superleague, Γιάννης Μώραλης.

Αναλυτικά, όσα είπε στον NovaΣΠΟΡ FM για:

-την επιτυχία του προγράμματος «Μια μπάλα για τα παιδιά»: «Ο απολογισμός είναι καλός, είμαστε ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή του κόσμου και την κάλυψη των ΜΜΕ. Ήταν μεγάλη μας χαρά όταν πήγαμε τις μπάλες στα παιδιά και τα είδαμε να χαμογελούν. Ήταν κάτι ξεχωριστό μέσα στην καθημερινότητα που ζούμε. Δεν αρκούν, βέβαια, μια ή δυο ενέργειες. Το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι παρόν με τέτοιες πρωτοβουλίες και θα δείτε κι άλλες τέτοιες μέχρι το Μάιο στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης».

-το συνέδριο FootbALLabout: «Σκοπός είναι να δείξουμε ότι η Σούπερ Λίγκα θέλει να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του ποδοσφαίρου. Ότι τα βλέπει και προσπαθεί να τα αντιμετωπίσει. Υπάρχουν και θετικά πράγματα στο ποδόσφαιρό μας, μη βλέπουμε μόνο τα αρνητικά. Ο πρόεδρος της αγγλικής, της ισπανικής, της γαλλικής και μια σειρά άλλων ανθρώπων δήλωσαν συμμετοχή στο συνέδριο αυτό. Ανήκουμε στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και αντιμετωπίζουμε παρόμοια προβλήματα. Γνωρίζετε πολύ καλά τα τεράστια χρέη των ισπανικών ομάδων, για παράδειγμα. Οι Έλληνες φίλαθλοι νομίζουν πως προβλήματα υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα. Θα ακούσουμε από αυτούς τους ανθρώπους, που είναι τεχνοκράτες, πώς τα αντιμετωπίζουν, τι πρωτοβουλίες έχουν πάρει για να ανταλλάξουμε απόψεις και να πάρουμε αποφάσεις προσαρμόζοντας αυτά τα δεδομένα στα δικά μας. Γιατί δεν πάει να πει ότι όλα όσα κάνουν οι ξένοι είναι σωστά και ό,τι κάνουμε εμείς είναι λάθος. Θέλουμε να υπάρχει μία διαρκής συνεργασία και επικοινωνία με τις ξένες λίγκες. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να βαδίσει ξεκομμένο από την Ευρώπη. Η χώρα μας είναι ενδέκατη στην κατάταξη της Ευρώπης, έχουμε εμπειρία και ιδέες. Κάνουμε το αυτονόητο».

-την ποδοσφαιρική παιδεία στην Ελλάδα: «Σαν φίλαθλοι δεν έχουμε ποδοσφαιρική παιδεία. Πρέπει το ποδόσφαιρο να μπει στα σχολεία, να ξεκινήσει μια διαφορετική λογική. Δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει μόνο το 90λεπτο και ό,τι γίνεται μέσα στις τέσσερις γραμμές, αλλά και άλλα ζητήματα που πρέπει να αναλύσουμε και να αντιμετωπίσουμε τα επόμενα χρόνια. Δεν θέλουμε να φτιάξουμε την Premier League στην Ελλάδα. Δεν θα γίνει ποτέ. Θέλουμε όμως να βελτιώσουμε κάποια πράγματα και να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου».

-την οικονομική κρίση: «Η κρίση είναι μεγάλη, ειδικά στο νότο. Οι επόμενες ενέργειές μας θα είναι στην κατεύθυνση να προσελκύσουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Σίγουρα μία αιτία που ο κόσμος δεν πηγαίνει στο γήπεδο είναι τα χρήματα, αλλά δεν είναι μόνο αυτή. Δεν υπάρχει υψηλό ποδοσφαιρικό επίπεδο αφού , υπάρχει η αναξιοπιστία που έχει καλλιεργηθεί στον Έλληνα φίλαθλο πως τα πράγματα δεν είναι καθαρά, όπως και μια σειρά πραγμάτων που εμποδίζουν τον φίλαθλο να έρθει στο γήπεδο. Δεν μπορούμε να προσελκύσουμε τον φίλαθλο με το υψηλό ποδοσφαιρικό μας επίπεδο ή τις υψηλού επιπέδου εγκαταστάσεις μας. Άρα πρέπει να βρούμε τι είναι αυτό που μπορεί να φέρει τον κόσμο στο γήπεδό μας».

-τα ελληνικά γήπεδα: «Υπάρχουν δυστυχώς ακόμη γήπεδα που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Για να λυθεί αυτό, θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία των ιδιοκτητών των γηπέδων με τις ΠΑΕ. Δυστυχώς αυτή την περίοδο δεν υπάρχουν τα κονδύλια για ριζικές αλλαγές στις εγκαταστάσεις. Από τα 15 γήπεδα της Σούπερ Λίγκα, τα 2-3 είναι αυτά που έχουν σημαντικά προβλήματα, ενώ πολλά έχουν βελτιωθεί σημαντικά».

-τις τιμές των εισιτηρίων: «Ασφαλώς ένα εισιτήριο 50 ευρώ είναι ακριβό. Αλλά να δώσει κάποιος 20 ευρώ για να δει ένα ματς με το παιδί του στο γήπεδο, δεν είναι μεγάλο ποσό. Άλλωστε από τα 10 ευρώ ενός εισιτηρίου, οι ομάδες εισπράττουν μόλις τα 4,6».

-τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ΠΑΕ: «Είχα πει τον Αύγουστο ότι επιτυχία είναι πως ξεκινάμε 16 ομάδες, αλλά θα πρέπει να τελειώσουμε με 16 ομάδες. Δεν υπήρχε, ακόμη υπάρχει αυτός ο φόβος. Τότε με είχαν πει γραφικό, αλλά στη χώρα μας αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα αυτονόητο. Αλλάζουν τα πάντα. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες είναι γνωστά. Δεν άλλαξε κάτι δραματικά προς το καλύτερο. Θέλουμε να διευκολύνουμε τις ομάδες που έχουν πρόβλημα, εφόσον δείχνουν μια συμπεριφορά στο θέμα των εξόδων τους. Ομάδες όπως η ΑΕΚ και ο Άρης έχουν προϋπολογισμούς που είναι στο πάτωμα. Βλέπουμε ότι είναι συνεπείς. Η οικονομική κρίση μάς προσγείωσε, αλλά δεν δημιούργησε τα προβλήματα, απλώς τα ανέδειξε. Πλέον βαδίζουμε πιο συνετά προς τη σωστή κατεύθυνση. Δεν έχουμε πετύχει τίποτα, αλλά βαδίζουμε στη σωστή κατεύθυνση. Οι σχέσεις της Σούπερ Λίγκας με τους ποδοσφαιριστές, την ομοσπονδία και την οικονομία καθορίζουν το ποδόσφαιρο. Αν ευοδωθούν οι επαφές που έχουμε με αυτά τα τρία μέρη, μπορούμε να τελειώσουμε με 16 ομάδες το πρωτάθλημα. Είμαι πλέον λίγο πιο αισιόδοξος».

-την αναδιάρθρωση της κατηγορίας: «Υπήρχε μία άποψη πως υπήρχε μια αδικία που έγινε κι έπρεπε να αποκατασταθεί απέναντι σε κάποιες ομάδες. Υπήρχε μια έκτακτη κατάσταση, που έπρεπε να συμφωνήσουμε στην πρόταση της ομοσπονδίας για να επιστρέψουμε για δύο χρόνια στις 18 ομάδες και μετά να επαναφέρουμε τις 16 ομάδες. Τα προβλήματά μας δεν είναι αν είμαστε 14, 16 ή 18 ομάδες στο πρωτάθλημα. Είναι σωστό κατά την άποψή μου η ελληνική λίγκα να έχει το πολύ 14 ομάδες. Το λέω αυτό με βάση τα δεδομένα της Ελλάδας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε