Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Μώραλης: Υπήρχε πέναλτι, αλλά δεν αισθανόμαστε άτυχοι

ΦΩΤΟ NEWSPORTS
ΦΩΤΟ NEWSPORTS
Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός μίλησε για την ήττα από την Ντόρτμουντ, τον Μέγιερι, την πιθανότητα απόκτησης τερματοφύλακα τον Γενάρη αλλά και για τις εξελίξεις στα διοικητικά του Παναθηναϊκού.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΕΡΑ ΣΠΟΡ» ο Γιάννης Μώραλης δήλωσε αναλυτικά:

Για την αναμέτρηση με τη Ντόρτμουντ: «Δεν αισθανόμαστε άτυχοι. Εγώ προσωπικά τουλάχιστον. Απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, την πρωταθλήτρια Γερμανίας και σε ένα δύσκολο γήπεδο παίξαμε καλά, αλλά σημασία έχει ότι δεν πήραμε το αποτέλεσμα. Κι αυτό είναι που μετράει. Ειδικά σε αυτούς τους θεσμούς που δεν έχει 30 αγώνες για να μπορέσεις να ανατρέψεις ένα αποτέλεσμα, μετράει μόνο το τελικό σκορ. Δεν τα καταφέραμε, δεν μπορούμε να το αλλάξουμε, αν και προσπαθήσαμε όπως και στην Άρσεναλ που κάναμε ακόμη καλύτερο παιχνίδι. Δεν πρέπει να μείνουμε μόνο στο κομμάτι της τύχης ή της ατυχίας. Είναι θέμα και ικανότητας, θέμα στιγμιαίων και προσωπικών λαθών και πολλά άλλα. Σε μας έχει παίξει ρόλο το πρώτο παιχνίδι με την Μαρσέιγ που με μια ισοπαλία τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Είχαμε αργήσει να μπούμε σε επίσημα ματς τότε και δεν το λέω σαν παράπονο. Αλλά είναι μια διαπίστωση. Φάγαμε πάλι ένα γκολ νωρίς, όπως έγινε και με την Άρσεναλ, μετά προσπαθήσαμε αλλά δεν τα καταφέραμε».
 
Για τη φάση που διαμαρτύρεται για πέναλτι ο Ολυμπιακός: «Πράγματι ήταν πέναλτι, αλλά δεν είναι εκεί το ζητούμενο. Δεν υπήρχε καμία αντιμετώπιση από πλευράς προέδρου του Ολυμπιακού, που να δείχνει ότι ήταν έξαλλος ή κάτι τέτοιο. Προφανώς δεν μας ικανοποιεί αλλά δεν μένουμε σε αυτό. Προχωράμε, είπαμε στην ομάδα ότι στρέφουμε την προσοχή μας στο ελληνικό πρωτάθλημα που έχουμε δύο σημαντικά ματς μπροστά μας. Έχουμε καιρό μέχρι το επόμενο παιχνίδι για το Τσάμπιονς Λιγκ. Θα δούμε τις πιθανότητες που έχουμε για την 3η κυρίως θέση. Δεν θα πω για την δεύτερη στη λογική ότι όλα γίνονται κλπ, αλλά η 3η θέση είναι ορατός στόχος, θα το παλέψουμε και ότι βγει. Πρέπει να περιορίσουμε τα λάθη μας και να παλέψουμε για τις ελπίδες που έχουμε. Και η τρίτη θέση δεν είναι μικρό πράγμα. Είναι μια δύσκολη ιστορία. Θα πρέπει να πάρουμε αποτέλεσμα στην Γαλλία και να κερδίσουμε την Άρσεναλ στο γήπεδό μας. Δεν είναι κάτι εύκολο, αλλά είναι εφικτό. Οφείλουμε να εξαντλήσουμε την όποια πιθανότητα έχουμε».
 
Για το αν σκέφτονται το ματς με τη Μαρσέιγ: «Τώρα βλέπουμε μόνο το πρωτάθλημα. Σε αυτές τις 20 μέρες μέχρι την Γαλλία, έχουμε δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια. Αυτό είπε και ο πρόεδρος στα αποδυτήρια μιλώντας με διάφορους ποδοσφαιριστές. Έχουμε δύο από τους δυσκολότερους αγώνες στο ελληνικό πρωτάθλημα, με τον Άρη έξω και με τον Παναθηναϊκό στο γήπεδό μας. Έχουμε καιρό για το ματς με την Μαρσέιγ και θα το δούμε όταν έρθει η ώρα».
 
Για τη συμμετοχή του Μπάλας Μέγιερι: «Οποιοσδήποτε παίκτης μπαίνει στην ομάδα για πρώτη φορά, σε μικρή ηλικία, σε εκτός έδρας παιχνίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ και σε μια δύσκολη έδρα και κάνει μια καλή εμφάνιση, υπάρχει ικανοποίηση. Και σε μια θέση που εμφανίζεται ο Ολυμπιακός να έχει πρόβλημα αυτή την περίοδο. Άρα το να έχεις ακόμη μία λύση όπως ο Μέγερι που ήταν στην ομάδα και δουλεύει καιρό τώρα, είναι μια ικανοποίηση».
 
Άρα δεν υπάρχει θέμα απόκτησης τερματοφύλακα τον Ιανουάριο όπως ακούγεται; «Εντάξει οι δημοσιογράφοι γράφουν. Υπήρχε και μια αδυναμία του Ολυμπιακού σε αυτή τη θέση και θεωρήσατε λογικό ότι θα προχωρήσουμε σε μεταγραφή σε αυτή τη θέση. Δεν ασχολούμαστε με μεταγραφές αυτή την περίοδο, είναι μόλις Νοέμβρης που δεν είναι καν μήνας μεταγραφών. Απλά όπως σε όλες τις ομάδες, έτσι και στον Ολυμπιακό το τμήμα σκάουτινγκ δουλεύει 365 μέρες το χρόνο. Δεν υπάρχει κάποια περαιτέρω κινητικότητα τις τελευταίες εβδομάδες για να κινηθούμε για τερματοφύλακα ή για κάποιον άλλο ποδοσφαιριστή».
 
Υπάρχει περίπτωση να συμφωνηθεί μετακίνησης οπαδών στα μεταξύ σας παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, μια και πλησιάζει το ντέρμπι και ήδη από κάποιες ομάδες έγινε προσπάθεια; «Όχι δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Δεν είναι θέμα άρνησης. Έχουμε γνώση των Ελλήνων φιλάθλων και ποιοι είναι οι φίλαθλοι που μετακινούνται σε αυτές τις περιπτώσεις και δεν νομίζουμε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις αυτή τη στιγμή, όπως λειτουργούν τα γήπεδα, οι φίλαθλοί μας, η Αστυνομία και οι σεκιούριτοι σε ένα γήπεδο σαν το Καραϊσκάκης. Που δεν έχει μεγάλους χώρους για κενές κερκίδες. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν προϋποθέσεις να συζητήσουμε αυτή τη στιγμή κάτι τέτοιο. Μακάρι να φτάσουμε κάποια στιγμή σε αυτό το επίπεδο. Πιστεύω ότι πρέπει να ξεκινήσουμε από παιχνίδια με λιγότερο φανατισμό. Και μετά από 2-3 χρόνια να το καταφέρουμε και αυτό. Αφού βέβαια κι εσείς οι δημοσιογράφοι βοηθήσετε, ώστε να το πετύχουμε. Να μην έχουμε πρωτοσέλιδα «αίμα κι άμμος», «ζούγκλα» και διάφορα άλλα. Αλλά να ξέρετε ότι και πάλι δεν είναι στο χέρι μας, αφού είδατε ότι και ο ΠΑΟΚ με τον Άρη συμφώνησαν σε μετακίνηση οπαδών, αλλά δεν το επέτρεψε η Αστυνομία».
 
Έχετε πάρει κάποια μέτρα, για το πώς να αντιδράσετε σχετικά με την τελευταία μόδα με τα πανό με το πολιτικό περιεχόμενο στα γήπεδα; «Δεν είναι εύκολο να αντιδράσει μια ΠΑΕ. Θα είχαμε αντιδράσει και σε άλλα πράγματα που κάποιοι κακοί φίλαθλοι βάζουν στο γήπεδο για να ανάβουν ή να πετάνε ή να αναρτούμε. Πολύ περισσότερο όταν υπάρχει τέτοιο κλίμα στη χώρα μας σαν αυτό που όλοι γνωρίζουμε. Είναι εξαιρετικά δύσκολο ακόμη και να επιχειρήσεις να ψάξεις ή να σταματήσεις πανό που μπορεί ο καθένας να βάλει με μη ποδοσφαιρικό περιεχόμενο. Αλλά βλέπετε ότι ακόμα και οι διαιτητές δείχνουν μεν μια ευαισθησία, αλλά επίσης και μια ελαστικότητα. Τα παιχνίδια τελειώνουν με μια – δυο διακοπές, αλλά τελειώνουν κι έτσι πρέπει να γίνει. Δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή και να θέλουμε να κάνουμε κάτι με τα πανό και πολύ περισσότερο με την συνθηματολογία».
 
Υπήρχε το καλοκαίρι μια αίσθηση ότι ο Ολυμπιακός θα κάνει περίπατο στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά επειδή (κυρίως) οι εμφανίσεις του Παναθηναϊκού είναι καλύτερες του αναμενόμενου, αρχίζει να αλλάζει το κλίμα της άνετης κατάκτησης του πρωταθλήματος. «Είμαστε πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχουν ακλόνητα φαβορί. Κάποιοι έλεγαν ότι έχουμε μεγαλύτερο βάθος, ότι έρχεται ο Ολυμπιακός με καλή ομάδα από πέρυσι κι ο Παναθηναϊκός έχει πολλά προβλήματα που δεν θα του επιτρέψουν να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Δεν είναι πολλές οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ που μπορούν να κόψουν βαθμούς από αυτές τις δύο ομάδες. Δεν γίνονται πολύ συχνά εκπλήξεις. Έγινε μία τις προάλλες στο Καραϊσκάκης με τον ΟΦΗ, αλλά δεν είναι πολλές τέτοιου είδους εκπλήξεις. Και πέρυσι πίστευαν ότι ο Παναθηναϊκός είναι το απόλυτο φαβορί. Θεωρώ ότι είναι λάθος εκτιμήσεις που να ξέρετε δεν επηρεάζουν κανέναν, παρά μόνο τους οπαδούς. Μπορώ να πω ότι επηρεάζονται θετικά μόνο τα αουτσάιντερ. Πεισμώνουν, δένονται, παίζουν πιο δυνατά και θέλουν να δείξουν ότι δεν είναι αουτσάιντερ. Ίσως αυτό να επηρεάζει θετικά αυτή την περίοδο τον Παναθηναϊκό».
 
Τα θέματα με τον πρίγκιπα στον Παναθηναϊκό πως τα αντιμετωπίζεται; Στη λογική ότι όλοι λένε πως οι δύο αιώνιοι, θέλουν δυνατό ο ένας τον άλλο. «Όποιος επενδύει χρήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι καλό για όλους. Θέλουμε δυνατές και ανταγωνιστικές ομάδες. Μακάρι να έρθουν Έλληνες ή ξένοι που θα βοηθήσουν τις ομάδες και θα τις κάνουν πιο δυνατές. Κακά τα ψέμματα και τα χρήματα παίζουν ρόλο στο Παγκόσμιο ποδόσφαιρο».
 
Δεν σταθήκατε καθόλου στη διαιτησία του ματς με την Ντόρτμουντ. Παρά την έκταση που δόθηκε στον ελληνικό Τύπο. Σημαίνει ίσως ότι ωριμάζουν οι παράγοντες στην Ελλάδα και δεν στέκονται μόνο σε λάθη διαιτητών; «Είναι διαφορετική η αντιμετώπιση που έχουμε οι παράγοντες σε αγώνες ελληνικού πρωταθλήματος και διαφορετικοί σε αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ ή Γιουρόπα Λιγκ. Εδώ γκρινιάζουμε, τσακωνόμαστε μεταξύ μας και υπάρχουν λόγοι που γίνονται αυτά τα πράγματα. Στο Τσάμπιονς Λιγκ τι να πούμε; Να κάνουμε διαμαρτυρία στην ΟΥΕΦΑ; Να στείλουμε επιστολή στον Πλατινί; Είναι αστεία πράγματα αυτά. Συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο αυτά. Φυσικά μας στοίχισε, αλλά δεν μένουμε σε αυτό. Κοιτάμε τα δικά μας λάθη, ορισμένα κενά διαστήματα που είχαμε και προσωπικά λάθη που έγιναν. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, είναι δύσκολος ο θεσμός και ξέραμε από την αρχή ότι μπορεί να βγούμε από πρώτοι μέχρι τέταρτοι. Παλεύουμε και προχωράμε, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο».
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε