Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Μώραλης: Σου μπαίνουν σκέψεις…

ΦΩΤΟ ΝEWSPORTS.
Την πίκρα που υπάρχει στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο για τον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λίγκ αλλά και την αισιοδοξία για την επόμενη μέρα εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Μώραλη στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6:

Για την «επόμενη» ημέρα του αποκλεισμού από το Τσάμπιονς Λιγκ: «Τελείωσε ο όμιλος του Τσάμπιονς Λιγκ για εμάς. Τελείωσε καλά για εμάς, ασχέτως με το αν δεν περάσαμε. Όπως όλοι εκφράσαμε είμαστε ικανοποιημένοι από τις εμφανίσεις μας, δείξαμε ότι έχουμε μια καλή, μια ανταγωνιστική ομάδα, η οποία μπορεί να παίξει σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν προχώρησε για «χι ψι» λόγους, τώρα δεν έχει σημασία να τα συζητάμε αυτά τα πράγματα. Από εκεί και πέρα οριοθετήσαμε τους στόχους μας, που είναι όσο το δυνατόν μια καλή πορεία στο Europa League και οι κλασικοί στόχοι μας που είναι το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδος».

Για το τι μένει στον Ολυμπιακό από την παρουσία στη φάση των ομίλων: «Αρχικά, μένει μια πίκρα. Και εμείς και οι παίκτες ήμασταν στεναχωρημένοι και πικραμένοι από την εξέλιξη των πραγμάτων. Από εκεί και πέρα όμως, είναι οι καλές εμφανίσεις, το καλό ποδόσφαιρο, ότι οι φίλαθλοί μας είχαν πολύ καλή, ποιοτική και κόσμια συμπεριφορά σε όλους τους αγώνες, κάτι που είναι πολύ σημαντικό αυτό και για τον Ολυμπιακό για όλες τις ελληνικές ομάδες. Δεν δώσαμε κανένα δικαίωμα να συνεχιστεί το κακό παρελθόν μας με μια κακή παρουσία των φιλάθλων στα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτά μένουν. Αυτό είναι το κέρδος. Ενδεχομένως και σήμερα και αύριο να είμαστε λίγο πικραμένοι, όχι από τον αποκλεισμό μας αλλά από τον τρόπο που έγινε.

Γιατί εάν το άλλο παιχνίδι ήταν 0-2 από την αρχή, δεν θα γινόταν καμία συζήτηση. Απλά όμως, όταν στο 85’ πιστεύεις ότι έχεις περάσει, ότι μπορείς να πας στον επόμενο γύρο, είναι φυσιολογικό να στεναχωριέσαι και να σου μπαίνουν κι άλλες σκέψεις, τα οποία σήμερα συζητούνται και γράφονται.

Για εμάς πρέπει να μείνει αυτό: Ότι κάναμε πολύ καλές εμφανίσεις, παίξαμε στα πέντε από τα έξι παιχνίδια πολύ καλά, τα δύο που χάθηκαν εκτός έδρας, χάθηκαν στο γκολ από σημαντικές ομάδες σε δύσκολες έδρες. Γνωρίζετε καλά και εσείς και οι φίλαθλοί μας ότι δεν ήμασταν έτοιμοι στο πρώτο παιχνίδι με τη Μαρσέιγ».

Για το αν η ζημιά έγινε στο πρώτο παιχνίδι με τη Μαρσέιγ: «Προφανέστατα εκεί έγινε η ζημιά, γιατί στα επόμενα παιχνίδια έγιναν νορμάλ πράγματα: κάναμε μια νίκη εκτός έδρας που είναι πολύ σημαντική, χάσαμε στο γκολ από την Άρσεναλ και την Ντόρτμουντ στις έδρες τους, κερδίσαμε εδώ πιο καθαρά με 3-1 και τις δύο ομάδες. Σίγουρα, όμως εάν είχαμε επίσημους αγώνες στα πόδια μας στην πρώτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, πιθανότατα να μην είχαμε χάσει από την Μαρσέιγ και τα πράγματα να ήταν διαφορετικά.

Επαναλαμβάνω όμως ότι όλα αυτά είναι ιστορία, πρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον. Οι ποδοσφαιριστές μας είναι έμπειροι, έχουν παίξει σε μεγάλες διοργανώσεις. Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο, όλα μπορούν να αλλάξουν. Είναι ένα ωραίο άθλημα. Εμείς προχωράμε και κοιτάμε στο Europa League το οποίο για μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό δίνει κίνητρο. Είναι ένας θεσμός που μπορείς να φτάσεις αρκετά παρακάτω, χωρίς να θέλω να βάλω στόχους. Υπάρχουν ομάδες που, νομίζω, ότι με αυτή την απόδοση και ακόμη καλύτερη απόδοση, μπορούμε να τις παίξουμε. Και οι φίλαθλοι να δουν περισσότερα παιχνίδια και πλέον να ελπίζουμε να συνεχίσουμε σε έναν θεσμό, ενδεχομένως, παραπάνω από όσο θα μας επέτρεπε να παίξουμε το Τσάμπιονς Λιγκ».

“Οι ρεζέρβες του Βενγκέρ υπέφεραν στην ελληνική τραγωδία”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε