Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Μώραλης: Τουλάχιστον ατυχής η δήλωση Αλαφούζου!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

O πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής εμφανίστηκε ενοχλημένος από τα τελευταία… τιτιβίσματα του Γιάννη Αλαφούζου, υποστήριξε πως η ύπαρξη ενός πρωταθλήματος με 18 ομάδες δεν ήταν στο μυαλό της Λίγκας το καλοκαίρι, ενώ αναφέρθηκε στα οικονομικά των ΠΑΕ.

 Σε συνέντευξή του στο “Novasports”, ο Γιάννης Μώραλης μίλησε για το φλέγον θέμα της αναδιοργάνωσης της Σούπερ Λίγκας, αλλά και για τις… ζυμώσεις του καλοκαιριού για τις ΠΑΕ που αντιμετώπιζαν πρόβλημα αδειοδότησης.

Επίσης, χαρακτήρισε “… ενέργεια, που φτάνει στα όρια της επικίνδυνης τοποθέτησης και είναι αν μη τι άλλο ατυχής” το τελευταίο “τιτίβισμα” του Γιάννη Αλαφούζου κατά της NOVA.

Ο πρόεδρος της Super League Γιάννης Μώραλης σχολίασε:
Για την δήλωση του Γιάννη Αλαφούζου: «Η Λίγκα δεν μπορεί να κάνει κάτι για το θέμα αυτό. Δεν υπάρχει κάποιος πειθαρχικός κανονισμός. Υπάρχουν τα όργανα που μπορούν να καλέσουν τον οποιονδήποτε. Οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς δεν είναι της Superleague. Μία τέτοια ενέργεια, η οποία εάν παρανοηθεί από τους φιλάθλους είναι ικανή να φτάσει στα όρια της επικίνδυνης σκέψης. Ήταν τουλάχιστον ατυχής η κίνησή του. Στο μέλλον πρέπει να δημιουργήσουμε εσωτερικούς κανονισμούς για τέτοιες κινήσεις».
 
 
Για το ξεκίνημα του πρωταθλήματος με 16 ομάδες: «Καταφέραμε να ξεκινήσουμε στην ώρα μας και οι 16 ομάδες είναι επιτυχία. Το αυτονόητο είναι επιτυχία πλέον. Εδώ και 33 χρόνια έχουν γίνει αρκετά πράγματα. Τα τελευταία δύο χρόνια εν μέσω κρίσης το ποδόσφαιρο πρέπει να αλλάξει.
 
Δεν ήταν εύκολο να ξεκινήσουν όλες οι ομάδες στην ώρα τους. Για αυτό θεωρείται επιτυχία. Δυστυχώς δεν είναι πολλές οι πιθανότητες να τελειώσει το πρωτάθλημα με 16 ομάδες. Σε κανέναν από τους 16 δεν είχε περάσει από το μυαλό να αυξήσουμε τις ομάδες στις 18. Δεν υπήρχε σαν σκέψη. Είχαμε σκεφτεί σε 1-2 χρόνια να γίνει μείωση των ομάδων».
 
Για τα οικονομικά δεδομένα των ομάδων: «Θέλουμε ένα σύστημα παρακολούθησης των οικονομικών στοιχείων της ομάδας. Αυτό για να μην παρασυρθούν και να μπορούν να προστατευτούν. Εμείς στη λίγκα θα παίρνουμε τα οικονομικά στοιχεία και θα βλέπουμε αν υπάρχουν λάθη. Δεν γινόταν να γίνει πρωτάθλημα χωρίς δυνατές ομάδες (ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, Άρη) και για αυτό αλλάξαμε την απόφαση με τις αδειοδοτήσεις».
 
Για την διαιτησία και την ΚΕΔ: «Ασχολούμαστε πολύ με την διαιτησία γιατί ήμαστε πολύ κακοί σε άλλους τομείς. Εμείς πρέπει να λύσουμε όλα τα άλλα προβλήματα και μετά να ασχοληθούμε με την διαιτησία. Η διαιτησία πραγματικά δεν με αφορά, έχουμε παρόμοια διαιτησία με το ποδόσφαιρο μας. Εάν είχαμε λύσει τα άλλα προβλήματα να μιλούσαμε για διαιτησία. Στο κλίμα της περιρέουσας ατμόσφαιρας φταίμε όλοι.


Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε